Вести:

Saturday, August 8, 2015

Бивша караула на Старој планини постаје Спортско-рекреативни центар

Saturday, August 8, 2015 | КМ новине 0

У селу Дојкинци на Старој планини почела је реконструкција бивше војне карауле, која ће на крају пројекта вредног 612.000 евра постати Спортско-рекреативни центар.

Бивша караула на Старој планини постаје Спортско-рекреативни центар
Радови на некадашњој караули / фото: Пиротске вести
Реконструкција ће бити завршена до септембра и већ наредне зиме очекују се први туристи у овом делу општине, а изградња се финансира средствима из прекограничне сарадње Србије и Бугарске из предприступних фондова ЕУ. Партнерска општина Пироту је Вршец у Бугарској, а Пирот је обезбедио око 200.000 евра.Председник општине Пирот Владан Васић рекао је након обиласка радова да ће тај објекат допринети побољшању туристичке понуде у овом делу општине.

„Надам се да ће доћи на ред и уређење некадашњег хотела 'Првог маја', односно борачког удружења. Мислим да ће овај крај, са свим својим природним потенцијалима, доживети ренесансу”, рекао је Васић.

Унутрашњи изглед карауле која је већ неко време преуређена у планинарски дом
Некадашњи војни објекат од 120 квадрата, са спратом ће сада имати преко 500 квадрата, а постоји и иницијатива Рударско-геолошког факултета из Београда да се тај објекат користи и као нека врста наставно-научне базе за геологе, додао је он.

Ово је осми по реду пројекат који општина Пирот реализује из Програма прекограничне сарадње са општинама из суседне Бугарске. Канцеларија за локални економски развој општине Пирот спрема пројекте и за нови позив.



Извор: Бета    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине