Вести:

Tuesday, June 30, 2015

Коначно - полиција спречила патријарха да уђе у цркву!

Tuesday, June 30, 2015 | КМ новине 0

Патријарха Иринеја полиција је спречила да уђе у манастир СПЦ у Милтону у Канади, пише Ало. НА сва звона неосноване оптужбе за новчане малверзације, већ виђено, зар не?

Срби о Светом Василију Острошком у канадској Епархији.
По старом добром рецепту када су пастири СПЦ прогоњени, лист наглашава извесне новчане проневере којих наводно има у тој епархији.

''Каса епархије канадске је скоро испражњена, закључане епархијске канцеларије морале су да буду отворене на силу, а о спречавању, и то уз помоћ полиције, патријарха Иринеја да уђе у манастир у Милтону 5.јуна, биће обавештена највиша црквена тела''.

Овако је у свом писму стање у епархији канадској представио епархијским телима и црквено-школским општинама патријарх српски Иринеј, пише "Политика'' а преноси ''Ало''. О новчаном стању у тој епархији, са приложеним рачунима, прочитајте ОВДЕ


Одлуком мајског Сабора, поглавар СПЦ привремено, као администратор, управља овом удаљеном епархијом српске цркве до избора новог архијереја - звучи познато? Звучи, пре пет годину смо имали исту овакву хајку само географски, мало ближе. Овде на Косову и Метохији где се по протеривању епископа Артемија зацарило безакоње а на штету српске државе, православља и цркве.



Обавештена и држава

Као и незаконитој одлуци да епископ Артемије буде смењен, главешине СПЦ трже помоћ државне батине. ''О одлуци Сабора да трајно разреши владику Георгија Синод је послао званично писмо српском Министарству спољних послова и амбасадору Србије у Канади. У писму се моли да о промени на трону Епархије канадске обавесте власти у провинцији Онтарио у Канади''. Исто тако ј обавештен и српски МУП на чијем је челу био тадашњи министар Ивица дачић иначе први потписник Бриселског споразума. Догађаји након тога разјашњавају околности осебно када се узму у обзир упозорења да је "владика Артемије тврда струја" и да никада неће пристати на "сарадњу са Албанцима" односно издају државе и вере што данас имамо на терену. Приликом последњег прогона епископа Артемија СПЦ је у помоћ позвала шиптарску полицију и нео-фашистички ЕУЛЕКС који су притекли здушно у помоћ а пријатељство је и те како узвраћено итачију и доделом ордена Светог Саве заступнику ратног злочинца Харадинаја и лобисти за његово ослобађање из Норвешке. Штета само што канадски органи нису повезани са терористичким структурама, иначе би екуменисти из СПЦ и тамо имали успеха.

 Patrijarh nastoji da vrati u poredak crkve u Nijagara Folsu i Torontu
После службе атријарх је верницима рекао да могу ићи и код муслимана, у синагоге или где год желе друго. Медији то не преносе а говоре о "реду и закону" у СПЦ.
Владику Георгија, доскорашњег епископа канадског, подсећа патријарх Иринеј у писму, Сабор је трајно разрешио управљања Епархијом канадском, позвао га да напусти Канаду и да преда архиву и финансијску документацију поглавару српске цркве као администратору. Такође је и Епархија рашко - призренска имала администраторе али - из Вашингтона.

- Нажалост, владика Георгије то није учинио. Уместо да преда званичну документацију Епархије, предао је владичански штап и панагију, са објашњењем да Епархијом управљају скупштина и савет. То је објашњење за малу децу - пише патријарх Иринеј у свом писму. О томе колико патријарх познаје ''малу децу'' нећемо сада али треба поменути и његова саопштења, оптужбе и клевете на рачун епископа Артемија када су такође била - за малу децу. Штета само што му ни она нису веровала. На сајту БОРБА ЗА ВЕРУ можете прочитати више реакција ондашњег становништва и Срба који су са ситуацијом у својој Епархији упознати а који сведоче о немару патријарха Иринеја о народу као и олажним оптужбама против владике.


- Од 22. маја, епископ Георгије је као разрешен од управљања Епархијом канадском издавао налоге на основу којих је епархијских рачуна изашла већа количина новца - тврди патријарх Иринеј, преноси "Политика". Ни тај лист, ни било који други не преноси ништа о Екуменизму, верској отпадији и странпутици неколицине епископа СПЦ нити остатка који о томе ћути.

какво ће објашњење бити поводом овог случаја и потеза полиције видећемо. Хоће ли и сада измислити како епископ григорије има велики утицај на канадску полицију као што је пласирана измишљотина о утицају владике Артемија на врховни суд Грчке који је одлучио да не преда Симеона Виловског српским истражним и правосудним органима јер код њих "не би имао правично суђење"? Штета само што се закон у Српској православној цркви боре Грчки и Канадски правосудни органи а не српски.





Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине