Вести:

среда, 10. јун 2015.

Осуда екуменизма и одбрана православља у Лозници код Чачка (ВИДЕО)

среда, 10. јун 2015. | КМ новине 0

Као и претходна два пута и протекле недеље је Молитвено црквенонародни сабор у Лозници код чачка одржан у јаком духу православља а посланицом је осуђено свако скретање са пута православља и чисте вере.

Епископ Артемије и Хорепископ Николај том Литургије на сабору / Фото: Сања Максимовић / КМ Ноивне
Око две хиљаде људи тог врелог летњег дана окупило се у манастиру Епархије рашко - призренске у егзилу знајући а ће ту наћи веру чисту какву и желе и да одрже.

Срби свих генерација и различитих прфесионалних звања окупили су се да посведоче и заштите веру коју су од светих отаца цркве примили на чување. Радост је била присутна код свих а могло се видети готово све оно што је својствено српском народу.

Овогодишњи сабор био је посвећен Светом владики Николају Велимировићу и богомљачком покрету у оквиру кога су пре 100 година овакви сабори и били одржавани широм Србије а са циљем одбране и заштите православне вере. И онда и данас пред најездом западњачких, светско-политичких идеја и, наравно, римокатличке јереси.





Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине