Вести:

Wednesday, June 7, 2017

Прихватањем плана Ахтисари-Черномидин, Милошевић Србима приредио период великог страдања

Wednesday, June 7, 2017 | КМ новине 0

Доба када је започет период ставичног прогона српског народа и видно отимање Косова и Метохије од стране војног агресора НАТО пакта.

Лажна слобода и права смрт су све што је запад Србима донео.


Почетак месеца јуна за Србе на Косову и Метохији означава и почетак периода највећег њиховог страдања у новијој историји. Трећег јуна 1999. године председник Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић прихватио је мировни предлог који су у Београд донели међународни посредници Марти Ахтисари и Виктор Черномирдин.

Одмах потом Скупштина Србије је на ванредној седници усвојила Документ за постизање мира, односно план САД, Европске уније и Русије о доласку међународних снага, под мандатом Уједињених нација, на Косово и Метохију.
На хиљаде Срба и неалбанаца је убијено на Косову и Метохији под окриљем САД, ЕУ и Запада уопште.

Прихватање овог документа било је предуслов да се прекине агресија НАТО на СРЈ.

Ораховац '98. Одавде највише Срба одведено у Клечку.
Међутим, она није прекинута већ је само променила облик. Последице које је изазвала агресија НАТО зликоваца нису нити могу бити пописане. Смрт на хиљаде људи под окриљем окупаторских јединице, претежно Срба у којима су и сами НАТО војници учествовали.

Избегли са КиМ пролазе кроз Краљево
Протерано је више од 150.000 Срба и других неалбанаца, спаљено преко 150 цркава и манастира, преко 5000 домова а 10000 надгорбних споменика је трајно уништено. За Србе јужно од првог дана окупације престају да важе сва људска права која се сматрају најосновнијим а које промовишу ЕУ и САД тражећи од Србије да их испуне. Страдање Срба са КиМ и данас траје али у сасвим новом облику. Сада они из српских редова, пре свега режим који влада Србијом на челу са Александром Вучићем и криминалцима који су у испуњавању његових захтева пронашли себи уточиште од закона. Тако данас највећи притисак, да се пристане на отимање Косова и Метохије, управо врше Срби како они под Вучићевом "Српском листом" тако и сви остали који на шиптарским квази-изборима учествују, а које је тек Вучићев режим омогућио на целој територији КиМ.

Истог дана када је у Београду прихваћен "мировни план", 1917. године, проглашена је "независност" Албаније под италијанском заштитом.

Албанија је претходно установљена као држава након Балканских ратова, први пут у историји, највише под утицајем Аустро-Угарске, да Србији не би био дозвољен излаз на море.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине