Вести:

Tuesday, April 28, 2015

Поводом 100 година од Геноцида над Јерменима - кратки филм (ВИДЕО)

Tuesday, April 28, 2015 | КМ новине 0

Поводом 100 година од геноцида кога су над Јерменима починила Турска власт, млади уметници урадили су кратки анимирани филм и посветили га тој годишњици.



"Ове посебне 2015-те године, направили смо троминутну анимацију поводом стогодишњице Геноцида над Јерменима. Турска влада до данас негира да је почињен геноцид. Навршило се 100 година данас 24. априла, и ми ћемо до краја наставити борбу за признање да је почињен геноцид. Ово је мали прилог сећању на милион и по жртава (тог геноцида)" кажу људи из графичког студија "2веинте".

Овај студио се налази у Буенос Ајресу, у Аргентини. Иако лично немају ништа са догађајима у Јерменији од пре сто година они ипак поручују да ће истрајати у борби да се ти догађаји и у Турској назову геноцидом.

Овај њихов рад, као производ слободне воље и протеста, може послужити за пример па и посрамити српске уметнике "адвертајзинг агенције" и разне друге студије који се радије баве цртаним филмовима, стриповима и другим видовима поп-културе или уметности без имало интересовања да се покрену и укажу на страдање свог народа и државе које још увек траје. У Србији се правдају тиме да се "не сме", увредиће се муслимани, Хрвати, Шиптари, Немци, говор мржње је говорити о свом страдању... На крају то може лоше да утиче на посао и каријере! А баш због таквог страха су се сва зла и муке намножила а српски народ постао крив за сопствену несрећу и туђе похлепне и грамзиве намере које су обавезно пратила велика страдања и злочини. Од тих последица, попут агресија НАТО зликоваца, српски народ и данас умире и то масовно. Тако да док геноцид над Србима траје ми правимо цртане филмове и налик-америчким стрипове.

А ево како изгледа када човек са макар основним осећајем за правду реагује на начин на који најбоље уме:




Да је тај став кукавички и одраз личне слабости интелекта и духа српске уметности опет су доказали људи из 2вените студија чији су клијенти Дизни, Национална географија, америчка ТВ ФОКС, СКАЈ, МТВ, француска национална телвизија као и многи холивудски и светски филмски студији што можете погледати на њиховом сајту http://2veinte.com.ar.

Квалитет се не може заменити подаништвом. Ако и не сметате неће вас све док сте припадник "злочиначког народа", како су Србе сатанизовали, а што ћутањем ми сами одобравамо.

Геноцид над Јерменима организован је и започет 1915. године (по многим изворима, трајао до 1923.) на територији којом је управљало Османско царство.

Геноцид над Јерменима је спровођен у неколико фаза: разоружавањем јерменских војника, селективном депортацијом Јермена из пограничних области, усвајањем закона о депортацији и масовном депортацијом и убиствима Јермена. Неки историчари у геноцид укључују и масовна убиства 1890-их, масакр у Смирни и дејства турске војске на Кавказу 1918. године.

Главним организаторима геноцида сматрају се вође младотурака Талат, Џемал и Енвер, као и вођа „Специјалне организације“ Бехедин Шакир. Истовремено са геноцидом на Јерменима врши се и геноцид над Асирцима и понтским Грцима.


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине