Вести:

Friday, February 27, 2015

Хитлеров ''Мајн Кампф'' од следеће године први пут у књижарама

Friday, February 27, 2015 | КМ новине 0

Поновољена издања аутобиографије Адолфа Хитлера "Мајн Кампф" наћи ће се у књижарама широм Немачке по први пут након смрти нацистичког вође.

Забрана поновног издања нацистичког манифеста у земљи била је на снази од краја Другог светског рата, али истиче у децембру, пише Вашингтон пост.

Ново издање, које ће Институт савремене историје приредити и објавити, имаће 2.000 страница које углавном садрже критику и анализу, а из Института кажу да је "Мајн Кампф" важан историјски и образовни алат.

Међутим противници, укључујући многе преживеле из холокауста огорчени су реиздањем јер многи то виде као давање гласа "немилосрдном и поремећеном диктатору" који је одговоран за смрт више од 11 милиона људи.

Реиздање "Мајн Кампфа" било је забрањено у Немачкој, али је књига била распрострањена на интернету и у многим другим државама укључујући Сједињене Америчке Државе и Канаду.


Ове две земље, што можемо видети и у Украјини данас али и у многим градовима широм ЕУ и САД, у сутини ће са радошћу дочекати реиздања. Иако се јавно декларишу као победници и противници фашизма, на делу они спроводе и подржавају искључиво и без изузетка нацистичке снаге.

Последњи налет фашизма, у бившој Украјини, чак и војно подржавају. Како снабдевањем оружјем, тако логистички и учешћем приватних армија, добровољаца и војника на страни режима из Кијева чија су многобројна злодела, попут паљења живих људи у Дому синдиката у Одеси, записана и документавана па тако свима доступна.


ЦДМ.ме / КМ Новине

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине