Вести:

петак, 27. фебруар 2015.

Горан Геровац: Русијо, пробуди се! (видео)

петак, 27. фебруар 2015. | КМ новине 0

Горан Геровац, начелник логистике србског хусарског пука, чији се војници сада боре у Новорусији – човек задивљујуће судбине.



Рат је за њега почео 1991 године и траје до данашњих дана: Југославија, Хрватска, Босна, Херцеговина, рад на тајном задатку на Косову, а сада у Новорусији. Горан живи већ пет година на Кавказу са супругом Росом, али сада се налази у Москви и бави се питањима организације србских добровољаца, о чијој се слави зна већ далеко изван граница Новорусије. Пред њима су нове границе. Руски свет се буди, али Русија још спава и главно послање патриотских срба – разбудити је, уверен је Горан.


- Горане, реците, молим Вас, вашу историју, одакле сте , како сте почели да помажете Новорусији?


На питање одакле сам, увек одговарам овако – из падобрана, јер ја сам војни пилот. Ја сам завршио војну школу у бившој Југославији, затим војну академију за пилота. Али почео је крах, срушила се југословенска војска, и 1991. године приступио сам у Србску добровољачку гарду. Била је то специјална јединица у Републици Србској Крајини и Хрватској. Затим готово 8 година борио сам се по целој Југославији, у Хрватској, Босни, Херцеговини, поново у Хрватској, поново у Босни и Херцеговини, и затим на Косову.

- Сада се у Новорусији боре Срби из те Србске Добровољачке Гарде?

Горан Геровац
 – Ми представљамо новосаздано србско добровољачко друштво, то је одговор на покушаје западних специјалних служби које сада раде на томе да или поделе српски добровољачки покрет или да га униште. Они су већ успели да распусте четнички покрет који је учествовао у догађајима на Криму, посвађали су српске добровољце и покушавају да их потпуно дискредитују. Већ је кроз специјалне службе у Новорусију доспело неколико „добровољаца“. До ових случајева, нико није проверавао, ко су ти људи. „Ох, то је брат, Србија – то је наше!“ – И управо су то користиле западне обавештајне службе да поставе у Новороссију своје агенте међу оплоченце (оплоченци – милиција, браниоци Новорусије). Неколико пута се десило да интернет једноставно пршти од расправа Срба који се боре у Новорусији. Састали смо се са мојим братом Радомиром Почучом и причали о томе, да то не би требало да се и даље дешава. Ове акције су неопходне да се убије дух и послање управо поштених патриотских Срба који су се борили на страни Новорусије. Већина је била уверена да се у Србији већ све завршило да је тамо победио запад. Наше највеће послање – Србија ће живети, она није побеђена, и Срби ће побеђивати, поново ће будити Русију и Русе. Србија ће постојати само као део руског света. Када кажем: „Господе, хвала ти што сам ја Рус!“, Рус овде означава стање душе, а не националност. Ми – најјачи, најбољи непобедиви део руског света, зато ми говоримо хвала Господу што смо Руси. Да ли знате како се до 11 века звала Србија? Русија. Имали смо краљевство Рашка, до 11 века Срби су били «Раси», а затим је Папа, тај сатана, направио некакву свеску, папску булу, где нас је назвао «Сораби». И ето постали смо Серби. Југославија , то је вештачка творевина да се убије велика историјска Србија.

- На украјинској страни се такође боре Словени, међу њима има православних и Руса. Долази до тога да се убијају браћа, како сте решити ову дилему за себе?


Врло једноставно. Прво, ми нисмо у рату са православним, Русима, и чак Украјинцима. Ми смо у рату са нацистима. Друго, идемо на интернет, видимо фотографије убијене деце, силованих и спаљених жена, гледамо Мишу (20-годишњег волонтера из Донетска кога је осакатио пројектил – прим. Ред.) И шта, треба да чекам када ће бити ред на моје дете? И где су такве слике из Кијева? Шта је ово братство? Ми никада нећемо бити браћа у духу – звер и јагње не могу бити браћа. Због тога немам дилему. Господ нам каже: јер ћете их по делима препознати. Не речима, не гестовима, погледајте њихова дела и све ће бити чисто и јасно.

- Рекли сте да службе безбедности уносе раскол међу српске добровољце у Новорсији, шта је за вас, Србе, та јабука раздора?
 


- Међу правим српским патриотама све је јасно, код нас никад не долази до раздора. Али тако се дешава да западне обавештајне службе пошаљу једног добровољца, а затим он почиње да говори, на пример: Горан пилот је- шљам, он добија на сваког волонтера две хиљаде евра, он издаје људе, и схватите како је лако ставити дезинформацију на интернет. Сада имамо систем, хвала Богу, ја бирам истинске патриоте међу добровољцима. Код нас не долази свако ко жели, од 10 особа – само 3 су изабрани. Међу Србима – православацима и муслиманима, који су прави патриоти који се осећају руским, нема неспоразума.

- Значи, има Срба, муслимана који су на нашој страни?


Да, али нажалост, не могу открити њихова имена. Мало ћу се нашалити: води се управо наш , православни џихад, који је удружио нашу браћу, традиционалне муслимане са Кавказа и из Србије. А ви, новинари , немојте бити наивни – стереотип је веома лако направити али тешко срушити. Најјачи царисти, какав сам и ја ( ја сам Руски цариста, чекам Цара и њега ће бити) – су традиционални кавкаски муслимани, они још за време револуције нису могли да схвате како је могуће напустити помазаника божијег, одбијали су да иступе против цара и чак тражили да им га предају ако он Русији није потребан.


Реците, зар православни Срби не узимају реч џихад негативно због рата на Балкану?

Наступило је апокалиптично време, када се све дели на два пола. Постоји добро и постоји зло а сваки покушај да се уради нешто између ја називам анестезијом. Ако погледате ислам и хришћанство – свуда су традиционалне вредности – породица, вера, домовина. У Босни 1992 годиие управо ме је вехабијски снајпер ранио у главу, простреливши ме кроз уста, а сада ја знам, да тада нисам ратовао против муслимана , већ против терориста који користе ислам као изговор, Али погледајте , зар католици не користе Господа нашег као оправдање за милијарде убијених, укључујући и православне?

- Говорили сте о дезинформацијама које се шире путем интернета како би се посвађали Срби међу собом. Којим методама можемо добити информациони рат?


Руси су изгубили информациони рат. И сада се буди, за неке ствари касно, али будућност морамо да бранимо. Постоји таква веома тачна изрека спавање- скакање-грозница (спячка-раскачка-горячка )– ово је за Русе. Бог је у истини и сили истине. Знате ли колико нам је било потребно искушења да нас тестира пре него што смо дошли, да бисмо дошли до разумевања које тренутно имамо? Наш пук је био у рукама квазиправославне секте, јер била нам је веома потребна помоћ, али ми нисмо знали ко је ко у Русији. Кажу „Путине, уведи трупе“, а можда су људи сами дужни да изађу из зомбираног стања, пробудити се из тог спавања (спячка) и делати свако на свом нивоу , а не тражити све од Путина. Ко хоће нађе начин , ко неће , налази разлог за неактивност! Има много избеглица , рањене деце и стараца из Новорусије којима, заједно са материјалном правном и медицинском помоћи потребна симпатија, морална подршка, а њу могу да пруже обични људи. А руски свет се само бави овим: „Морам да устанем у 6 , на послу у 9, да се врате кући у 8, сипајте литар вотке и спавај.“ Ово је живот? Ово је постојање које нам неко уређује. Анестезија. Морамо да се пробудимо, не треба се плашити онога што ће се догодити сутра, морамо да се запитамо, шта сам урадио данас, нека Бог одлучи шта ће се десити сутра. Дакле Русија треба да се успротиви информационом рату. Бог је сада Русију сатерао у ћошак, да би јој омогућио да постане империја, која не само што постоји , већ и живи, и Русија гледа из овог угла: „Могу ли још мало да останем овде?“ Не треба више бити скроман. Зло ради само против себе. Ево ја сам веома захвалан Обами, Порошенку, свим нашим терористима, ја им се клањам до земље. Срби су почели да се окупљају овде за ослобођење Србије и на славу Божију, да их је зло преокренуло у нашу корист.

Испоставило се да је преврат у Кијеву пробудио не само Русију, већ и Србију?

Он није пробудио само Русију, Србију, него и Бугарску и Грчку. Србија не спава 25 година. Ми се не будимо за добро, тако, доћи ће зло и пробудити нас.

- Каква је ваша прогноза када ће се рат проширити на Балкан?


Он је већ у току на Балкану, а сада се проширио на Украјину. За 1,5 годину завршиће се први део. Јер је тако речено (писано) , и мора тако да буде. У Украјини неће успети да се реализује план запада, тамо ће све пропасти, и рат у Донбасу ће се завршити доласком трупа Новорусије и Малорусије у Кијев. Тако , имамо 1,5 годину да створимо србски пук. И не заборавите са каквим професионализмом се боре тамо наши људи. Новорусија је већ саздана на србској крви , тамо је Славјаносербск. У Новорусији су живели Срби али их сада нема међу локалним становништвом, они су се потпуно асимиловали, остало је само неколико споменика и топонима, који су у вези са њима.

- Да ли имате лидера који ће вас водити?


Имамо. Радомир Почуча, који је сада у Новорусији. Али он неће рећи да је он војни лидер, он себе зове другачије. Србски пук у ДНР бази у Снежном има свој грб и симболизам. Мој духовник је пред смрт рекао, кад то време дође, гледаћете са дивљењем како предивно Господ окупља своју војску, и сада сваки дан ми то гледамо.

- У Србији горуће подржавају Русију и Путина , да ли можете да објасните разлоге за ову љубав?

Зашто опет 90 одсто српске омладине воли мајку Русију? Разлога за то нема – нас су издали, одрекли се од нас. А ми опет умиремо за Матушку. Запад се због овога налази у хистерији , они су све ове године доказивали да је Русија таква лоша, и ево, поново љубав. Владимир Владимирович није ништа урадио, али ако би се кандидовао у Србији однео би 95-процентну победу. Ја познајем руски систем изнутра , прошао сам пакао Федералне миграционе службе. Али ми волимо Русију, и логичног одговора овде нема, то је генетски код, Бог и душа, нешто што нећеш убити никада. Питали сте ме која је црта код Руса најрускија – то је непредвидљивост и ирационалност, а тако је и код нас Срба. И то је апсолутно позитивна особина, ми никада не чинимо зло. Али у Србији, 75 одсто јавних русофила, а сва врховна власт – је лажна, у режији западних обавештајних служби, а зато да дискредитују све руске људе.



- Рекли сте да чекате Цара, он већ постоји?


 Он је већ жив међу нама, чекамо, кад ће Бог то објавити. Већина Срба су царисти. Тако да нисте збуњени, ја ћу објаснити зашто Срби воле Путина – јер без Путина неће бити цара. Путин кроз сву ту прљавштину и издају око себе гради пут којим ће краљ доћи и узети све нас за руку. Ми ћемо то дочекати. – Шта може Русија, Руси, могу учинити за вас Србе? – Главна ствар за нас и вас – ово је порука којом се обраћамо руском свету. Руски свете – Пробуди се! На крају, желим да изразим захвалност: прво, клањам се свим јунацима Новорусије, драга моја браћа Дракону, Гризлију, Ђакону, Леси, Његошу, Бокију, нашој подршци из Србије и свим српским добровољцима. Хвала на име Господње Александру Викторевичу Сорокову, Павлу Сотникову (Ведају), Николају Георгиевичу Земцову, Оцу Сергеју и, наравно, Фонду Новорусије Игора Стрелкова.



Текст и видео Дарија Андреева
Фото Игор Старков


Извор: Снага народа


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине