Вести:

Monday, February 2, 2015

БиБиСи обележио Дан сећања на геноцид говорећи искљuчиво о српским "злочинима" на Балкану

Monday, February 2, 2015 | КМ новине 0

Они који траже да се одрекнемо своје прошлости а коју су они измонтирали за своје потребе, не престају да нас сатанизују без обзира на "пријатељске везе" са српским политичким режимом.


муслимани у затвору.
Фрејм ТВ програма на Дан сећања на холокауст.

Британски државни емитер БиБиСи издвојио је време, од свог програма посвећеног Дану сећања на холокауст, да истакне искључиво "српске злочине" у Босни 90-тих, не помињући ни једног тренутка злочине других балканских народа, преноси Бритић, електронски магазин Срба у Британији.

У уторак 27. јануара, у 19.00 поподне, БиБиСи је емитовао програм поводом Дана сећања на холокауст под насловом "Обележавање 70-те годишњице од ослобођења концентрационог логора Аушвиц".

Негде око 38-ог минута након музике, поезије и личних исповести концепт програма се изненада мења и почиње да се бави злочинима почињеним на Балкану 90-тих година, наводи се у тексту. "Нажалост, наш регион има и више него што треба геноцида и прогона због припадности нацији (најчешће Срба) ипак продуценти су одлучили да се баве и усредсреде на зочине које је починила једна балканска страна - Срби, и то против једне жртве - босанских Муслимана" истиче Бритић.

Време је посвећено искључиво Сребреници и кампу Омарска (оба предмет јаких конфронтација и постојања чврстих доказа о измишљањеним злочинима - прим., редакције).  Сурова и организована масовна убиства и прогон Срба, на стотине хиљада цивилног становништва због припадности српском народу, из Хрватске (у току агресије "Олуја" ) или на Косову и Метохији после бруталне кампање бомбардовања НАТО-а 1999., године искључена су из сфере занимања БиБиСи-јевих продуцената на Дан сећања на жртве холокауста и фашизма.

Бритић наводи да су много гори него било који од злочина из 90-их, били они над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог светског рата спроведен од стране усташког режима у Хрватској.

БиБиСи је одлучио да не помињемо злочин где је преко 800.000 људи погинуло у  оркестрираном злочиначком чину са намером да искорене све трагове вишевековног постојања Срба из Хрватске. Ово је само део тренда који влада међу западним медијима и њихове намере да "расподелом" умање геноцид НДХ (и свој) над Србима и оправдају га тако што ће сву кривицу за ратове 90-тих у бившој Југославији искључиво приписати Србима.

Увређени гледаоци су већ почели да пишу у БиБиСи-ју и да се жале на овакав злонамеран приступ. Новооснована Српска Лига за борбу против клевете изнела је снажну критику против једног од гостију овог програма који се појављују као "експерт".

Уколико желите да реагујете на овај случај медијске лажи и обмане као и распиривања етничке нетрпељивости и мржње, можете то учинити на страни предвиђеној страни КЛИКОМ НА ВЕЗУ.


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине