Вести:

Wednesday, February 25, 2015

Танјугу тужба због кршења Устава РС према Косову и Метохији

Wednesday, February 25, 2015 | КМ новине 0

У својој вести од пре два дана Танјуг је Косово и Метохију ставио у ред са Црном Гором, Албанијом и БиХ и на тај начин је представио као одељену, самосталну државу што је изазвало реакцију нашег новинара.

Снимак објављене вести на Танјуговом сајту
Без обзира на то што се ове територије у оваквом саставу налазе на листи лондонске компаније "Интернешнл СОС", такво навођење дела своје територије у Србији представља класично и вишеструко кршење важећег Устава Републике Србије.

Наш новинар је, у својству приватног лица и грађанина Републике Србије, реаговао и послао писмо упозорења на све доступне адресе Танјуг-а укључујући директора, заменика главног и одговорног уредника, деска и још неких доступних адреса ове агенције. Писмо, у следећим редовима, преносимо у целости:


Овом вешћу: ПОГЛЕДАТИ ВЕСТ директно сте представили Косово и Метохију као одељену, независну државу а што та покрајина није!


Директно кршите важећи Устав Републике Србије и Кривични законик Републике Србије!

Овим сте учинили повреду готово читаве главе 28., Кривичног законика Републике Србије а који прописују:


Угрожавање независности - члан 305,

Признавање капитулације или окупације - члан 306,

Угрожавање територијалне целине - члан 307,

Позивање на насилну промену уставног уређења - члан 309,

Удруживање ради противуставне делатности - члан 319,

Припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије - члан 320,


Тешка дела против уставног уређења и безбедности Србије - члан 321.

За свако од ових кривичних дела, која ви већ низ година активно и неумољиво, а поптуно свесно чините, предвиђене су вишегодишње затворске казне.

Без обзира да ли се ради у уредништво или радницима ваше агенције, одговорни сте подједнако јер због дугог времена трајања оваквог извештавања, јасно је да сте се свесно упустили у разарање Србије, кршење и гажење њеног Устава, прикривање злочина на Косову и Метохији од стране Шиптара према Србима што је директно инспирисало пораст тих злочина услед отвореног пружања осећаја некажњивости код починица за та најтежа кривична дела.

Осим надлежних судских органа, који у овом тренутку окупације нису у стању да савесно и часно раде свој посао, ви себе стављате и пред суд историје који неумољиво суди и не мења своје одлуке. Тај суд о вама биће јасан - криви сте за најтежа кривична дела против државности Републике Србије.

Ви ово не бисте радили да немате подршку српске власти и сазнања о утицајним сферама на наше судове а у чијој врсти лажљивог и издајничког деловања сте и ви пронашли своју материјалну корист.

Подршком властима одржавате своја радна места а уредништво, што ће открити истрага, вероватно и мало више од тога.

Овакво стање у држави је немогуће трајније одржати а видимо да се на светском нивоу много тога већ мења и оне силе, које су вас подржавале, све више губе на снази, ауторитету, моћи. Оне неће пасти ни овог месеца, ни ове године али је њихов пад неминован. Тада вас од правде и закона нико више неће моћи заштити. Ни вас ни ваше шефове и сараднике.

Али пре тога, чак много пре, против ваше агенције и свих осталих медија и медијских удружења у Србији, биће поднете кривичне пријаве за горе наведена кривична дела. А та дела, као што врло, врло добро знате, никада не застаревају.

Овим сте, првог дана Васкшњег поста, над распетим Косовом и Метохијом још једном узвикнули "Распни га, распни", "крв на нас и на нашу децу"!

Иван Максимовић


Танјуг, агенција која постоји већ... режимима.

Пошто одговор ни после два дана није стигао - а и какав би могао бити?, одлучили смо да ово писмо објавимо.

Закон о покретању процеса и подношењу кривичне пријаве како нам је потврдио један од цењенијих српских адвоката и доктор правних наука (нисмо тражили дозволу за објављивање идентита па сматрамо да га није у реду ни обављивати без пристанка), врло је упрошћен:

"Што се тиче покретања судског поступка ствар је знатно компликованија - јер по новом ЗКП не постоји могућност приватне кривичне тужбе; поступак можете да покренете подношењем кривичне пријаве тужиоцу у месту извршења дела. За кривичну пријаву је ирелевантна правна квалификација к. дела, јер њу може да поднесе сваки грађанин - лаик. За кривичну пријаву је само битно да садржи детаљан опис чињеничног стања!"

Ово практично значи да сваки грађанин, држављанин Републике Србије - може да "савије табак" и преда га јавном тужиоцу у Београду (или другом месту у коме је кривично дело почињено) када жели да тужи Танјуг, Фонет, Политику, Блиц, РТС, Б92, УНС, НУНС или било који други медиј и удружење када се за сходно нађе да су прекршили Устав а што свакодневно чине.

Без обзира што је покретање кривичног поступка отежано - под теретом бројних пријава на исту адресу он се мора покренути! Дакле, ово је прилика, и нећете моћи да кажете да ли је или није могло нешто да се уради поводом заштите своје државе и Косова и Метохије.

Чак шта више, не тражи ни много времена, ни много пара, ни превише труда. Тек после учињеног "напора" моћи ћете својим потомцима да кажете "пробали смо" а уз Божију помоћ - ето, тако смо одбранили Србију!

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.