Вести:

Saturday, December 6, 2014

ДСС КиМ: Вучићева тврда столица од Брисела до Њујорка

Saturday, December 6, 2014 | КМ новине 0

Покрајински одбор ДСС-а за КиМ издао је саопштење у коме се осврће на Вучићеме муке са тврдом столицом, на које је Вулин указао, и констатује да Србија не може без Бранковића ни данас.
...
У саопштењу се наводи да је "пре неки дан потпредседник Републике Српске Емил Влајки изјавио да је Србија направила добар политички продор ка Европској Унији али је ипак признао да је то Србију коштало 15% њене територије, потписујући фамозни Бриселски споразум".

Изјаве попут ове Емил Влајки је и раније износио и оне би требало да га у извесном смислу дискредитују, деградирају као ауторитет јер су проста манипулација, мирење са нечим што је непомирљиво са српским националним духом и представља перјаницу признавања "косовске државности" (које нема нити је може бити) и међу родољубивим снагама. То представља и већу опасност од оних струја које отворено хрле у разбијање српске земље.

Ово потврђује и чињеница да и Покрајински одбор ДСС-а олако наседа на такву накарадну констатацију и констатује да је "државност заокружена већ годину и по дана".

Не, ништа није заокружено ни пре годину и по дана нити ће бити заокружено за годину и по или деценију и по. Једино што на терену имамо јесте да је окупациона сила притисцима натерала стране да створе јак привид тобожње независности која би требало да сакрије суштину и природу окупираности српске покрајине. Само један од доказа јесте то да са Косова и Метохије одлазе Албанци у великом броју јер су силе са Запада дошле из личних интереса и зато ту и опстају. Да би то трајало неопходно је спречити одржавање и јачање локалне економије како би се шиптарска заједница на КиМ држала у робовласничком положају и омогућила експлоатацију добара. У ту сврху једини бољитак осетили су припадници терористичких групација на Косову и Метохији. То би и Покрајински одбор ДСС-а морао да зна.
Наравно, за "легализовање" таквог стања објашњења морају бити бизарна што и ДСС са КиМ примећује:
 
"Иако је прошло више од годину и по дана од тог споразума којим је заокружена државност Косова и Метохије још се бизарних речи (тадашњег) директора Канцеларије за КиМ Александра Вулина који је говорио да је ондашњи први потпредседник Владе Александар Вучић морао да пристане на такав лош споразум јер је цело време преговора преседео на тврдој и неудобној столици".

На протеклом заседању Савета безбедности Александар Вучић, сада већ премијер Србије, каже да Србија никада неће признати независно Косово. Нажалост то је још једна у низу подвала садашње власти која је, када је у питању тзв., "државност Косова", све што је требало да се призна, признала. Поставили су класичну границу између уже Србије и јужне српске покрајине, признали сва документа самопроглашене државе Косово, личне карте, пасоше, регистарске и саобраћајне дозволе, дипломе, катастар, омогућили пријем Косова у све међународне институције, дозволили посебан телефонски број(?). Све оно што је Борис Тадић оклевао да призна или је то нерадо чинио, тандем Николић – Вучић је у дело спровео захтеве Брисела и Вашингтона. И Николић и Вучић су се згражавали када се Борис Тадић само руковао са Хашимом Тачијем на аеродрому у Дубровнику и жестоко га осуђивали, данас премијер Србије са поносом каже да се у Њујорку срео са господином Тачијем и са њим водио пријатељски разговор о стабилизацији прилика на Балкану. Председник Владе Србије изгледа није у току да се Хашим Тачи и даље налази на потерницама полиције Србије за убисто пет српских полицајаца, а да је од чувеног швајцарског правника Дика Мартија оптужен за трговину људским органима Срба.

Опет у Њујорку Александар Вучић каже да ће се борити за бољи живот и будућност Срба на Косову и Метохији заборављајући притом да за Србе на оваквом Косову нема ни бољег живота ни будућности јер је настало на темељу злочина, прогона и несреће српског народа. То би исто било као када би Руси од нациста тражили бољи живот и будућност за затворенике у немачким конц логорима. Чули смо још од првог човека Србије небулозу да Србија неће да одговара на албанске провокације не зато што је Србија слаба него зато што је јака, што се коси са здравом логиком јер само поносне и јаке и независне државе не дозвољавају никакве провокације и спремно одговарају на њих.

Од премијера у Њујорку смо такође и чули да сада пошто је Косова заокружило своју државност он жели стабилан Балкан претпостављајући да Косово треба да се развија у миру јер “не дај Боже” да је Балкан нестабилан онда је то и ризик да се Косово поново не врати у окриље своје матице Србије.

Србија ипак ни данас не може без Бранковића, каже се у саопштењу ДСС-а.


Не може без Бранковића али изгледа може без Обилића. Многе су шансе пропуштене из немара, слепог веровања или логичног вођења ствари ослањајући се на закон и право који на Косову и Метохији одавно немају благе везе са логиком, напротив. 



Припремиле: КМ Новине


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине