Вести:

Saturday, December 6, 2014

Да ли почиње увертира за рат у Неготинској Крајини? Црквени немири све жешћи!

Saturday, December 6, 2014 | КМ новине 0

06.12.2014. – Иако је Неготинска Крајина надомак главног града Београда, има се утисак да за притајени црквено-национални рат који се овде спрема домаћи медији немају слуха.

...
Последњи догађаји у крајевима где живи влашки етнички елемент далеко су од спокојних. Да би ствар горе стојала, уље на ватру су својевремено доливали председник Владе Александар Вучић, који је недавно примио представнике минорне и од Влаха омражене групације Румунске православне цркве у источној Србији, као и представници Београдске патријаршије који су под притиском државних власти благонаклони према формирању расколничке формације Румунске православне цркве у источној Србији. Ради уласка у ЕУ, и угађања Немачкој и Румунији, ћути се о формирању Румунске православне цркве у Тимочкој Крајини, и о румунизацији Влаха, што је скандал без преседана.

Последњи инцидент десио се 5. децембра 2014., и овако га је представио поглавар раскола у источној Србији, расколнички свештеник Бојан Александровић:Свештеник из Румуније говори о нападу на румунски протопрезвитерат. Откуд свештеници из Румуније на територији Србије? Каже да не зна српски и да је од нападача тражио да говоре енглески. Полиција му је саопштила да је нападач ментално болесна особа.ОБЈАВА БОЈАНА АЛЕКСАНДРОВИЋА:

- Сада пре 30 минута, 5. децембра 2014. године, у седишту Протопрозвитерата Дакија Рипензис у Неготину, ушао је непозната особа представљајући се да је „шеф БИА-е“ и запретио нашем свештенику да ће му угасити цигарету у око и да ће га заклати. Свештеник је ушао у зграду Протопрозвитерата, где су се налазиле жене које раде тамо.


Незнанац је ишао около куцајући у прозоре и показао је како ће их заклати. Позвали су полицију која је одмах дошла и ухапсила дотичног. Жао ми је што сам на путу и нисам тамо.

Ко је послао овог „безбедњака“ да нам прети смрћу и ко је он?

Молим све да пошаљу ову вест свуда и да видимо шта ће се десити. Једно је сигурно БРАНИЋЕМО СВОЈИМ ЖИВОТИМА ЦРКВУ НАШЕГ НАРОДА У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ.

Бог је светлост наша и заштитник наш кад год смо у страху“

Бојан Александровић, 5.децембар 2014. године, 12:27:20


Претекс последњег „инцидента“

Кад почну етнички или национални конфликти у Србији, а Европска Унија или САД подржавају етничку или националну групу која је за дезинтеграцију Србије, знамо како се то обично код нас завршава. Овога пута ЕУ и њена марионета, румунска Влада, решили су да створе румунску нацију и цркву на простору источне Србије испод Дунава. Овде никад Румуни нису постојали, али постоје Власи које су романско становништво измешано са словенским елементом и због сличности језика са Румунима, погодни су за румунизацију. Многе познате личности у српској историји, управо имају влашко порекло. Од оних из блиске историје, Власи су: бивши председник Југославије Зоран Лилић, песник Адам Пуслојић, отац Тадеј Штрбуловић.10689618_895004850523296_9054534069841556009_n
Свештенство румунског раскола. Бојан Александровић је први свештеник у Србији који носи архијерејски жезал.

Непосредно пред последњи инцидент, Општина Бор издала је решење о рушењу објекта, започете гараже, уствари румунског расколничког храма пријављеног као гаража.

Румунски медији су се одмах укључили у кампању обавештавајући јавност да „власти Србије најављују рушење румунске цркве“.

Бојан Александровић је на то решење реаговао видео обраћањем што му је омогућила агенција „Тимок Прес“, медијска кућа из Неготина која форсира румунизацију Влаха и коју, по нашим сазнањима, финансира држава Румунија.

Он је том приликом рекао да се „румунске светиње не смеју дирати и да ће (их) својим животима бранити“. У наставку каже да су три човека умрла у року од месец дана, од када су покушили да сруше њихове светиње у селу Шипикову.“

На крају, рецимо да је велика већина Влаха несагласна са последњим покушајима румунизације. Ових дана, Власи изналазе могуће начине да се минорна група румунизатора заустави на миран и законски начин. Претње и клетве, како кажу, свештеника Бојана, доживљавају се као терор мањине. Једна од многих особа, Влаха и Влајни која се са овим насиљем румунизатора не слаже, а са којим смо овом приликом разговарали, Невенка Илић, каже о порумуњеним суграђанима:

„Знате, има их мало за сад, јер су људи увидели преваре, ал’ довољно да направе неки хаос где ће да се окриве Срби. А, још нешто ако дође, а ја се молим Господу да до тога не дође, неког сукоба, прво ће Власи са овим прорумунима да се подкаче, па онда прорумуни са Србима… Власи не желе сукоб, Власи су грађани земље Србије, и имају своју цркву – СПЦ.“

На крају следећег видеа, прославе Дана Румуније у Неготину, је део на коме вођа расколника, Бојан Александровић, прети да ће они који нападну на његову организацију страдати.Погледајте такође: ВУЧИЋ СТВАРА НОВО ЖАРИШТЕ НА ИСТОКУ СРБИЈЕ
Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.