Вести:

Sunday, December 7, 2014

Шеф Канцеларије за КиМ 17 пута летео за покрајину и на то потрошио 5 милиона!

Sunday, December 7, 2014 | КМ новине 0

Марко Ђурић спискао 4,9 милиона на вожњу хеликоптером јер на косово и Метохију другачије никако не долази...
...
"Курир" сазнаје да Директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, увек лети хеликоптером до Рашке, где га чека возач Владе Србије који је дошао из Београда (?!), и настављају пут до Косовске Митровице, а сат времена вожње летелицом МУП кошта 120.000 динара.

Откако је изабран на ову функцију, 17 пута је ишао у јужну покрајину, а како је увек за одласке користио хеликоптер МУП, проста рачуница показује да је то грађане Србије коштало чак 4,9 милиона динара!

Наиме, како је Курир већ писао, Ђурић увек лети хеликоптером до Рашке, где га чека возач Владе Србије који је дошао из Београда (?!), и настављају пут до Косовске Митровице.

Сат времена вожње летелицом МУП-а кошта 120.000 динара. Лет до Рашке траје 1,20 минута, а кад се томе додају трошкови горива за аутомобил, грађане Србије један Ђурићев одлазак на КиМ кошта око 290.000 динара. Према подацима на сајту Канцеларије за КиМ, Ђурић је 17 пута ишао тамо, што значи да је потрошио 4.900.709 динара.

Да је ишао само аутомобилом до Косовске Митровице, пут би коштао 35 пута мање - 140.709 динара. Ђурић ни јуче није одговорио на позиве нити питања Курира.

Иначе, како је "Курир" већ писао, Марко Ђурић је недавно и са министром спорта, Вањом Удовичићем, користио хеликоптер МУП да би се превезли до Рашке.

Двојац је затим Владиним возилом наставио до крајње дестинације, Косовске Митровице.


Штедња и бахаћење

Овај потез Ђурића и Удовичића споран је имајући у виду и да су ове године укинути новогодишњи пакетићи за запослене у Влади због актуелних мера штедње, а двојица политичара се са друге стране бахате и возе хеликоптером.

- Високи државни функционери користили су хеликоптер МУП Србије. Разумљиво би било да су се због безбедности упутили хеликоптером на Косово, али је очигледно да то није разлог јер су од Рашке ишли колима. Влада покушава да уводи мере штедње на свим нивоима, а вожња хеликоптером је разбацивање и неразумљиво је зашто су то урадили - наводи саговорник "Курира"и додаје да је праксу коришћења хеликоптера увео, ко други, до садашњи министар за рад и запошљавање Александар Вулин, док је био на челу Канцеларије за КИМ. 
"Летео сам некад', летео и ја" / Александар Вулин црпео средства намењена Србима на КиМ

Према рачуници Курира, Ђурић и Удовичић су само на ово путовање потрошили 288.277 динара!

Иако "Курир" наводи другачије, Александар Вулин тврди да се до Рашке ишло хеликоптером и пре њега, као што се иде и после њега, а да ће се и убудуће ићи када је неопходно. - Нисам ја увео ту праксу. У мом случају често се дешавало да морам истог дана да будем на КиМ и у неком другом делу Србије. Било је случајева да сам у једном дану био у Бриселу, Београду и Косовској Митровици - каже Вулин.

Трагом информације да је хеликоптер којим су се возили Ђурић и Удовичић власништво МУП, тражили смо од њих одговоре на питања ко је од надлежних одобрио да се хеликоптер користи за пут до Рашке, али их нисмо добили.

Ђурићева готово узречица и оправдање за издајничку политику тренутне српске власти јесте да је заправо циљ да "Срби на Косову боље живе".

Осим ове бахатости Ђурић је на Косову повукао низ несмотрених и ризичних потеза попут "Парка мира". Уклоњањем барикада са моста преко Ибра које су Срби поставили, између јужног и сверног дела града, како би се заштитили од напада шиптарских екстремиста отворен је пут али и охрабрење да Србе сада могу слободније нападати. На том месту је постављен бизаран парк, на сред моста по чему је и јединствен у свету, а одмах затим уследили су масовни протести Шиптара на којима су паљени аутомобили и где је дошло до сукоба између окупаторских снага и њих. Тај скуп организован је под слоганом "Или ви или ми".





Оближњи простор добио је назив "Трг цара Лазара" што је у мешовитим срединама изазвало постављање импровизованих обележја посвећених терористичком покрету и члановима "УЋК" те тако унело додатни страх код локалних Срба.


Трг Адема Јашарија у мешовитој средини северног дела Косовске Митровице

Трг Адема Јашарија у мешовитој средини северног дела Косовске Митровице


 
За само једну увредљиву речи, која је била упућена Ђурићу од стране српског младића, он је послао на њега своје обезбеђење (ПРОЧИТАЈ), то јест Жандармерију, која младића грубо претукла а тежих повреда спасили су га само Срби који су се ту нашли и створили кордон између младића и гневних припадника Жандармерије. Касније се сазнало да су припадници Жандармерије од Ђурића били новчано награђени за то батињање док су, истовремено, припадници Жандармерије који су претукли премијеровог брата који се дрско и бахато понашао, суспендовани и против њих је покренут дисциплински и истражни поступак.


Курир, КМ Новине

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине