Вести:

четвртак, 6. новембар 2014.

Брисел у пламену, сукоб полиције и демонстарната (ВИДЕО)

четвртак, 6. новембар 2014. | КМ новине 0

Стравични немири избили су у Бриселу! У окршају демонстраната и полиције на протесту против владиних мера штедње десетине повређених.
...
Најмање 12 полицајаца и више десетина демонстраната је повређено у данашњим сукобима током масовних антивладиних протеста у Бриселу. На улице је изашло око 100.000 људи.

Најмање 14 људи је збринуто у болници, јавља "Раша Тудеј".

Полиција је употребила водене топове и сузавац након што је део масе почео да преврће аутомобиле и разбија радње током данашње протестне шетње у главном граду Белгије.

Демонстрације су сазвали водећи белгијски синдикати и лево оријентисане странке како би принудили владу да одустане од намере да повећа старосну границу за одлазак у пензију на 67 година и либерализује тржиште рада.

Протестна шетња кроз центар града, у којој су учествовали радници из целе земље, се већим делом одвијала мирно док групе радикалних демонстраната нису почеле да нападају полицију и праве барикаде од преврнутих возила.

Полиција за насиље криви лучке раднике из Антверпена и екстремне левичарске групе.

Демонстранти су током данашње шетње носили транспаренте са натписима “Даље руке од наших права” и “Рад до 67? Нема шансе!”.

Синдикати су најавили нове протесте, а за 15.децембар је заказан генерални штрајк. 


Мондо


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине