Вести:

понедељак, 6. октобар 2014.

Равна гора - на нови начин у новој књизи

понедељак, 6. октобар 2014. | КМ новине 0

Прошлонедељна промоција књиге "Равна Гора", услед медијског напада на "Службени гласник" и директора Радоша Љушића, одложена је да би опет била заказана за 7. октобар.
 ...

Спор је настао поводом циркуларног писма "Гласниковим" ауторима да откупе своје књиге по цени старог папира, у случају да издавач намерава да "непродате примерке прода као стару хартију". Десетак аутора је то одбило, сматрајући да се тиме отвара могућност да њихова дела заврше на сметлишту. Огромна већина, њих 720, не видећи ништа у томе спорно, ставила је своје потписе на наставак сарадње са "Службеним гласником".

Највише напада уследило је из редакције листа "Данас" који се никако није слагао са оваквом пословном политиком "Службеног гласника" због чега је, како смо већ рекли, одложена и прошлонедељна промоција ове необичне и другачије књиге. 

Анекс је потписао и Давид Албахари, који у разговору за "Новости" каже да је оваква врста уговора у Америци сасвим нормална ствар:
- Од мог америчког издавача "Хардкорда" добио сам писмо у ком ме обавештавају да ми нуде да непродате примерке романа "Пијавице" купим по изузетно повољној цени, да не би завршили у старом папиру - објашњава Албахари. - Због велике продукције и огромних тиража, тамо издавачи немају простора за складиштење књига које нису нашле читаоце".
 
Овај пут редакција "Службеног гласника" позива на представљање књиге РАВНА ГОРА Милоша Тимотијевића и Саше Савовића у уторак, 7. октобра у 11 сати у Клуб – књижару – галерију Гласник (Кнеза Милоша 16).

О књизи ће говорити др Коста Николић, уредник издања Борисав Челиковић и аутори др Милош Тимотијевић и Саша Савовић.

Равна гора у савременој српској јавности има улогу и значај својеврсног митског места. Али, шта је заправо Равна гора? Одговор на ово питање мора се потражити у географији и историји планине Сувобор, вели организатор овог догађаја. 

Текст Милоша Тимотијевића, настао на основу природног и споменичког наслеђа, материјалних остатака и познавања живота становништва, осветљава ове географске и митске просторе од постанка до данас, дајући снажан допринос у нас често скрајнутој култури сећања. 

"Равна гора" насловна страна. Прво издање, 2014, 24 х 28 цм, 292 стр., тврд повез, ћирилица"Службени гласник"
Посебан печат овом издању даје више од 160 фотографија Саше Савовића, аутора с изразитом способношћу да дочара лепоту, карактер и тајновитост пејзажа и ликова које читаоцу открива својим објективом. Снимане континуирано, током више деценија, у различита доба и у различитим временским условима, оне упечатљиво говоре о природној лепоти, насељима и становништву равногорског краја.


Вечерње новости, КМ Новине

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине