Вести:

Monday, September 29, 2014

Траже доживотну затворску казну за Караџића

Monday, September 29, 2014 | КМ новине 0

ХАГ - Хашки тужиоци затражили су данас максималну казну доживотног затвора за пров предсједника Републике Српске Радована Караџића.
...

Тужиоци су у завршној речи на суђењу у Хашком трибуналу, оценили да је Караџић био "покретачка снага геноцидне кампање"  деведесетих година /прошлог вијека/  како би се БиХ решила несрпског становништва.

Тужилац Алан Тигер рекао је да се Караџић својевремено хвалио намерама да избрише несрпско становништво, јавили су медији.

Он је срамно, без основа и потпуно незаконито закључио да "геноцид не мора да значи убиство и уништење етничких група него то може да буде и уништавање основа за живот неке етничке групе".

 
Тигер је оценио и да су Караџићеве територијалне амбиције биле огромне и да је тврдио да Срби имају право на око 65 одсто земље, чему се наводно "подсехивао чак и Слободан Милошевић".

"Тврдио је да подручја где су Срби били већински народ пре Другог свјетског рата треба да припадну њима", навео је Тигер.

Тужилац је закључио и да је Караџић најавио да ће у БиХ бити "хиљаде убијених, стотине градова разорено, масе људи присилно расељене".

Он је закључио да је Караџић одговоран и за 43-месечну опсаду Сарајева, током које је погинуло више од 5.000 цивила.

Према његовим ријечима, Караџић се користио насиљем и терором да би од мултикултуралне БиХ створио посебну етничку српску државу, а у реализацију своје намјере кренуо је, како је закључио тужилац, неколико дана прије него што је БиХ прогласила независност од Југославије.


Ради бољег увида потребно је да се подсетимо (кликните било где на овај пасус) на признање НАТО-а да он плаћа Хашки трибунал и да тај "Суд" неће судити никоме ван бивше Југославије а посебно не својим налогодавцима и менторима из НАТО-а.

Све ово указује на константну мржњу према српском народу и свему српском ау чијем уништењу је пре свих баш и Запад учествовао. Остаје нада и вера у правду да ће доћи време да се и њима, правим злочинцима, суди за небројене злочине који се и данас врше над српским народом и државом. Дотле, српском народу је неопходно да остане будан, свестан и спреман да се одупре тихом геноциду кога Запад, НАТО и Европска унија немилосрдно спроводе над српским народом и државом.





Извор: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине