Вести:

Monday, September 22, 2014

Ватикан: Тзв ''Косово'' ствар протoкола - Албанија пример верске толеранције

Monday, September 22, 2014 | КМ новине 0

 Федерико Ломбарди
Припадници римокатоличког реда при Ватикану, своју посету Албанији искористили за јавно охрабривање шиптарског фашизма и непријатељства према Србији.
  ...

Директор информативне службе Ватикана Федерико Ломбарди је изјавио да је признање независности Косова првенствено “ствар протокола”, пишу шиптарски медији.

Током посете поглавара католичке цркве папе Фрање Албанији, Ломбарди је, одговарајући на питања новинара, рекао: “Код признања Косова се не ради о одбијању, већ више о ствари протокола”.

Папа Франциско рекао је да Албанија, упркос чињеници да у њој живи претежно муслиманско становништво, није „муслиманска земља, већ европска земља“.
 
Франциско: Европљанин пре свега.

Папа је, у разговору са новинарима у авиону приликом повратка у Рим, истакао да у Албанији постоји сарадња између три главне религије - ислама, католичке и православне вере, пренео је Радио Ватикан.

Папа је указао на важност културе „заједничког живљења“, „толеранције“ и „братства“ у тој балканској држави.

„Рекли су ми да је то најмлађа земља у Европи“, рекао је папа и додао да је видео „високу културу...способну за изградњу братства“. Поглавар Римокатоличке цркве био је у једнодневној посети Албанији у недељу, која је била његова прва званична посета некој европској земљи.


Агенције, Срби на окуп, Факти 

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине