Вести:

Saturday, September 20, 2014

Масовна међусобна силовања у америчкој војсци

Saturday, September 20, 2014 | КМ новине 0

Иако су жене најчешће жртве силовања, злостављани мушкарци у војсци су и даље велики проблем у америчким оружаним снагама.
...

Неколико војника је отворило душу откривши своја болна искуства за магазин “ГQ”.

Када мушкарац приступи америчкој војсци има 10 пута веће шансе да буде силован, а само у 2012. години је регистровано 14.200 пријава силованих мушкараца. Мушкарци ретко пријављују инциденте и остављају своје нападаче у моћнијим позицијама, пуштајући да бол у њима прокључа и одрази се на друге везе са људима.

“Када ти артиљеријски наредник каже да скинеш своју одећу, боље тако и уради. Не постављај питања”, рекао је бивши маринац Сем Мадрид (право име скривено).


Када је Кол Велш нападнут током свог служења у војсци 2007. године, одлучио је да не пријави напад како не би порушио своје циљеве у војсци.

“Ја сам заправо допустио да се напад деси јер нисам хтео да нарушавам своју каријеру. Хтео сам да постанем официр и само сам рекао ‘Лоше искуство, неће се поновити’. Међутим, остала је штета. Пар месеци касније, довели су ме у собу где је било око девет официра и рекли су ми: ‘Тест је показао да си ХИВ позитиван’. Уклонили су ме из војске за један дан. То је био огроман шок”, открио је Велш.

А када силовани мушкарци не ућуткају сами себе, војска то уради за њих тако што им дијагностикује лажне поремећаје личности и отпушта их из службе, док њихови нападачи остају.

Велики проблем представља и правосудни систем у војсци који осуди само седам одсто нападача, због чега 81 одсто жртава уопште не пријави силовање.


“Понекад ме сексуалне шале излуде. Будем у фазону: ‘ Слушај ти, перверзно ђубре…‘ Када ме неке ствари изнервирају, дерем се на људе узвикујући имена својих нападача, а они ме гледају као да сам луд”, открио је Хит Филипс који је служио у војсци од 1988. до 1989. године.

“Бојим се мушкараца. Ја сам геј, а ужаснут сам од њих. Изолујем се. Не идем у биоскопе, не подносим концерте. Имам страшне кошмаре. Прошлог Божића, отишао сам на вечеру са неким пријатељима и у једном тренутку сам се толико успаничио да сам морао да одем из ресторана. Тресао сам се. Никада никоме нисам причао о овоме до прошлог јула. Да ли знате како је живети са овим 30 година?”, рекао је бивши војник Гери Џоунс (право име скривено).

“Он је био виши помоћник – имао је директан пут до врха. Када ме је позвао у своју кућу само сам прихватио. Сада када се осврнем, питам се зашто нешто нисам урадио. Није ме везао или држао. Осећам да нисам имао другог избора. Тада сам тек напунио 19. То је била моја каријера. Заледио сам се и препустио”, описао је Трент Смит своје болно искуство.



Србијапресс.орг 

Преипремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине