Вести:

Sunday, August 3, 2014

Израелски снајпериста: ''Данас сам убио тринаесторо деце''

Sunday, August 3, 2014 | КМ новине 0

Израелски снајпериста је признао да је убио 13 деце у појасу Газе у једном дану, док Тел Авив наставља с ваздушним и копненим нападима на опкољену енклаву.
...

Уз поруку на свом Инстаграм налогу, Давид Овадиа је објавио своју фотографију са снајперском пушком. Међутим, фотографију и пост су избрисали хакери из анонимне групе. Група је извела стотине напада на израелске сајтове у протекле две године. Овај потез је наводно праћен сајбер нападима групе на израелски Мосад и Министарство војних послова.

Истовремено, Тел Авив тврди да је његова војска циљала палестинске борце из групе покрета отпор Хамас и за све већи број жртава у енклави каже да су колатерална штета.

Израел бомбардује појас Газе од 8. јула. Уз бомбардовање, израелске снаге су покренуле копнену офанзиву против сиромашне палестинске земље 17. јула. Више од 300 деце је до сада убијено. Више од 1370 Палестинаца је убијено и хиљаде других рањено као последица израелске офанзиве.

Езедин ал-Касам бригада, војно крило палестинског покрета отпора Хамас, покренула је реталијаторне нападе против Израела. Израелски извори су потврдили смрт 56 војника. Међутим, Хамас је саопштио да је њихов број много већи.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху је обећао да ће довршити уништавање тунела у Гази са или без прекида ватре. Тел Авив је мобилисао 16000 резервиста за копнене војне операције у Гази, укупан број се попео на 86000 војника.

На мети Тел Авива су у протеклих 24 дана биле болнице, клинике и склоништа .


Извор: PressTV – I killed 13 Palestinian kids today: Israeli sniper
Превео: Александар Јовановић


Припремиле: КМ Новине 

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине