Вести:

Monday, August 11, 2014

Хакерски напади на портал Новинар.де

Monday, August 11, 2014 | КМ новине 0

Поштовани пријатељи вашег и нашег портала Новинар.де желимо да вас обавестимо да ваш портал задњих месеци функционише, боље речено опстаје под, прво слабим а онда све јачим и јачим хакерским нападима  на нашу страницу.
...
Ово се обавештење појавило јуче на најстаријем родољубивом порталу на српском језику. Новинар.де почео је са радом још 2006. године а потреба се јавила услед неопходности да се укаже и разобличи, пре свега, увођење новотарија у православна богослужења наше цркве. Истовремено он постаје и један од најнападанијих портало на српском језику уопште!

Како из овог саопшења видимо напади достижу екстремне цифре а "само у једном дану је било 15.000 покушаја да се на силу приступи административном делу портала. Били смо принуђени да се бранимо па смо тако рад портал свели на најмању могућу меру са циљем да останемо онлајн и под овако тешким условима за нормалан рад".

То је уједно био и главни разлог зашто су објаве на овом порталу можда биле нечитке "ако је текст био нечитљив или пун некаквих линија са грешакама. Разлог су плагинови (додаци) који су били укључени како би додатно осигурали заштиту страница портала Новинар.де".

Напади нечастивих још увек трају али и и ми истрајавамо у напорима да одбранимо портал новинар.де и тако одбранимо слободу говора и мишљења, која очито смета неким снагама силе о моћи. Истина нам је ипак дража од безличне медијске масе која служи свесно или нес(а)весно манипулацији великог броја својих читалаца. …буди и остани, Новинар.де!

Како радимо тако нам (и вам) и Бог помаже. Амин!
С.Марјановић


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине