Вести:

субота, 9. август 2014.

Молитва Светом Великомученику и исцелитељу Пантелејмону

субота, 9. август 2014. | КМ новине 0


 Св. Пантелејмон призива се у молитвама при водоосвећењу и јелеосвећењу заједно са св. Ермолајем и осталим безсребреницима и чудотворцима, помаже у свим душевним и телесним болестима.

                                                        ...

О, велики угодниче Христов и преславни исцелитељу, великомучениче Пантелејмоне! Ти који на небу пред Престолом Божијим стојиш и наслађујеш се троипостасном славом Његовом, а телом и светим ликом на земљи у храмовима Божијим почиваш и благодаћу даном ти с више обиље чудеса изливаш, призри својим милостивим оком на људе твоје који се часној икони твојој са умилењем моле и траже твоју исцелитељску помоћ и заступништво: упути ка Господу Богу топле молитве твоје и измоли душама нашим опроштај грехова. Јер због безакоња наших не смемо да уздигнемо поглед у висине небеске нити да узнесемо молитвени вапај Господу у неприступној слави Његовој, него тебе, молитвеника за нас грешне и заступника милостивог пред Владиком, са скрушеним срцем и смиреним духом призивамо, јер ти си од Њега благодат примио да болести одгониш и страсти исцељујеш. Стога ти се молимо: не презри нас недостојне који ти се молимо и твоју помоћ призивамо. Буди нам свима у тузи утешитељ, у тешким болестима исцелитељ, у напастима брзи покровитељ, слепима вида дароватељ, а деци и онима који су у невољама спремни заштитник и исцелитељ: измоли свима све што је корисно за спасење, да твојим молитвама примимо од Господа Бога благодат и милост и прославимо Источник и Дародавца свих добара, Јединог Бога слављеног у Светој Тријици, Оца и Сина и Светога Духа, сада, увек и у све векове. Амин.

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.