Вести:

Friday, July 11, 2014

Трговина органима у Украјини пролази незабележена

Friday, July 11, 2014 | КМ новине 0




За разлику од терористичких напада у Либији, Сирији и сада Ираку, уз подршку Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, ЕУ, чланица НАТО, као и регионалних сарадника, као што су Саудијска Арабија, Израел и Катар, где се сваки покушај заустављања екстремизма у обузимању читавих нација среће са кукњавом Запада и огорченим оптужбама „кршења људских права“ несмирена брутална погубљења, буквално Нациста у Украјини против отцепљених покрајина на истоку, наилазе на лицемерно ћутање Запада.




...
 Избеглице расељене далеко од опкољених и бомбардованих насељених центара, сведоче о масовним убиствима, неселективном пуцању по  цивилима и чак о стравичном броју усиљеног вађења органа из тела убијених од стране Кијевских удружених офанзивних снага или од оних које су киднаповале криминалне групе које функционишу у вакууму некажњивости који им је обезбедило прећуткивање Запада.

За разлику од Либије, Сирије и сада Ирака где су западни медији жељно извештавали о "активистима" наводећи то као неупитну истину, па чак и учествовали у флагрантим измишљотинама како би оправдали војну интервенцију, нарочито у Либији и Сирији, мреже као што су БиБиСи одбацју тврдње украјинских избеглица као гласине не захтевајући никакву даљу истрагу. У извештају БиБиСи-ја "Украјинске избеглице беже у Русију", наводи се:
Пољски окупаторски војник на КиМ (Фото: КМ Новине)

Они тврде да су масе Пољских снајпериста пуцале у цивиле, да су деца отета и авионима пребачена у Америку да би им тамо вадили органе, а да је украјинска војска убијала избеглице које су покушавале да побегну. Нема доказа којима би биле потврђене ове дивљачке тврдње. Али оно што доказују је дубоко неповерење у Кијев“.

Више дивљачки од овога се може сматрати само БиБиСи-јево нечувено лицемерје, недостатак истражних потраживања - с обзиром на то да они тврде за себе да су новинари – и њихов недостатак објашњења зашто је у народу источне Украјине тако „дубоко укорењено неповерење према Кијеву“. Зашто би на хиљаде људи са истока Украјине, услед непријатељства или неповерења према Кијеву, напустило своје домове ако не на првом месту јер Кијев не спречава криминалне бруталности.


Трговина људским органима – Прави хорор намерно одбачен од БиБиСи-ја 

Руски извори говоре другачије, објашњавајући детаље текућег ужаса кога БиБиси помиње тек у пролазу не успевајући да га оквалификује да се квалификује или одагна са било каквим доказима. У чланку Правде“ - "У Украјини, људски органи не смрде" наводи се да:

Шокантне информације појавиле су се на друштвеним мрежама које говоре да је полиција из Славјанска пронашле на стотине лешева војника Националне Гарде током ноћних извиђачких операција. Војницима су стомаци били разрезани а њихови органи извађени. Поред тога, људи који живе у проблематичним подручјима, видели су одлично опремљена санитетска возила, оклопне комбије за прикупљање новца и друга специјална возила у близини болнице украјинске војске. Запослени у међународним аеродромима, на пример, у Бориспилу, рекао је да је било много малих авиона овлашћенихг за транспорт посебних фрижидера који се користе за транспорт људских органа.

Ово су исте "друштвене мреже" често цитиране од стране западних медија да поткрепе тврдње изнете против тачно одређених влада Либије и Сирије. Сада се западни медији окрећу режиму  како би учврстили њихову моћ против наоружаних бораца, „дивљачким“ причама недостојним даље истраге. Правда констатује да осиромашена држава Украјинске војске није у стању да обезбеди чак ни подударауће униформе или храну - чинећи повећање медицинског присуства око Кијевских снага резултата интересовања за очување доброг стања њихових бораца, као и онима које на својим стазама заробе.

Уместо тога, с обзиром на огромну корупцију и безакоње кој
и су постојали и пре такозваног "Еуромајдана" и успона клијената ултра-десничарског режима који послују у крајњем расулу, већа је вероватноћа да је све како би се „посао“ тргивне органима добро одвијао. Источна Европа је била један од неколико глобалних епицентара за присилно вађење органа годинама. Новембра 2011 Блумберг под насловом, "Организоване банде приморавају сиромашне да продају бубреге очајним Израелцима," пише:

Истражитељи са пет континената кажу да су открили испреплетану мрежу под вошством Израелаца и источних Европљана који шверцују људе преко граница - понекад против своје воље да би продали бубрег.

"Криминалац овде је посредник који профитира од болесних и сиромашних", каже Бахат, који је истраживао трговину људскиим органима у Јерусалиму. "Дубоко ме је дирнуло то што људи продају део свог тела, јер им треба новац за живот".
Фото: Islam Times

Криминалци виде прилику да дођу до великог новца у трговини органима, где они могу да продају бубрег за 15 до 20 пута више него што су га платили, каже полиција широм Европе.

"Они препознају непристојан профит до кога могу да дођу у експанзији црног тржишта деловима тела", каже Џонатан Рател у Приштини, тужилац који је истраживао трговину органима на Косову у протекле две године."То наставља да се догађа јер има толико много новца у томе".

Трговци људима обично плаћају 10.000 долара продавцу за бубрег који достигне цену и до 150.000 долара, када га продају пацијенту.

У ствари, усред хаоса Украјинског оружаног сукоба, било би незамисливо да те исте криминалне банде не би гребале по бојном пољу и болницама у потрази за потенцијалним жртвама. Неуспех БиБиСи-ја да истражи веома уверљиве тврдње очајних избјеглица сугерише и потпуну новинарску неспособност и чак саучесништво у прикривању зверстава почињених као део бруталног, неоправданог, а смртоносног покушаја Кијева да успостави власт.

Стање принудног узимања органа као што је описао Блумберг 2011-те имплицира умешаност криминалних банди у Украјини посебно, као што су и други извештавали. Украјинске болнице и лекари су такође већ дуго умешани. Како онда БиБиСи назива узимање органа "дивљим тврдњама" када ништа од 2011-те није урађено да се заустави таква пракса, а посебно у условима у Украјини данас који омогућавају да такав криминалитет неконтролисано цвета?



Историја се понавља

Баш као што ултра-десничарско узимање власти у Кијеву означава оживљавање нацизма у Европи, у потпуности подржаног од стране Европске уније и НАТО, тако и заштита црног тржишта трговине органима и друге страхоте су поцепана директно из приручника нациста Адолфа Хитлера, укључујући злогласног доктора Јозефа Менгелу. Историја се понавља, посебно због игнорисања Западно публике и саучесништво новинара задужених за преношење истине који је уместо тога закопавају пропагандом.

Од када је трговина органима несумњиво заузела место у Украјини данас забележено је да се то дешавало чак и пре него што је уопште почео сукоб БиБиСи-јева обустава ове приче ужаса може значити да су Пољски снајперисти подржани од НАТО-а, такође може бити намерно обављање зверстава, а режим Петра Порошенка може готово сигурно бити спровођење кампање расно мотивисаног геноцида.

 

Тони Карталучи, геополитички истраживач и писац. Из Бангкока специјално за часопис „Нови источњачки изглед“ New Eastern Outlook”


Превеле КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине