Вести:

Monday, July 14, 2014

Полицијски ратници Србије основали линију правне одбране!

Monday, July 14, 2014 | КМ новине 0

 

Припадници српске полиције који су учествовали у ратовима на простору бивше Југославије а пре свега на Косову и Метохији, основали су удружење за пружање правне помоћи припадницима српске полиције против којих се покрећу судски поступци.

... 

Принуђени да се бране од напада од домаћих, страних и међународних органа гоњења, Невладиних роганизација у Србији и сличних "активиста" они су се одлучили на овај потез. Такви судски процеси, којима су припадници ове службе понижавани, застрашивани и заједно са својим породицама излагани великом притиску, најчешће су завршавани „летком“ на коме би писало „извињавамо се, погрешили смо“.
Против њих најгласнији су обично били „активисти“ невладиних организација а државне институције би их остављале на цедилу као да су су се борили „унеким својим  приватним ратовима“. Због свега овога новоосновано удружење одлучило је да Судовима препусти да мере кривицу или невиност бораца који су бранили српске земље и нејач а ми ћемо се потрудити да невладине организације добију адекватну противтежу како би странке у судским поступцима биле равноправне“ каже се у саопштењу које потписује Председник Управни одбора Друштва, Славољуб Љубисављевић.


~*~
 УПРАВНИ ОДБОР ДРУШТВА ПОЛИЦИЈСКИХ РАТНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЈЕ ДОНЕО ОДЛУКУ О  ОСНИВАЊУ  ПРАВНОГ ТИМА  ЗА ПРУЖАЊЕ ПРАВНЕ  ПОМОЋИ ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА  

Број.16/14
14. 07. 2014. године


ОДЛУКА О ОСНИВАЊУ ПРАВНОГ ТИМА


        На основу члана 9 тачке 2. Статута Друштва полицијских ратника, који гласи, " Пружање правне помоћи члановима удружења, која се односи на могућа кривична гоњења чланова Удружења од стране домаћих, страних и међународних органа гоњења, у вези са учествовањем у оружаним акцијама и сукобима у бившој СФРЈ и СРЈ". Управни одбор Друштва полицијских ратова приступа оснивању правног тима који би евентуално био укључени у одбрану наших чланова у слушају кривичних гоњења за поменута кривична дела.
 Сведоци смо да су претходних година полицијски службеници који су учествовали у ратним сукобима на територији бивше СФРЈ или СРЈ у случају кривичног прогона страних и наших органа гоњења за ратне злочине, били препуштани сами себи, као да су ратовали у неким својим приватним ратовима. Држава их je заборавила, а различите невладине организације финансиране споља вршиле притисак на Суд и јавно мњење. Многи од њих после дугог низа година и патњи би од судске власти добили пресуду у којој би писало, " Извините погрешили смо нисте криви“.

 Како наши чланови у слушају евентуланих прогона неби били препуштени сами себи, обавештавамо полицијске службенике који би били евентуално гоњени за наведена кривична дела, да нам се обрате како би смо пронашли новчана средства и организовали њихову одбрану. Из тог разлога позивамо све заинтересовне адвокате и правнике са положеним правосудни испитом, да нам се јаве преко нашег профила или на телефон који је назначен у информацијама са нашег зида профила..
Судовима препуштамо да измере степене кривице или невиности, а ми ћемо се потрудити да невладине организације које бацају љагу на боце који су бранили српске земље и нејач добију адекватну противтежу како би странке у судским поступцима биле равноправне.

                                                                     Управни одбор Друштва
                                                                               Председник
                                                                    Славољуб Љубисављевић



 Забележила:  Славица Јовановић
Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине