Вести:

Sunday, July 13, 2014

Афера: „Сарадња“ бујановачке полиције са Шиптарима

Sunday, July 13, 2014 | КМ новине 0



Синдикат уједињене полиције (СУП) из Врања обелоданио је још један случај о везама Јонуса Муслиуа, председника СО Бујановац, са тамошњом полицијом.
...



Текст је редакцији „ОК Радија“ послат као реакција на њихово раније писање о бекству сина Јонуза Муслиа из полицијске станице у Бујановцу.
СУП је у свом допису послао фотографију службене белешке полицијског службеника ПУ Врање у којој се тврди да је дотичном полицајцу председник СО Бујановца, Јонуз Муслиу, пренео да се договорио са начелником ПС Бујановац, Драганом Величковићем, да се сви његови гости на свадби који долазе са подручја Косова да се пропуштају без утврђивања идентитета и са приоритетом (без чекања на административном прелазу Кончуљ).

Службена белешка која доказује случај. (Фото: ОК Радио)


Из службене белешке јасно се види да је овај договор потврђен од стране командира ПС Бујановца, те да полицајцу није преостало ништа друго него да п њему поступи. Дакле, да практично отвори „границу“ за слободан прелаз Шиптара са Косова.

Ипак, о томе је на крају направио службену белешку а СУП тврди да је после ње „трпео разна дисиплиновања и на крају премештен на друго радно место“.



         Скрећемо пажњу да смо нашим дописима указивали на пропусте у раду начелника ПС Бујановац, захтевали да се због покретања кривичних пријава покрену дисциплински поступци из разлога што га кривично дело чини недостојним за вршење службе и штети угледу службе.

Сви наши захтеви немо су одбијани од стране начелника ПУ Врање, Слађана Велиновића, који је својим нечињењем омогућио Величковићу да настави са таквим понашањем.
 


Пише у саопштењу за јавност Синдиката уједињене полиције које је потписао председавајући Савета Зоран Петровић.


Извор: ОК Радио
Припремиле: КМ Новине
 

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине