Вести:

недеља, 13. јул 2014.

КМ: Током пљачке кладионице, радник повређен

недеља, 13. јул 2014. | КМ новине 0

 

Спортска кладионица „ТОТО“ у улици Краља Петра у Косовској Митровици, опљачкана је синоћ око 23.30 часова, непосредно пре затварања.

...

Радник, кога смо данас затекли у кладионици, љубазно је пристао да нам објасни детаље и исприча шта је његов колега доживео.
Нико од новинара није разговара са њима иако је вест свуда објављена. „Читао сам о томе, мислим да је Танјуг објавио, али се та прича уопште не поклапа са оним што се десило“ каже помало збуњено младић са којим смо разговарали.


Све се одиграло врло брзо и у тих неколико секунди могло се десити „свашта“ али не и много тога.

Радник, који је тада био у смени, већ је био спреман да затвори а ни гостију није било. Он и двојица његових другова седели су и гледали утакмицу када су чули да је неко ушао и повикао „дај паре“! Нису обраћали пажњу јер су мислили да се ради о шали. Међутим, када се радник окренуо ка вратима видео је мушкараца са фантомком на глави, обученог у црно, са црним рукавицама и пиштољем у руци упереним у њих. Разбојник им је добацио розе најлон кесу и било је јасно шта жели. Пошто је радник већ спаковао пазар у торбицу која му је била преко рамена, мислио је да ће бити довољно да пљачкашу да ситан новац који је остао у каси и да ће овај отићи када буде видео да нема више пара.

Кладионица "Тото", мета напада. (Фото: КМ Новине)
Пљачкаш је у тренутку спазио торбу, у којој су осим суме од 14.000 динара била и лична документа, и нагло је повукао. Радник је свакако желео да му преда торбу без намере да изазове потез који би све њих скупо коштао али док је покушао да је скине разбојник је помислио да ће се овај опирати и ударио га је пиштољем у главу. Отео је торбу, узео кесу и стрчао из локала.
Радника су одвезли у болницу где су му лекари, са две копче, ушили повреду изнад чела. Срећом, не ради се о тежој повреди. Косовска полиција је убрзо дошла, извршила увиђај, узела изјаве сведока и сада је „истрага у току“.  

У Косовој Митровици је већ било покушаја пљачкања кладионица и још неких локала али у већини случајева су сами грађани и присутни то спречили. Овај разбојник је успео и не знамо на шта је све заиста био спреман али, тако је и најбоље.


Припремиле: КМ НовинеПостави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.