Вести:

Thursday, February 22, 2024

Британски обавештајци опипавају пулс Срба у Косовској Митровици

Thursday, February 22, 2024 | Уреднички колегијум 0

Британски обавештајци опипавају пулс Срба у Косовској Митровици

Група од неколико људи у униформама британских војника у северном делу Косовске Митровице испитује расположење локалних Срба како то увек чине пред велике немире.

Група од неколико људи у униформама британских војника у северном делу Косовске Митровице испитује расположење локалних Срба како то увек чине пред велике немире.



Годинама уназад британски службеници у униформама британских војника, често и без обавезног обележја "КФОР", пешице обилази српске средине на северу Косова и Метохије и прикупљају обавештајне податке.



Сваки пут се то дешава уочи великих немира.

Најчешће разговарају са Србима на улици, у продавницама и понекад кафићима трудећи се да делују спонтано. Јасно је да су то места на којима се окупља највише људи. Овакве групе Британаца које на терену опипавају пулс народа, увек најављују велике догађаје који ће уследити.

У тим обиласцима они "ненаметљиво" започињу разговоре махом са продавцима или конобарима, јер се они срећу највећим бројем људи, распитујући се о ставовима, очекивањима и расположењу Срба.



Војници британског КФОР-а нису ангажовани у овом реону због чега је лако извући закључак, планови већ постоје и сада се ради о опсежном прикупљању података како би се изградила што прецизнија стратегија за сламање отпора Срба и наметања илегалних сепаратистичких власти.

У тим разговорима Британци, иначе после Америке највећи савезници албанских сепаратиста, "препоручују", "убеђују" и "уверавају" српски народ да треба прихватити оно што се сада дешава чак са ниподаштавањем пренебрегавајући злочине над Србима које су сами чинили, као и геноцид који су спровели сами косовски Албанци пред њиховим очима и уз, наравно, њихову подршку а са циљем отимања Косова и Метохије и протеривања Срба као нужног дела тог плана.



Иста таква група примећена је и данас у Косовској Митровици. Карактеристична је рута којом се Британци крећу. Сваки пут је то улицом Лоле Рибара између северног дела града и Бошњачке махале насељене махом Албанцима и даље ка јужном, албанском делу Косовске Митровице, што би се могло назвати "линијом раздвајања".

У једном тренутку британски обавештајци, иако млади ипак ни мало наивни већ професионално обучавани за ту врсту посла, ушли су у Техничку школу и започели разговор са присутнима у портирници не тражећи да се виде са директором, професорима нити било ким другим. Наравно, запослени у портирници се срећу са највећим бројем људи и природно је да најбоље познају и највише могу да кажу о томе како се народ тренутно осећа.



Просвета и здравство на Косову и Метохији још увек су издвојени из система косовских сепаратиста и све је више гласова који позивају на њихову "интеграцију" односно утапање у систем такозване "републике Косово". То је предвиђено и Бриселским споразумом, делом о оснивању такозване "Заједнице српских општина" која ће све што функционише у систему Републике Србије извући одатле и надлежност административно и ефективно пренети у руке косовских сепаратиста. Британци се само распитују...

Текст и фото: Иван Максимовић



* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине