Вести:

Friday, February 16, 2024

Поднета Иницијатива Уставном суду да распусти Скупштину конституисану почетком фебруара 2024.

Friday, February 16, 2024 | Уреднички колегијум 0

Поднета Иницијатива Уставном суду да распусти Скупштину конституисану почетком фебруара 2024.

"Председник Републике нема право да учествује у изборима за народне посланике. Александар ВУЧИЋ је уништио изборе за народне посланике"

"Председник Републике нема право да учествује у изборима за народне посланике. Александар ВУЧИЋ је уништио изборе за народне посланике"




Александар ВУЧИЋ је противуставно био прихваћен за председничког кандидата, Његово име је противуставно било уписано у списак председничких кандидата и на гласачки листић. Противуставно је проглашен за председника Републике.

Александар ВУЧИЋ је у својству председника Републике веома активно учествовао у процесу избора за народне посланике 17.12.2023. г.. Свом снагом и жестином је противуставно тражио од бирача да изађу на изборе да би могао да тврди да му је народ пружио подршку за сва његова противуставна дела и неизвршавања уставних дужности, да подрже Српску напредну странку и да гласају за његову  противуставну изборну листу: "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - Србија не сме да стане. (Видети филм: "У свом нестајању Србија не сме да стане" на:


Председник Републике нема право да учествује у изборима за народне посланике. Александар ВУЧИЋ је уништио изборе за народне посланике.
 
Александар ВУЧИЋ је својим агитовањем у предизборној кампањи за посланичке  изборе 17.12.2023. г.  још једном доказао да је пословно неспособан да буде председник Републике. Он не испуњава кључан услов става 1 члана 52 Устава који треба да задовољи пунолетан држављанин Републике Србије да може да буде председник Републике. 

Александар ВУЧИЋ није председник Републике. 
Република Србија нема председника Републике.

Александар ВУЧЧИЋ није овлашћено лице да распушта Народну скупштину. 

Председник Народне скупштине др Владимир ОРЛИЋ је бесправно сазвао конститутивну седницу Народне скупштине да је чине људи који су се кандидовали по противуставном Закону о избору народних посланика и то после уништених посланичких избора. То је довољн разлог да се поништи њено конституисање. Уз то, сви изабрани са изборние листе "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - Србија не сме да стане" и са листе Ивице ДАЧИЋА, ВУЧИЋЕВОГ верног сарадника и подржаваоца, су противуставно проглашени за народне посланике захваљујући ВУЧИЋЕВОЈ противуставној кампањи.  Они држе 53,2%  посланичких мандата!

Република Србија је 06.02.2024. г. добила противуставну  ВУЧИЋЕВУ Скупштину.

Република Србија нема ни Народну скупштину.

У Иницијативи Уставном суду објављеној на: https://srbijanarodnadrzava.com/wp-content/uploads/2024/02/2024_02_11-Inicijativa-Ocn-ustvns-Knst-sdnc-Nrd-skps-7-Pct.pdf су дати докази за претходна тврђења. Њени потписници смо нас седам нестраначких држављана Републике Србије.

Ако Уставни суд и Управни суд приоритетно не реше ово противуставно стање у нашој држави Републици Србији онда мирнодопско уставно решење проистиче из члана 2 Устава да ми, њени бирачи, сложно (најмање више од 50% од укупног броја бирача) организујемо и спроведемо да се наша сувереност изврши директно (не преко представника: народних посланик и председника Републике, те не ни преко чланова Владе). Један начин да се то оствари је изложен још 26.11.2020. г. и непрекидно стоји на:


Др Љубомир Т. ГРУЈИЋ,
пензионисани редован професор
Универзитета у Београду


Покретањем Иницијатива за враћење власти у правни и уставни оквир од изузетне је важности за очување територијалног интегиртета државе Србије, пре свега Косова и Метохије. Држава Србија је као никада раније угрожена од своје власти и због тога је подршка и сабрање око уставотворних иницијатива од пресудног значаја. Народна Иницијатива "Србија народна држава" је најактивнија у одбрани националних интереса путем законских поступака.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине