Вести:

Wednesday, September 13, 2023

Шиптарским теористима - слобода, привилегија и част

Wednesday, September 13, 2023 | Уреднички колегијум 0

Шиптарским теористима - слобода, привилегија и част Командант терористичке ОВК, која је у том формату постојала 90-тих година, Рустем Мустафа - Реми, одговоран за Подујевску област, приведен је синоћ и након саслушања одмах пуштен на слободу, наводе про-сепаратистички медији.

Командант терористичке ОВК, која је у том формату постојала 90-тих година, Рустем Мустафа - Реми, одговоран за Подујевску област, приведен је синоћ и након саслушања одмах пуштен на слободу, наводе про-сепаратистички медији.
Рустем Мустафа - Реми

Рустем је приведен по налогу такозваног "Специјализованог већа за ратне злочине" а затим је превезен у базу мисије Еулекс у Косову Пољу, где је саслушан.

Први је сведок који се јавно појавио у процесу против вођа терористичке "ОВК" па је тако пре два месеца сведочио у процесу против ратних злочинаца Хашима Тачија, Јакупа Краснићија, Реџепа Сељимија и Кадрија Весељија.

Током фазе терористичких напада када су убијани и киднаповани српски цивили и полицајци крајем 90-тих на Косову и Метохији али и током злочиначке агресије НАТО пакта 1999. године, Рустем је био терористички командант регионалне зоне Лаб и члан такозване Лапске групе.

Сви злочини са благословом Британаца.

Повезан је са бројним злочинима над Србима и лојалним Албанцима кој ису сурово кажњавани јер су одбијали да пружају подршку овој терористичкој стрктури коју је финансирао албански нарко-картел.

Осуда лажна, подршка права
Иначе он је био и на листи људи које су САД 2001. означиле као особу која представља „претњу миру на западу Балкана и међународним снагама у региону”.

Упркос свему томе, Рустем је попут других осведочених терориста и зликоваца, учествовао је у политичком животу и веома лагодно живео уживајући све привилегије и части као да се ради о узорном грађанину. Један од разлога је и тај што међу Албанцима нема узорних грађана који су позивали на мир и поштовање закона државе у којој живе, Србије, већ напротив, што су им руке дубље заглибљене у српску крв, то се налазе на вишој лествици њихове заједнице.

Међутим, то као да је некакво мерило њихове "вредности" па су баш такви били редом коалициони партнери Александра Вучића од ратног злочинца Хашима Тачија, преко креатора прве масовне гробнице на тлу Србије после Другог светског рата, Рамуша Харадинаја, до екстремисте и психички нестабилне личности Аљбина Куртија чије људе је, као и претходно поменуте, изгласала и на власт довела управо Вучићева "Српска листа" преко које се и данас координишу активности којима се врши огромна репресија над Србима на Косову  и Метохији.

А да се за Рустемијеве злочине зна, зна се. Због њих је и ухапшен у августу 2002. и изведен пред Окружни суд у Приштини у којем су судиле међународне судије УНМИК-а.


Он је осуђен 16. јула 2003. заједно са још тројицом припадника терористичке "ОВК" али не за било који злочин над Србима, напротив, осуђен је само за убиство петоро косовских Албанаца на 17 година затвора. Недуго затим, такозвани "Врховни суд Косова" под  преиначио пресуду 2005. године и он се ускоро нашао на слободи уживајући сва права и слободе. Између осталог, добрим делом захваљујући српским властима све ово време које баш ништа нису учиниле да се шиптарски злочинци суоче са правдом и одговарају за злочине над Србима као и над свима другима које су чинили.




 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине