Вести:

Friday, June 9, 2023

Србин који је јуче ухапшен на Јарињу пуштен да се брани са слободе

Friday, June 9, 2023 | Уреднички колегијум 0

Србин који је јуче ухапшен на Јарињу пуштен да се брани са слободе

Србин Б. Л. приведен је под оптужбом за наводно учешће у инцидентима које је 29. маја изазвао КФОР испред општинске зграде у Звечану, када су напали и извршили насиље над Србима који су мирно протестовали.

Административни прелаз Јариње, за чије се инсталирање побринуо лично ивица Дачић, постао је за Србе капија казамата под сасвим неоснованим оптужбама





Његов адвокат Љубомир Пантовић потврдио је да је јуче на административном прелазу Јариње приведен Србин Б. Л. од стране такозване "косовске полиције".

Припадници тзв. "Косовске полиције", која је у ствари физичка сила за насилно наметање и принудно поштовање и потчињавање илегалној тзв. "републици Косово", на том се месту налазе према договору у Бриселу који је априла месеца 2013. године парафирао Ивица Дачић са Хашимом Тачијем. А крајем те године, лично Дачић се побринуо за изградњу инфраструктуре коју од тада користи тзв. "косовска полиција" и од када су хапшења Срба знатно учестала и то махом под сасвим измишљеним наводима. 


Србин из Звечана Б. Л. приведен је јуче под оптужбом за наводно учешће у насиљу КФОР-а које је спроведено над Србима који су протестовали против илегалних одлука о наметању сепаратистичке, нелигитмне власти.  Након привођења одведен је у полицијску станицу у јужном делу Косовске Митровице где је задржан више сати а затим је пуштен да се брани са слободе.

Он је ухапшен је по налогу такозваног "Специјалног тужилаштва Kосова", при систему албанских сепаратиста, и на терет му се стављају чак четири кривична дела!

"Тачно је да је Б.Л ухапшен и њему је омогућено да се брани са слободе. Б.Л је рекао да жели да буде са својом породицом, да неће никуда ићи и да је спреман да се одазове сваком позиву. Оно што је он мени рекао је да све оно што му се ставља на терет није учинио и да никада не би кренуо пут Јариња да је урадио било шта од ствари које му се стављају на терет“, рекао је Пантовић.

Због насиља у Звечану које је 29. маја иницирао КФОР, припадници тзв. "Kосовске полиције" још и пре избијања насиља ухапсили су Душана Обреновића и Радоша Петровића. Обреновић је зверски претучен од стране албанских "полицајаца", према неким тврдњама чак толико да му је измењен лични опис! Њима је одређен једномесечни притвор, иако по тврдњама њихових адвоката тужилаштво није изнело никакве доказе за оно што их терети.



* * *
 

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине