Вести:

Tuesday, September 20, 2016

Бујановац: Министарство oтворило пут преименовању Карађорђевог у Скендербегов трг?

Tuesday, September 20, 2016 | КМ новине 0

Бујановац: Министарство oтворило пут преименовању Карађорђевог у Скендербегов трг? Општински Савет за Међунационалне односе, на захтев Министарства државне управе и локалне самоуправе, изјаснио се о преименовању трга у Бујановцу.




БУЈАНОВАЦ, 20. септембар 2016. – Савет за међунационалне односе СО Бујановац је на својој јучерашњој седници већином гласова одобрио промену назива Трга Карађорђа Петровића у Скендербегов.

Савет чине три представника албанске заједнице, док по два члана имају Срби и Роми. Према сазнањима Бујановачких, резултат гласања био је 4:3 у корист промене назива трга.

- Савет је заседао на захтев Министарства државне управе и локалне самоуправе да се изјасни о одлуци СО Бујановац која је, гласовима албанских одборника, одлучила да Карађорђев трг понесе Скендербегово име – каже саговорник Бујановачких упућен у општинска дешавања.

О одлуци одборника СО Бујановац коначну реч по закону треба да да горепоменуто министарство које је због задовољења правне форме инсистирало да се о томе изјасни и општински Савет.


Извор: Бујановачке    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине