Вести:

Monday, December 14, 2015

17 година режимских лажи- Вучићева страшна истина о масакру у „Панди“

Monday, December 14, 2015 | КМ новине 0

Други аспект Вучићевог јавно обелодањеног програма „промене свести и суочавања са страшном истином“ у Срба, јесте сламање духовног отпора, па чак и потирање националног идентитета код Срба, нарочито оних, који ће неуставном одлуком (уколико их „неко“ у међувремену не заустави) постојећег Српског режима, у блиској будућности бити „ампутирани“ од матице Србије.



Страшна истина о масакру у „Панди“- Или још један салто-мортале Александра Минхаузена


20 јануар 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић
 

СВЕ ЈЕ ПОЧЕЛО ОВАКО, НЕДАВНО…

Вучићева „тешка реч“ у интервјуу Пинку, 28 децембра 2013:
On je rekao da ima mnogo strašnih stvari sa kojima ćemo morati da se suočimo, navodeći primer ubistva Srba u kafiću Panda na KiM 1998. godine, za koji je rekao da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo. (Цитат: Блиц)

Мелодраматични вице-премијер Србије Алекс Вучић, у народу такође познат као „Аца Минхаузен“, је недавно широј српској (али и светској) јавности најавио суочавање Срба са „страшном истином“.

Дакле, Вучић је 28 децембра 2013 почео са „ватреном припремом“ свог недавно најављеног програма „промене свести у Срба“ – јер национално свесним и истинољубивим Србима једноставно данас нема места у евроунијској (не)срећној заједници!?


—————————
„Страшна истина“ коју Вучић припремио за „свој“ народ се „свела на то“- да терористички напад у децембру 1998 на кафић Панда у Пећи,  када је бездушно убијено шесторо Српске деце, није било  недело шиптарских терориста под командом Рамуша Харадинаја, већ „неког другог“…
…Наравно, мелодраматични и превртљиви Вучић није имао петљу да пред камерама „пинк боје“, јавно к(сл)аже „да су Срби побили своју децу“, већ је тај „посао“ препустио „таблоидима под својом контролом“.  И негде на линији „Западне амбасаде- Вучић- Таблоиди“, изгледа да је дошло до куршлуса, па је један од његових „најлојалнијих таблоида“ за овај доказани злочин шиптарских терориста оптужио, ни мање ни више, него једну од најмоћнијих Западних обавештајних служби  и њен (не)званични „ескадрон смрти“- Британски „МИ6 и САС“.

Тај таблоид се, пласирајући такав „сензационалистички текст“, вероватно водио жељом да ублажи гнев народа према „вољеном вођи“, који је произвела ова јавно телевизована Вучићева изјава, коју је видело и чуло (својим неверујућим ушима) више милиона грађана Србије!?

Та невероватна вест је вероватно толико била невероватна, и вероватно веома непријатна за Вучићеве Западне спонзоре (не заборавимо програм СНС је, у време „торпедирања“ Српске Радикалне Странке и крађе њених мандата у Народној скупштини од стране Николића и Вучића, написао бивши амерички амбасадор Монтгомери) – да је Вучић био „присиљен“ да јавно демантује писање „свог омиљеног таблоида“:

Moram da demantujem da su u ubistvu srpskih dečaka u kafiću „Panda“ u Peći učestvovali MI6 ili SAS. To nanosi štetu našoj zemlji, mi s njima imamo odlične odnose, a oni s tim nemaju veze. Tu ima čudnih stvari i veoma je teško da o tome danas govorim. Kada budemo imali više detalja, mi ćemo o njima obavestiti javnost – rekao je Vučić nedavno. (Цитат: Курир)

Овде је веома интересантан детаљ да Вучић, не само што овде „имперсонира“ гласноговорника „МИ6 и САС“, већ се јавно хвали како држава Србија има „одличне односе“ са овим озлоглашеним британским „обавештајно-терористичким“ организацијама, које су у време ратова 90их на Косову и у Босни, бездушно убијале Српске цивиле и војнике!?



ВУЧКОВО „ДУБОКО ГРЛО“…

Детаљи „страшне истине“, које сам Вучић није имао петљу да саопшти српској јавности, пуштени су у оптицај, прво путем његових „омиљених таблоида“, да би их потом преузели и сви водећи (а самим тим и про-режимски) медији:

Izvor blizak Vladi Srbije tvrdi da je Radomir Marković, bivši načelnik DB, ponudio nadležnima konkretne dokaze da je napad na kafić „Panda“ 14. decembra 1998. izveden u organizaciji Milorada Ulemeka Legije! Marković, navodno, ima dokaze da je grupu koja je izvela tu akciju, za koju se godinama verovalo da je delo albanskih ekstremista, organizovao bivši komandant JSO.“ (Цитат: Курир)

Како ови „медији“ наводе, информације о „страшној истини“ са којем ће морати Срби да се суоче ових дана, долазе из веома поверљивих (и блиских влади) извора. Наравно не именујући те „изворе“, вероватно да би цела прича попримила још „страшније димензије“…

…Ипак евроунијски „психолошко-пропагандни“ медији, који излазе на „српско-хрватском“ језику се нису либили да именују те „изворе блиске Влади Србије“:

“Tog 14. decembra 1998. godine Peć ne kontroliše nikakva UČK, Peć kontroliše vojska naša, policija naša, tamo je i JSO i druge parapolicijske snage. I sada odjednom kroz tu Peć, kroz tu našu silu, vojsku u jedan kafić u centru grada ulaze dvojica maskiranih UČK terorista, ubijaju mladiće i pobegnu. Ministar policije kaže u intervjuu da o tom događaju nije vođena nikakva istraga. Strašno. Zašto nije? Pa, tamo gde DB ubija, ne vodi se istraga. Svi tragovi vode ka JSO, to je bila teroristička jedinica SDB”, kaže Drašković (Цитат: Радио Слободна Европа)
Очигледно, бивши олињали министар свих издајничких влада, и медијски запостављени квази-опозициони лидер Вук Драшковић, је одлучио да се огласи, и себе уздигне на „пиједестал“ поверљивог „владиног извора“.

А ко још Вуку верује, осим доказаних анти-српских медија?


КРАТКОЋА КРАТКОГ ПАМЋЕЊА…

Вучић је таквом „страшном истином“ напрасно одлучио да сам себи скочи у стомак, вероватно ускраћен чак и за своје кратко памћење- потпуно заборавивши свој драматичан „експозе“ пред Саветом безбедности пре годину дана. Да подсетимо:

UNITED NATIONS- SECURITY COUNCIL
S T A T E M E N T  by H.E. MR. ALEKSANDAR VUČIĆ
FIRST DEPUTY PRIME MINISTER OF THE REPUBLIC OF SERBIA

New York, 5 December 2012
Mr. President,

Distinguished members of the Security Council,
…On 14 December 1998, 6 young men, Ivan Obradovic (15), Dragan Trifovic (17), Zoran Stanojevic (17), Svetislav Ristic (17), Vukosav Gvozdenovic (18) and Ivan Radevic (25) were killed in a terrorist attack in café Panda in Pec. The perpetrators of the crime were under the command of Ramush Haradinaj. My question today is: Who is responsible for the death of these people?

…Serbia is on its road to Europe and is interested in cooperating with all peoples and countries in the region. It has undertaken to fulfil all its international obligations, it conducts the dialogue with Pristina under the aegis of the European Union and the only thing that Serbia is asking for is JUSTICE. Nothing more, nothing less.
Thank you, Mr. President
(Alexandar Vuchich)

ПРЕВОД:
Александар Вучић: „Уважени чланови Савета Безбедности: „14 децембра 1998, шест младих људи, Иван Обрадовић (15), Драган Трифовић (17), Зоран Станојевић (17), Вукосав Гвозденовић (18) и Иван Радевић (25) су убијени у терористичком нападу на кафе „Панда“ у Пећи. Извршиоци тог злочина су били под непосредном командом Рамуша Харадинаја. Моје питање за вас данас, јесте: Ко ће одговарати за смрт ове омладине?“- Потрепдседник Владе Србије А. Вучић, 5 децембра 2012, у Њујорку, током званичног „експозеа“ државе Србије, у седишту УН…
 
Дакле, пре само годину дана, наш „преподобни“ вице-премијер А. Вучић је у свом драматичном говору у Савету безбедности УН, посебно цитирао терористички случај убиства наше Српске деце у кафићу Панда у Пећи 1998, категорично оптуживши за то недело припаднике ОВК под командом Рамуша Харадинаја, и захтевајући одговорност за злочинце.
Ако имамо у виду, да је испред „највишег светског органа“ Вучић наступио у својству „другог по чину“ Српског државника, и да је презентовао СБ детаљан извештај владиних органа, утемељен на чињеницама, овде се сада поставља једно просто питање-

Да ли је А. Вучић приликом свог јавног и формалног обраћања (посредством светских медија), и подношења званичног „експозеа“ највишем међународном ауторитету изговарио лаж- или је А. Вучић изговорио лаж, приликом свог јавног, али неформалног  обраћања (посредством телевизије „пинк боје“).
Вероватно, гледајући из легалног угла, његове речи изговорене у контексту обраћања СБ УН имају већу тежину и одговорност, него оно што је изговорено у контексту неформалног ћаскања на једној „тајкунској телевизији“…

Поред тога што горње чињенице покрећу питање кредибилитета нашег поптредседника Владе, оно што је по мени овде веома забрињавајуће (поред чињенице да је наш вице-премијер већ небројено пута ухваћен у лажи), јесте документована чињеница да је „наш“ вице-премијер једна доказано „емотивно нестабилна личност“, и да једноставно, у овој земљи, нико више не може да предвиди да ли ће се „следеће јутро“ из кабинета „нашег“ вице-премијера огласити „Аца- Др Џекил“ или „Аца- Мр Хајд“? 







ПРОЧИТАЈТЕ И ОСТАТАК ТЕКСТА НА СТРАНИ ФБРЕПОРТЕРА ОВДЕ




Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине