Вести:

Saturday, October 17, 2015

Црна Гора: Полиција претукла уредника портала ''ИН4С''

Saturday, October 17, 2015 | КМ новине 0

Уредника портала "ИН4С" Гојка Раичевића претукла је црногорска полиција, након хапшења током акције разбијања протеста Демократског фронта испред Скупштине Црне Горе, те је пребачен у Ургентни центар у Подгорици.

Црна Гора: Полиција претукла уредника портала ''ИН4С''
Ургентни центар у Подгорици / Фото: волимподгорицу.ме

Раичевића је прво полиција ометала у снимању протеста, а ухапшен је након што је одбио да се склони са места догађаја током хапшења посланика ДФ-а Славена Радуновића.

Председник Извршног одбора Матице српске Владимир Божовић рекао је за "Вијести" да је Раичевић претучен у полицијској марици, те да је од удараца повраћао и потом изгубио свест, па је онда пребачен у Ургентни центар.

Раичевићева супруга Сузана каже да су полицајци тукли њеног супруга по телу, да нема видљивих повреда на лицу, те да је био на снимању. Није јој дозвољено да разговара са њим, већ је чула само његов разговор са лекаром.

Она је потврдила да је Раичевић повраћао и да је тренутно на инфузији, али да њој није дозвољено да уђе у собу коју обезбеђују четири полицајца. "Успео је само да ми каже: ударали су ме мучки", рекла је Раичевићева.

Из портала "ИН4С" истичу да је портал "оборен" непосредно пре почетка полицијске акције разбијања протеста. Порталу се отежано приступа током јутра. Новинарима је јутрос био забрањен приступ испред Скупштине Црне Горе, као и делу Улице слобод где се налази Врховно државно тужилаштво где је постављен кордон полиције. 




Извор: Агенција    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине