Вести:

Saturday, April 4, 2015

Киковић: Не идем на свечаности где се злочинац Тачи награђује

Saturday, April 4, 2015 | КМ новине 0

Председник СО Беране Горан Киковић, послао је телеграм честитке председнику СО Улцињ Фуаду Хаџибети, у којем га обавештава да неће присуствовати свечаној седници СО Улцињ из моралних разлога.

Херој и човек од части - Горан Киковић

Ово пре свега јер ће на њој бити додељена награда Хашиму Тачију „особи осумњиченој за ратне злочине над цивилним становништвом“.

Киковић је честитао свом колеги и свим грађанима Улциња Дан општине, у име Скупштине општине Беране и своје лично име:

„Моје дубоко увјерење је да Беране и Улцињ треба да буду примјер међуопштинске и међунационалне сарадње не само у Црној Гори, него и шире. У наредном периоду ћемо заједничким активностима то и доказати“, наводи се у телеграму уз захвалност на позиву.

Као предсједник СО Беране која је након јуна 1999. године збринула највећи број расељених лица са Косова и Метохије и као припадник српског народа који је највише страдао од руке јединица Хашима Тачија, немам морално право да присуствујем догађају на коме ће бити награђена особа осумњичена за ратне злочине против цивилног становништва“, наводи Киковић у телеграму изражавајући наду да „овај непромишљени чин председника општине Улцињ неће покварити добре односе које су деценијама градили грађани Берана и Улциња.

„Због свега тог, радује нас чињеница да ту одлуку нису подржали одборници СО Улцињ, а тиме ни већина грађана ваше општине“, закључује се у телеграму председника СО Беране.


Извор: ИН4С


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине