Вести:

Tuesday, December 2, 2014

Руси граде православни храм на дну Бајкалског језера - ускоро звоник

Tuesday, December 2, 2014 | КМ новине 0

Рониоци из руског града Иркутска, на истоку Сибира, планирају да изграде звоник на дну Бајкалског језера, највећег слатководног језера на свету, рекао је шеф локалне подводне истраживачке групе Игор Канајев.
...
"Желимо да скренемо пажњу на проблеме околине у вези са Бајкалом и подсетимо туристе да је ово место свето", рекао је Канајев агенцији ТАСС.

Он каже да је група ронилаца већ спустила на дно језера дрвену грађу и звона ради провере звука.

Према његовим речима, звук је чист и може се чути са раздаљине веће од 40 метара.

Капелица ће бити изграђена од потопљених трупаца на дубини од 10 до 12 метара да би рониоци аматери могли време испод испод воде да проведу и молитвено, ако то желе, а звоник ће свакако употпунити доживљај.

        

Бајкалско језеро је фасцинантно чудо природе. Старо је око 25 милиона година. Jедно од највећих и најдубљих, има  петину светске питке воде. Вода је савршено бистра, толико да се са  површине могу видети објекти 130 м у дубину.

Бајкалско језеро је око 640 км дугачко, 80 км широко, а у њега се улева више од 300 река – али само једна, Ангара, тече из њега. Дубоко је 1.624 м.

Агенције

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине