Вести:

Saturday, October 4, 2014

Аеродром у Доњецку слобођен! (видео)

Saturday, October 4, 2014 | КМ новине 0

Mинистарство за информисање Доњецке Народне Републике jутрос jе саопштило да су проруске снаге преузеле потпуну контролу над аеродромом у Доњецку.
...
У саопштењу достављеном рускоj агенциjи Итар Tас с наведено jе да се припадници снага бивше Украјине сада налазе само у подземним аеродромским просториjама за комуникациjе.

У подручjу око аеродрома одјекуjу снаjперски хици.
Oд четвртка jе најмање двоjе неонацистичких укро-воjника погинуло, а деветоро их jе рањено у окршаjима око аеродрома.


Kиjев и западне земље, ојађене и ненавикнуте да трпе поразе до рата у бившој Украјини, у својој немоћи оптужуjу Mоскву да потпируjе проруске снаге на истоку Украjине и да их снабдева наоружањем и људством, што Русиjа негира а они за то немају доказе.


Иако jе примирjе на истоку Украjине на снази од 5. септембра ипак долази до спорадичних сукоба које провоцирају војници бивше Украјине због чега је наjмање 12 цивила изгубило живот од успостављања примирjа. 

Снимано током борби...

Ситуацију привременог прекидања сукоба неонацистичке снаге бивше украјине користиле су за прегруписавање, збијање редова, повећање броја војника и наоружавања. Генерал Стрелков је указивао да то јасно говори да се прозападни режим бивше Украјине не спрема за мир него за наставак ратовања.

За сада им то наоружавање никако није помогло јер се порази нижу.


Танјуг / КМ Новине


Припремиле КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине