Вести:

Friday, October 31, 2014

Ухапшен ''амерички четник'' после 7 недеља потраге

Friday, October 31, 2014 | КМ новине 0


Полиција америчке државе Пенсилванија ухапсила је Ерика Фрејна, осумњиченог за убиство полицајца, након седмонедељне потраге.
...
Његово привођење означава крај саге започете 12-тог септембра када је 31-годишњи Фрејн напао патролу и убио полицајца Брајана Дикисона II. Након смрти полицајца Фрејн се нашао на списк 10 најтраженијих људи ФБИ. Још један полицајац, Алекс Даглас, је такође рањен у овом нападу.

"Могу да потврдим да смо привели Ерика Фрејна. Додатне информације ће бити објављене у неком каснијем саопштењу", казао је портпарол тамошње полиције Кони Девенс у изјави за телевизију ЦНН.

Портпарол није желео да открије где је Фрејн ухапшен али је Њу Јорк Дејли Њуз из анонимних извора сазнао да је Фрејн пронађен у хангару у Поконо планинама. Према локалној АБЦ 6 телевизији, он се "предао" полицији након што је одложио оружје.

Мало детаља је познато у овом тренутку. Потрага је трајала 48 дана у коју је било укључено 1.000 полицајаца у различитим временским периодима . "Неколико милиона долара" је потрошено у потрази за Фрејновим скровиштем.

Полиција је одбила да спекулише о мотивима убиства које је починио Фрејн због наводног убиства али се у извештајима  посебно наглашава да је он гајио негативна осећања према полицајцима.

Фрејн је такође наводно умешан у савремени Хладни рата а ФБИ наводи да се борио уз Србе у Африци.

Раније ове недеље најављена је забрана обележавања "Ноћи вештица" због могућности да се Фрејн маскира и тако побегне полицији или чак понови злочин.




Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине