Вести:

Saturday, September 27, 2014

Срђан Крунић: СРПСКИ ЗИД ПЛАЧА ПРЕД ВЛАДОМ СРБИЈЕ (ФОТО)

Saturday, September 27, 2014 | КМ новине 0

У навечерје Крстовдана, фотографије српских и неалбанских жртава - пред Владом Србије.
...
Удружење породица киднапованих и убијених цивила, војника и полицајаца на Косову и Метохији је преко пута службеног улаза у зграду Владе Републике Србије, у Немањиној улици (уз зграду Министарства спољних послова) поставило део „Српског зида плача“ дужине 48 метара са ликовима и именима пострадалих цивила. Други део Српског зида плача, са војницима и полицајцима, од раније вапије Богу и опомиње српски народ и државу, у Устаничкој улици преко пута службеног улаза у Специјални суд РС.

Иако је од српске полиције добијена дозвола за излагање Српског зида плача (26-29. септ.) комунална полиција је грубо претила његовим уклањањем, јер се „без дозволе користи дрвеће“.



Само одлучним држањем председника Удружења Симе Спасића овај притисак није уродио плодом. Питамо се, да ли би комунална полиција смела тако да наступи да су српско, београдско, народно дрвеће за своје потребе ангажовале „Жене у црном“ или „Мајке Сребренице“?

Удружење овим чином жели опет и опет да пробуди савест домаће и светске јавности поводом извршених злочина и злочина који траје! Прво су почињени злочини одузимања права на живот убијеним и киднапованим, а до дан данас се врши злочин и над њиховим породицама, којима је ускраћено право на истину о судбини њихових најближих, као и право на задовољење правде.

 
У недељу, 28. септембра, у 12.44 часова Удружење ће организовати конференцију за штампу на коју ће бити позвани председник, премијер и ресорни министри РС, као и људи из СПЦ. Сви они ће добити прилику да јавно изнесу свој став о овом болном и тешком питању које колико већ година притиска савест сваког часног човека и Србина.



 










































Текст и Фото: Срђан Крунић

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине