Вести:

Tuesday, September 2, 2014

Кампови за џихадисте и у Албанији и на Косову

Tuesday, September 2, 2014 | КМ новине 0

Министар спољних послова Албаније Дитмир Бушати потврдио је да се у појединим крајевима Албаније али и на окупираном КиМ обучавају људи за терористичке акције и за "џихад у Сирији", али су они одлучни да их - изолују.
...

Он је, према писању албанског листа Шекули, како преносе неке домаће агенције, на конференцији за штампу са канадским колегом Џоном Баирдом навео да такви кампови постоје у Албанији али и на окупираном Косову и Метохији.

Објаснивши да је та појава уско повезана са економским и социјалним приликама у Албанији, Бушати је нагласио да албанска држава ради на њеном изоловању и сузбијању.

"Албанија не негира да се у одређеним зонама спроводи обука за извођење терористичких аката али се то не везује са верском толеранцијом као једном од највећих тековина које имамо. И папина посета се ослања на њу. Албанија одлучно ради на изоловању овог феномена", рекао је Бушати уз напомену да су разлике у социјалном миљеу између Албаније и Балкана велике, те да то у доброј мери утиче и на овакве појаве. 

Aгенције, РТВ


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине