Вести:

уторак, 26. август 2014.

Фашизам: наслеђе Украјине

уторак, 26. август 2014. | КМ новине 0

убиство, мајка, дете
Фото - прича: Ко су и против кога били људи које данас зовемо украјинским ултра десничарима? Небројено пута до сада видели смо њихове симболе и "знамења".
...

 Огољени - неофашизам, изрод оног класичног који је, као и над Србима, оставио дубоку, незалечену рану над оним делом украјинског народа који и данас води борбу против тог зла.
Позната фотографија , готово библијски приказ, немачког војника припадника специјалних паравојних формација Einsatzgruppen који убија мајку и дете. Овакве фотографије су немачки војници поштом слали својим породицама и пријатељима. Били су потпуно поносни на своја зверства. На позадини фотографије написано је "Украјина 1942, Јеврејска акција, Ивангород".

(Напомена: Ивангород се налази на другој страни Русије, ка Финској. Али је могуће да се ради о неком мањем месту са сличним називом. Лакше је заменити и погрешити име насеља него државе.)
 
У сваком случају данашњи Укри, ни географски ни идејно нису далеко од ових фашиста. Исто овако нескривено и то са врха бивше државе, позивају на класичан лов цивилног становништва своје земље, као пре 80 година.

Фотографија и опис преузети одавде
Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.