Вести:

Tuesday, July 29, 2014

Насилна објективност

Tuesday, July 29, 2014 | КМ новине 0



Данас, у Бриселу, изношење сазнања након истраге о трговини органима киднапованих Срба са Косова и Метохије.
... 


Брисел је Србима нудиo и давао као што родитељи дају своме детету. Нарочито када оно нешто неће да једе или не жели да попије сируп против прехладе, па га зграбе чврсто за вилице и рашире тек да могу да саспу садржај кашике у дечија усташца. Дете се стресе, схвати да је прошло, са укусом горчине полако се смирује а родитељ се над њим, пун љубави, задовољно смешка. Да ли ће, кроз неколико сати, тако изгледати и резултати американца пред европским судом?

Истог дана позван је на разговор и Вучић, што је његова служба за медије јутрос саопштила. Састаће се у 11 сати. Не каже се разлог нити ико (сме да (се)) пита о томе.

Не, не верујем да ће му неко држати уста да би му сипали сируп унутра. Он им се толико широко смеје да нема баш никакве потребе за силом. А и сам признаје да је спреман и на најжешћу горчину намењену - српском народу...

Да ли нас могу изненадити Американац на челу Суда европске уније и Американац на челу Србије? Лично мислим да нас могу изненадити само наша, нимало рационална, очекивања у праведном смеру.

Вероватно ћемо после тог састанка Вучић - Кирби и изношења резултата у Бриселу, умотану у патетику, чути још једну изјаву премијера која треба да нам помогне да "победимо себе" и неопозиво извршимо америчке захтве јер је, ако ме то питате, најбољи начин да покажемо да се нама не могу давати ултиматуми. Ми их извршавамо пре него их добијемо! Србија ће, каже премијер, једном на томе бити веома захвална.

Не она Србија рођена на пољу Косову, него нека нова, реформирана... А ни она Србија рођена тог чувеног Видовдана 1989. године. Када се позиву на свечаност одазвао готово сав дипломатски кор, осим амбасадора САД Ворена Зимермана. Због тог недоласка он је најжешће кажњен: Милошевић је девет месеци одбијао да га прими у званичну аудијенцију!

Али то време је иза нас. Нећемо да гинемо као што се то чинило под Милошевићем, не! "Барем ће једна генерација памтити да је била без ратова"! Е то је сва истина, само једна. Друге неће ни бити. Ниједан рат
нас није убио као овај њихов мир.


Иван Максимовић / КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине