Вести:

Wednesday, July 2, 2014

Николићево обезбеђење пиштољем претило дечаку у порти манастира Грачаница (видео)

Wednesday, July 2, 2014 | КМ новине 0


Николић у Грачаници априла 2008-године. Тада је СРС одавде започела кам-
пању а он предствљао странку испред свог кума. (Фото: КМ Новине)
За многе који вести не прате редовно и активно, долазак Председника Србије, Томислава Николића, на Косово и Метохију о Видовдану  био је непознаница. То је био случај и са дечаком са севера КиМ који о томе ништа није знао али ће ту посету свакако дуго памтити. Он је неко време размишљао да ли жели да остане анониман или не али је уредништво КМ Новина одлучило да због његове безбедности идентитет остане познат редакцији.

Пре одласка на Газиместан на који је народ чекао у порти манастира Грачанице, група дечака пошла је на чесму да како би утолили жеђ и освежили се. У тренутку када се један од њих померио како би свом другу уступио место на чесми, угледао је Николића како прилази у пратњи свог обезбеђења.

„Ево ти га Председник“ рекао је свом другу који окренут леђима није могао да види шта се дешава.
„Немам ја председника. Ја сам већи од њега“ одговорио је дечак. То је било довољно да се један од рмпалија издвоји из групе обезбеђења и с леђа приђе дечаку који је још увек није знао шта се дешава. Мислећи да је неко пришао како би ту пио воду, дечак се померио да га пропусти. Тада му је човек из обезбеђења спустио леву руку на раме а десном се ухватио за пиштољ за појасом који се сасвим јасно истицао испод затегнуте мајице.
„Пази ти шта причаш“ рекао му је припадник председниковог обезбеђења гледајући га крајње озбиљно и изразито строгог лица. Дечак је тек у том тренутку видео и обезбеђење и Николића који ничим није реаговао па се не зна ни да ли је уопште приметио ову ситуацију. Реченицом „ајде, бежи одавде“ завршио је тренирани рмпалија лекцију понашања и поштовања дечаку који се случајно нашао крај пута којим је пролазила поменута група људи.
Све ово се дешавало на десет до петнаест метара од саме манастирске цркве у Грачаници пре одласка на Газиместан.
Снимак који можете видети направљен је при одласку председника Николића и његов кратак разговор са узурпатором Епархије рашко-призренске, Теодосијем. 



Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине