Вести:

Sunday, April 14, 2024

Србин приведен од стране тзв. ''Косовске полиције'' на Брњаку, данас на испитивању

Sunday, April 14, 2024 | Уреднички колегијум 0

Србин приведен од стране тзв. ''Косовске полиције'' на Брњаку, данас на испитивању

У такозваном "Основном суду" у оквиру система косовских сепаратиста у Приштини саслушан је Срећко Софронијевић из Рудара код Звечана, који је јуче приведен од стране паралелне полиције косовских Албанаца на прелазу Брњак.

У такозваном "Основном суду" у оквиру система косовских сепаратиста у Приштини саслушан је Срећко Софронијевић из Рудара код Звечана, који је јуче приведен од стране паралелне полиције косовских Албанаца на прелазу Брњак.


Софронијевић је на испитивање дошао са адвокатом Небојшом Влајићем а стигла је његова супруга којој није било дозвољено да присуствује седници о одређивању притвора.

Софронијевић је буквално отет јуче на прелазу Брњак када је са породицом кренуо у правцу централне Србије.

Такозвана "Косовска полиција" саопштила је да је осумњичен за кривична дела почињена 2021. године, и то за „покушај тешког убиства, напад на службено лице, поседовање и неовлашћено држање оружја“, као и за „позив на отпор и учешће у нередима“ што су крајње озбиљне оптужбе.

Одлука о притвору биће позната у наредних неколико сати, а његов бранилац адвокат Небојша Влајић истиче да нема основане сумње да је Софронијевић учинио било какво кривично дело "јер је он све време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне, а потпуно сам сигуран да то неће учинити ни сада“, рекао је Влајић.

Софронијевић је рањен 13. октобра 2021. године од стране припадника специјалне јединице такозване "Косовске полиције" и тада је, у тешком стању, примљен у КБЦ Косовска Митровица. Оперисан је и извађен му је метак, а опоравак је наставио у Београду, у Ургентном центру.

Ова класична отимачина Срба представља све ужасније мере албанске репресије над Србима. Када се сетимо да је сам Аљбин Курти, некада политички(?) представник терористичке "УЋК" а данас косовских сепаратиста, рекао да је "Косовска полиција настала трансформацијом (терористичке) УЋК" онда је јасно да се ради о наставку терористичких напада на Србе на Косову и Метохији. До недавно се то чинило са Србима јужно од реке Ибар где су косовски Албанци већина а онда је дозвољено да се то чини и на северу покрајине где Албанаца готово и да нема. То је омогућио Александар Вучић велеиздајничком политиком током претходних година своје владавине а конкретно и када је, упркос упозорењу Александра Филиповића, некадашњег припадника такозване "Косовске полиције" на северу Косова и Метохије најављен на састанку са Вучићем у Рашки децембра 2022. године. Филиповић је тада рекао да уколико барикаде буду уклоњене "ловиће нас као зечеве".

Вучић је својим потчињенима у сепаратистичкој странци "Српска листа" наредио да барикаде буду уклоњене без да су косовски Албанци испунили макар један услов који би значио сигурност Срба на северу Косова и Метохије. Од тада је кренула лавина албанског малтретирања, пребијања, пуцања у Србе, неоснована хапшења...

За све то време Вучић не престаје да финансира криминалне структуре на северу Ким које је сам инсталирао управо ради контроле процеса спровођења велеиздаје, онемогућавања српског отпора и потпуног и неометаног спровођења велеиздаје српске државе и народа на чијој се крви енормно богати.


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине