Вести:

Косово и Метохија

Наша реч

Најновије ►►►

понедељак, 14. јун 2021.

Злочинац је све немилосрднији

Злочинац је све немилосрднији

Kако је амерички дипломата Метју Палмер, српски зет, сарадњом са шизофреним Вучићем разбио Србију, уништио опозицију и сурово пљачка једну од најсиромашнијих земаља у Европи.

Kако је амерички дипломата Метју Палмер, српски зет, сарадњом са шизофреним Вучићем разбио Србију, уништио опозицију и сурово пљачка једну од најсиромашнијих земаља у Европи. #MetjuPalmer "Vučić #Mito #Kriminal #Korupcija #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Метју Палмер / уредиле: КМ новине


  • Беспризорни амерички дипломата, огрезао у криминалу, корупцијом се позиционирао у Стејт Департменту, згрћући огромно богатство, све претећи америчким ракетама и нестанком са лица земље малих народа, којима је наметнуо диктаторе које америчка Обавештајна заједница описује као најгоре криминалце на планети, опасне и по америчке националне интересе. Да ли ћемо ћутке чекати да нас овај суманути криминалац све подави, или ћемо наћи начина како да му станемо на реп.

Пише: Милица Грабеж
Kад је тек дошао на власт, као министар одбране, Вучић је организовао шверц оружја и војне опреме у Либију. Посао, вредан 40 милиона долара, договорен је уз посредовање једне америчке адвокатске канцеларије, која иначе сервисира стотинак оф шор компанија чији власници су држављани Србије.

Роба је из Србије пребачена у војно складиште Гробник, код Ријеке. Тамо је претоварена на брод, који је требало да је превезе до Триполија. Америчке службе су откриле тај шверцерски канал. Под присмотром су држале брод натоварен српским наоружањем. Нису хтеле да одмах реагују, већ да га пусте да се изврши примо-предаја, како би открили ко је крајњи корисник. Међутим, Метју Палмер је обавештен шта се спрема. Информације о томе је продао Александру Вучићу.

Вучић је зауставио акцију. Брод је у ријечкој луци два месеца чекао сигнал за пловидбу. Kад су схватили да им је акција проваљена, америчке службе су реаговале, заплениле брод и цео товар. Иако су имали податке ко је пребацио оружје и закупио брод под бразилском заставом, истрага је усмерена само према купцима из Либије. Вучић је хитно иницирао расписивање ванредних парламентарних избора, како би се склонио с места министра одбране и заштитио преласком на функцију премијера.Приликом посете Вашингтону 2015. године, Вучић је у незваничном саслушању агентима ФБИ рекао да има посредна сазнања о том шверцерском скандалу. Одговорност је пребацио на свог кума Александра Николића, који је тада био на функцији државног секретара у Министарству одбране. Николић је принуђен да се повуче из политике и Вучићевог окружења, али, паметнији од Вучића, на време је проценио да ће на изборима за председника САД-а победити Доналд Трамп, па се прикључио екипи Kорија Левандовског, шефу његовог изборног штаба.

Вучић и Николић су избегли одговорност. Задржали су само аванс од 20 милиона. Kад су Либијци тражили да им се испоручи оружје или врати новац, Вучић је преговоре препустио Оливеру Потежици, амбасадору Србије у Либији. По Вучићевом наређењу, Потежица је отезао преговоре, обећавајући купцима да ће добити робу чим се стекну услови за њен транспорт. Либијци нису имали довољно стрпљења. Kиднаповали су двоје радника српске амбасаде. Пошто ни тада нису добили новац, прво су убили њих, а потом и Потежицу.

У том послу није профитирао само Вучић, него и Палмер. Вучић се жалио како је Палмеру морао да исплати два пута по два милиона долара. Један хонорар за информације, које му је продао, а други за ћутање.

Таква врста сарадње је настављена и у случајевима ликвидација Вучићевих политичких противника Владимира Цвијана и Оливера Ивановића. Палмер је, за прикривање учешћа Вучића у њиховом убиству, узео пет милиона долара. Чак се и хвалио пред једним српским политичарем како су Срби говна и да Вучићу не могу ништа, а зна се да је убио Оливера Ивановића и да ЦИА стоји иза њега.

Иако зна за све Вучићеве крваве послове, Метју Палмер не крије подршку коју даје српском диктатору. Дипломатама земаља Европске уније, па и лидерима српских опозиционих странака Палмер отворено говори да Вучић заслужује подршку јер под његовом владавином „нема масовних гробница као у време Слободана Милошевића и масовних убистава на београдским улицама као у време Зорана Ђинђића”.
  ЧИТАЈТЕ МАГАЗИНА ТАБЛОИД 
Приликом последњег сусрета с Вучићем, Палмер га је обавестио да више неће моћи да га штити од оптужнице, која би ускоро могла да буде подигнута пред Хашким трибуналом. Хашко тужилаштво је још 2013. године ковертирало оптужницу, коју је против Вучића поднео Александар Стефановић, бивши сведок Тужилаштва у поступку против Војислава Шешеља. Стефановић је оптужио Вучића да га је подмитио како би променио исказ на суђењу Шешељу. Вучића, који је био шеф тима за одбрану Шешеља, сумњичи још неколико сведока Хашког тужилаштва, који тврде да им је он претио и подмићивао их како би променили исказе. Вучић је недавно и јавно признао да му се прети суђењем пред Механизмом хашког трибунала, који је надлежан за суђења по оптужницама за непоштовање суда.

Два су човека крива за смрт Србије. Тони Блер, бивши премијер Енглеске, данас адвокат и поменути Палмер. Преко Блера, уз помоћ Палмера, тужилац Серж Брамерц је исплаћен од Вучића, да се оптуженима Петру Јојићу, Вјерици Радети и Јови Остојићу суди у Србији, због утицаја на сведоке. Тај договор Вучић није спровео.

Метју Палмер је ожењен Српкињом из Београда Даницом Дамјановић. Да би јој сачувао главу преселио је Даницу у вилу на мору, у Добрим водама код Бара.

Да би постао утицајан човек у спољној политици САД-а, Палмер деценијама прима новац од источно-европске службе. Подмићује функционере Стејт Депармента. Обично почиње са малим поклонима (као знак мале пажње), па их зналачки увлачи у свој брлог, добија јако важне информације.

Успео је да у прљав посао увуче државног секртетара Мајка Помпеа. Без преседана је састанак Вучића и његовог адвоката Блера у Уједињеним Нацијама са Палмером и Помпеом. Састанак је сниман и Вучић је понудио 200 милиона евра, да буде заштићен од Трампове администрације. Новац је уплатио Вучићев брат Андреј. Истог дана Помпео је именовао Палмера за протектора на Балкану, задуженог да сатре Србију, онако како то Вучић жели! Сутрадан је председник Трамп та овлашћења пренео на Ричарда Гренела, тадашњег амбасадора у Немачкој, да би спречио Помпеа, члана своје администрације, да тешко компромитује владу САД-а.http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.htmlЛогистичку подршку Палмеру пружала је госпођа Ђина Хаспел, која је наследила Помпеа на месту директора ЦИА. Све важне информације Палмер продаје Вучићу преко посредника, тако да српски тиранин зна шта му се спрема, да постоји могућност да буде ликвидиран. С друге стране, сви послови Палмера и Вучића су задокументовани, као и количина новца коју је згрнуо разроки крмак из Стејт Департмента.


Kолику је штету г. Палмер направио интересима Сједињених Држава на Балкану, а својом шпијунском активношћу и у другим деловима света, сасвим сигурно, зна Обавештајна заједница ове земље.

А Србију ће, без бурета барута, спалити амерички криминалац Метју Палмер.

Имамо ли право да га приведемо правди. Макар личној правди.

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Вучићев режим учествује у стварању Велике Албаније - КМ Новине

Иван Максимовић: Вучићев режим учествује у стварању Велике Албаније Одборници Скупштине општине Бујановац, њих око 20-так, 21. априла ове године изгласали су, усвојили предлог и приступили Заједници албанских општина у региону. Поред Бујановца у тој заједници чији је центар у Тирани, налазе се још и Прешево, Тетово, Приштина и Улцињ.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

По плану Вучићеве издаје - Припрема за коначну предају Срба са КиМ сепаратистичким ''институцијама'' - КМ Новине

Србија по први пут у својој новијој историји има човека који је спреман да са највише државне позиције потпише све оно што непријатељи Срба прижељкују. Повратак из Рашке на Косово и Метохију представља својеврсну екскурзију кроз најважније историјске промене овог дела Србије данас. Тамо где их никада није било Албанце ћете сусретати на сваком кораку.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ВАНРЕДНА ВЕСТ: МУП Србије управо затворио штампарију ''Таблоида'' и угасио тај часопис - КМ Новине

Лист за борбу против мафије - Таблоид, управо је претрпео тежак ударац јер је затварњем штампарије онемогућено даље штампање овог часописа! Насловна фотографија: део насловне стране Магазина "Таблоид" Саопштење Магазина "Таблоид" Редакција Магазина Таблоид обавештава јавност да је данас, 18. септембра 2014.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

недеља, 13. јун 2021.

На караули Кошаре осванула српска тробојка

На караули Кошаре осванула српска тробојка

Да јунаци епске битке на караули Кошаре никада неће бити заборављени сведочи и фотографија која је настала неколико дана након 22. годишњице окончања сукоба на Проклетијама.

Да јунаци епске битке на караули Кошаре никада неће бити заборављени сведочи и фотографија која је настала неколико дана након 22. годишњице окончања сукоба на Проклетијама. #kmnovine #Karaula "Košare #Zastava #Srbija #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #KossevНа фотографији која је објављена на Инстаграм страници посвећеној јунацима са Кошара, види се српска тробојка која се на рушевини карауле вијори међу многим албанским заставама које су подеране.

„Свака част нашем пратиоцу који је на караули истакао њену праву заставу“, пише у објави испод фотографије.

Коментари на друштвеним мрежама се непрестано ређају
, преносе Вечерње новости.

„Српска застава се опет вијори на караули. Велико поштовање за овог човека. Капа до пода“, написао је један корисник.

„Бог му дао здравља и среће“, написао је други корисник.

„Краљ, нема шта да скида албанске, саме падају. Наша је једна и увек ће да се вијори доле“, додаје трећи корисник. 


Огласио се и младић који је окачио заставу на караули.

„Нисам је оставио, нисам дозволио да раде са њом шта желе после, али сам понео једну њихову велику“, написао је на друштвеним мрежама.

Многи упозоравају момка који је окачио заставу да се пази.

„Свака част јунаку. Али ово је заиста коцкање са својим животом“, написао је један корисник.

„Свака част на храбрости. Знам колико чувају то место“, написао је други корисник.
http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.htmlПодсетимо, битка на Кошарама између припадника тадашње Војске Југославије и терориста тзв. "Ослободилачке војске Косова" вођена је између 9. априла и 10. јуна 1999. године током НАТО бомбардовања.


Јединице терористичке "ОВК" биле су подржаване од стране регуларне војске Албаније и НАТО авијације.
* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Зoран Влашковић: Хоће ли хероји са Кошара добити обележје?! - КМ Новине

Ни после 17 година од велике битке за караулу Кошаре, на југословенскоалбанској граници, више од 100 погинулих хероја, цвета српске младости, нема никакав споменик и нико на овај дан се не сети да положи венац и цвеће за животе који су дали ови хероји за отаџбину!?ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

КОШАРЕ 30.09.1998. године - КМ Новине

уторак, 26. јануар 2016. | КМ новине Кажу, „Време лечи сваку рану". Да, ако се та рана лечи мелемом. Ране родитеља чији су синови заувек остали на Косову и Метохији су све веће и болније јер уместо мелема чемером се заливају. Тридесетог септембарa 2015.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Хероји са Кошара питали "ко нас мења?" - КМ Новине

Када се сутра на истоку зажути сунце, биће то само почетак једног деветог априла, дана који ће мамити на излет, на шетњу, необавезне разговоре у испуњеним летњим баштама... Пролеће шири добро расположење, а ипак, нека ће уста сутра занемети, неке ће мисли притиснути успомене, нека ће срца задрхтати.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

У пуцњави на Ибру у Косовској Митровици рањена једна особа

У пуцњави на Ибру у Косовској Митровици рањена једна особа

Једна особа рањена је у пуцњави ватреним оружјем у Косовској Митровици и налази се у болници.

Једна особа рањена је у пуцњави ватреним оружјем у Косовској Митровици и налази се у болници. #Napad #Ranjen #KosovskaMitrovica #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


Инцидент се догодио данас око 10.30 часова док је жртва пецала на реци Ибар, у близини моста који раздваја јужни и северни део Косовске Митровице, саопштила је тзв. "косовска полиција".

За сада нису познате ближе околности као ни повод овог догађаја.

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

У Косовској Митровици Шиптари под фантомкама претукли Србина - КМ Новине

Младић српске националности претучен је ноћас у Косовској Митровици од стране непознатих Шиптара нападача и пребачен је у Клиничко болнички центар али медији врло штуро извештавају о овоме. Отац жртве је изјавио полицији да је младић нападнут у улици Луја Браја од стране три лица која су имала фантомке на глави и говорили су албански језик.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Избоден Србин у Косовској Митровици a ''Српска листа'' промовише шиптарску власт - КМ Новине

Избоден Србин у Косовској Митровици a ''Српска листа" промовише шиптарску власт #Srpska_Lista, #Kosovska_MItrovica #Izboden #Dečak #Srbin #Косово #Метохија #Србија #Štrpce #Kosovo Metohija #Srbija Српски дечак избоден је јуче када су га напали албански дечаци у близини моста преко реке Ибар у северном, српском делу Kосовске Митровице. Починиоци су приведени у станицу такозване "косовске полиције".ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Поводом учесталих напада на Србе у Косовској Митровици! - КМ Новине

субота, 22. април 2017. | КМ новине Срби на северу Косова и Метохије не страдају само од стране албанских насилника и злочинаца већ су и жртве политичког терора у режији председника Владе Александра Вучића.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

субота, 12. јун 2021.

Титови дугови доспеваће још 20 година: Следеће недеље на наплату нам стиже 22 милиона евра

Титови дугови доспеваће још 20 година: Следеће недеље на наплату нам стиже 22 милиона евра

Грађани Србије плаћаће Титове дугове још тачно 20 година, а већ следеће недеље на наплату нам стиже више од 20 милиона евра.

Грађани Србије плаћаће Титове дугове још тачно 20 година, а већ следеће недеље на наплату нам стиже више од 20 милиона евра. #Tito #Komunizam #Zlo #Zločin #S#Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Фото-илустрација: КМ новине

У уторак 15. јуна је рок за плаћање 22,14 милиона евра Светској банци, пише Блиц. Реч је о такозваном Kонсолидационом зајму Б, а у оквиру јунске рате 4,2 милиона евра чини камата, а 17,87 милиона евра је главница.

Последње рате кредита које је "стара Југославија" узимала седамдесетих и осамдесетих година доспевају 2031. и 2041. године, а укупан цех већи је од 1,7 милијарди евра.

Иначе, Србија ће током ове године платити укупно 241,8 милиона евра за кредите узете још у време бивше Југославије. Дугове СФРЈ враћаћемо Париском клубу, Светској банци, али и Kувајту.


И ове године, баш као и претходних, мораћемо да плаћамо цех удобног живота, добрих плата и јефтиних кредита из седамдесетих и осамдесетих година. И ове године, али и много наредних на наплату нам практично стижу зајмови које су од европских и светских финансијских институција узимали тадашњи премијери Милка Планинц и Веселин Ђурановић.

И то није све, јер ће Србија до краја године морати да отплати и кредите које је 1989. од Kувајта поред Милке Планинц узимао и тадашњи премијер Бранко Микулић.

Олакшавајућа околност за ову годину је што смо средином јануара отплатили последњу рату кредита према Kини, “тешку” скоро 4 милиона евра. Тако више немамо обавезе у оквиру зајма који је 1999. године узео Мирко Марјановић, премијер Слободана Милошевића.

Kредити који доспевају у 2021. (у милионима евра)

  •     Париски клуб поверилаца 152,27
  •     Светска банка, зајам А 22,69
  •     Светска банка, зајам Б 43,95
  •     Kувајт 9,49


Претходних година у просеку смо враћали и до 340 милиона евра годишње. Отплатили смо сав дуг према Лондонском клубу, а годину дана раније и обавезе према Европској инвестиционој банци, односно Европској унији.

Током седамдесетих и осамдесетих година Србија се задужила за укупно 8,8 милијарди евра. Од Париског клуба смо добили 3,8 милијарди долара, од Лондонског 2,2 милијарде...

Kредити су тих година првенствено ишли на потрошњу, подизање стандарда, плата и пензија, баш као и данас. Око 1978. Србија је била минимално задужена, а до тада се у земљу сливало доста новца од дознака.

Ово пише "Блиц" који додаје да су временом сутакви приходи били све мањи, али су потрошачке навике остале исте па се због тога (?!) кренуло са задуживањем, а камате су ишле и до 7 одсто годишње - директн и недвосмислено аутошовинистичи лист је без имало срама оптужио народ Србије за дугове у које га је увалила комунистичка власт!

С друге стране, Хрватска и Словенија су отплатиле кредите које су узимале за време Тита. Последњи долар Хрвати су Париском и Лондонском клубу исплатили пре 12 година. Хрватска је Париском клубу отплатила последњу рату од 192 милиона долара 2008. године, а Лондонском клубу рату од 78 милиона годину дана касније. У целости је отплаћен и стари дуг који је Хрватска имала према Светској и Европској инвестиционој банци.

Још одговорнији у отплати државних зајмова били су Словенци. Последњу рату од укупно 525 милиона долара они су исплатили 1995. године пише овај лист у анонимном власнитву.

Оно што не помиње јесте за колико се задужила Хрватска, за колико Словенија и колико је пара ишло из касе Србије у касе ове две републике у то време? Или да оставимо да су ипак Срби криви за све, тако је лакше свима другима који су преко леђа српског народа извојевали своје историјске победе какве им нико други није омогућавао као што су то Срби и Србија, па зашто им не би и новчано помогли...

 

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Драган Р. Млађеновић: Комунизам је ударна песница свих сатанистичких снага - КМ Новине

Драган Р. Млађеновић: Комунизам је ударна песница свих сатанистичких снага У терминима управљања, дакле, крајњи облик такве власти јесте - комунизам. Он је оличење максималне власти над економијом и над појединцем. Завереници „желе такву власт зато што знају да социјализам (а такође и комунизам) није хуманитарни систем за распоред богатства, већ за његово концентрисање и контролисање.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Да ли је Београд ослобођен или окупиран? - КМ Новине

Ушла је Стаљинова Црвена армија у Београд. Тога дана отпочела је комунистичка диктатура бившег аустроугарског каплара Јосипа Броза "Тита" чије последице и данас осећамо, док су његове авнојевске измишљене границе и нације данас наша реалност.Тог 20. октобра 1944. године, практично је решено питање победника Другог светског рата код нас.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ни 40 година након Титове смрти, комунисти не посустају! - КМ Новине

Ни 40 година након Титове смрти, комунисти не посустају! #Kosovo #Metohija #Srbija #Komunizam #Tito #Titoiyam #Kuća_cveća #Grobnica #Ubistva #Likvidacija Алтернативна телевизија синоћ у ударном термину од 21-23ч приказује документарни филм о сахрани Тита под називом "Сахрана."

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

четвртак, 10. јун 2021.

Одговор Милошу Ковићу - Лажи и лицемерје државног функционера и његовог пријатеља

Сада, захваљујући и труду породице Ковић, највећа новинарска организација у земљи може у руковођењу да рачуна на мешавину искуства, лицемерја, лажи и државне интервенције.

Одговор Милошу Ковићу - Лажи и лицемерје државног функционера и његовог пријатеља #МилошКовић #Лаж #Лицемерје #ЖивојинРакочевић #УНС #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Милош Ковић
Пише: Владимир РадомировићЧеститам Милошу Ковићу што му је пријатељ који се „гади фотеље“ постао председник Удружења новинара Србије. Сада из фотеље државног функционера, с државном платом коју новинари могу само да сањају, води највећу новинарску организацију у земљи. Ковићу честитам и што му је отац изабран за члана Управе Удружења. Да је поштовао правила историјске науке и да је имао поштења, Ковић би читаоце „Печата“ – осим чињенице да му је пријатељ кандидат за председника – морао да обавести и да му је 83-годишњи отац кандидат за функцију у УНС-у, на предлог Ковићевог пријатеља, и да то може да утиче на његову објективност кад пише о Удружењу.

Сада, захваљујући и труду породице Ковић, највећа новинарска организација у земљи може у руковођењу да рачуна на мешавину искуства, лицемерја, лажи и државне интервенције. То лицемерје видели смо и чули у говору Ковићевог пријатеља на изборној скупштини УНС-а, када је између два јецаја изговорио ужасну лаж о колеги Петру Јеремићу, који није био присутан и који је, кад је чуо шта је речено, саопштио да је реч о „најодвратнијој могућој лажи“. Није му то било први пут да Петра Јеремића злоупотребљава у својим лажима. Урадио је то и прошле јесени на седници Управе, када је – и тада кроз сузе – закукавао за његовом судбином, лажући да је Јеремић напустио Удружење због неког другог, а не – како је сам Јеремић рекао – због тога што је генерални секретар Нино Брајовић од Удружења направио приватну фирму за себе и своју супругу.

Ви сте, Ковићу, прећутали позицију свог оца у Удружењу и то ко је њега предложио за функцију. Али има ту још чињеница с којима ратујете, падате под њиховим теретом, али (за поштовање је тај труд) настављате да се борите, измишљајући нове оптужбе без доказа.РАЗУМ И ОСЕЋАЈНОСТ

Дакле. Ви сте, Ковићу, не ја, дозволили да вам емоције утичу на расуђивање и тиме прекршили основно правило своје професије. Толико образовања да знање основе историјске науке имам, хвала на питању.

Ви сте, Ковићу, не ја, изнели у јавност оно што сам написао у поруци члановима Удружења на Косову и Метохији, само њима. Онда сте ме, заједно с оним ко вам је интерну преписку доставио, напали лажући да сам вашег пријатеља јавно оптужио за „сепаратизам“. Потом ме је ваш пријатељ, пионир „мимикрије“ у новинарству (како сам каже), пријавио државној Радној групи за безбедност и заштиту новинара као главну претњу српским новинарима на Косову и Метохији. Замислите то! Новинар из новобеоградских блокова (не с Врачара, Ковићу) већа је претња новинарима на Космету од Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, Кадрија Весељија или Аљбина Куртија. Од свих њих заједно.

За Живојина Ракочевића је Београд, чини се, једини кривац за стање на Косову и Метохији. Хтео је Ракочевић да УНС прошле године осуди „Вечерње новости“ због репортаже с Кошара, да УНС каже да су београдски медији одговорни за угрожавање безбедности Срба на Косову. Када смо то одбили да урадимо, уследио је напад на мене и колегинице из НИН-а и „Вечерњих новости“ које су биле у Извршном одбору Удружења и које су такође биле против издавања таквог саопштења. Наредни напад групе око Ракочевића уследио је када смо тражили да се коначно истраже убиства и отмице српских и албанских новинара, злочини за које су одговорни терористи и њихови наследници на политичким функцијама у Приштини. Тада нам је група око Ракочевића запретила да ће нас пријавити тужилаштву.

Која је то врста патриотизма, историчаре Ковићу? Она која се не сипа у трактор, али за џип није лоша?

Када смо у Удружењу почели да постављамо питања и тражимо податке о високим платама генералног секретара и његове супруге, о енормној амортизацији за коришћење сопственог аутомобила, о трошковима за реконструкцију који никад нису оправдани, о уговорима које је генерални секретар потписивао с државним фирмама без знања и овлашћења председника, о томе ко је и како регистровао УНС као међународну организацију у Приштини и ко је, без овлашћења и одлуке Управе, отворио рачун у Приштини, уследио је најжешћи, овај последњи напад, коме сте се и ви придружили.

Чињеница је да је Будимир Ничић тражио да Друштво новинара Косова и Метохије постане посебно правно лице, то сте могли и сами да утврдите да сте урадили посао историчара, разговарали са сведоцима и проверили документа. Чињеница је и да су га у томе подржали Живојин Ракочевић и Нино Брајовић. Управа Удружења новинара Србије одбила је тај захтев и тако сачувала јединство УНС-а. Шта ће урадити нова Управа, у којој је и ваш отац, кад добије нови захтев Ничића да се огранак УНС-а одвоји?

Претходно је, још 2014. године, Будимир Ничић уписао Удружење новинара Србије као страну организацију у приштинском регистру невладиних организација. То је учинио на своју руку, без сагласности Управе УНС-а и кршећи статут Удружења. И то је лако утврдити, Ковићу. Да је Ничић имао било какав доказ да је УНС одобрио овај нелегални упис, одавно би га показао. Уместо тога, он потура овлашћење које је у децембру 2014. године тадашња председница Љиљана Смајловић дала Маријани Симић и Предрагу Радоњићу да отворе рачун у пословној банци на Косову. У овлашћењу не пише да су они дужни да отворе рачун у Рајфајзен банци у Приштини. Зашто није отворен, на пример, у Комерцијалној банци у Косовској Митровици? Зашто то овлашћење никад није заведено у архиви Удружења? Ко је имао интерес да ово уради? Могао би ваш отац, Ковићу, да постави то питање на првој седници Управе, ако је породици Ковић толико стало до Косова и Метохије.


ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИК

Хоћете ли и даље негирати да је Ракочевић на јавној функцији? Па, то не негира чак ни „његова“ Агенција за спречавање корупције, а он не показује намеру да одустане од своје државне функције, све причајући како се „гади фотеље“. Толико се „гади“ да више од десет година иде с једног на друго буџетско намештење.

Држава се на скандалозан начин умешала у изборе за председника Удружења новинара Србије. Прво сазивањем хитне седнице Радне групе за безбедност и заштиту новинара с лажном оптужбом да сам угрозио безбедност Живојина Ракочевића, а затим мишљењем Агенције за спречавање корупције да јавни функционер Ракочевић може да буде председник Удружења. После скупштине УНС-а ваљда је свима јасно колико су истините биле тврдње групе око вашег пријатеља да сам у Удружење учланио 500 људи који ће гласати за мене.

Шта смо добили после дводневне изборне скупштине УНС-а? Србија је једина земља у Европи у којој највећу новинарску организацију води државни службеник. Помогли сте, Ковићу, да се УНС врати у неславну прошлост, када је држава управљала њиме, када је ћутао на притиске и претње новинарима, када су шефови тог удружења окретали главе док је држава затварала новине и радио-станице. И сада су ти исти новинари и уредници из деведесетих гласали за Ракочевића, иако су у пензији више од двадесет година, а до гласачких кутија за несигурне руке водио их је Нино Брајовић.
Питајте ме слободно, Ковићу, ко су ми пријатељи. Не кријем их и, за разлику од вас и вашег пријатеља, не наплаћујем пријатељства. Исто тако, не кријем ни где сам и с ким у прошлости радио, ни ко и како финансира „Пиштаљку“, чији сам главни уредник (неки од тих донатора су исти они који су платили вашу стипендију у Енглеској). Моје деловање је јавно, новинар сам, од новинарства живим. Не кријем ништа, за разлику од вашег пријатеља.


После вашег одговора сигуран сам да знате шта сте урадили и да нисте неинформисани, како сте рекли неким пријатељима који су вас упозорили да сте изнели нетачне наводе о мени.

Сада гледајте шта ће се десити с Удружењем новинара Србије и Србима на Космету. Нећу вам дозволити да се сутра правите изненађени.

Аутор је главни и одговорни уредник „Пиштаљке“

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Споменик Лазару Вучковићу очигледна је продаја српских интереса на КиМ у корист Шиптара - КМ Новине

Споменик Лазару Вучковићу очигледна је продаја српских интереса на КиМ у корист Шиптара Медији преносе вест да ће сутра у Горњем Селу код Призрена бити постављена спомен-биста Лазару Вучковићу, једном од најзначајнијих песника и новинара Косова и Метохије након Другог светског рата.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

После 19 година од отмице двојице новинара, њихове колеге траже напредак шиптарске „државе" - КМ Новине

У тоталном расулу српског етоса водећу улогу имали су медији на вешт начин планирајући пажљиво осмишљене садржаје. Такав курс медија увек је био тесно повезан са политиком коју су званичне власти државе водиле па готово да нема разлике ни данас.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Срамно: Албанска певачица и ''Политика'' скрнаве храм Св. Николе код Новог Брда - КМ Новине

Срамно: Албанска певачица и ''Политика'' скрнаве храм Св. Николе код Новог Брда #Црква #Ново_Брдо #Свети #Никола #Скрнављење "Албанци #Шиптари #Косово #Метохија #Екуменизам #Лаж #Зло #Косово, Метохија, Србија Албанска певачица Аљбана Азизи снимила је непримерен спот на рушевинама Храма Светог Николе у Новом Брду где је обнажена, са још неколико девојака обучених у албанску ношњу промовисала своју нову песму, пише Политика, али...

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

среда, 09. јун 2021.

Судија Нијамбе: ''Суђење Младићу поновити, ВРС није починила гeноцид у Срeбрeници''

Председавајућа Апелационог већа хашког суда, Приска Матимба Нијамбе, успротивила се данашњој осуђујућој правоснажној пресуди које је то веће изрекло генералу Ратку Младићу, уз став да би суђење Младићу требало поновити.

Приска Матимба Нијамбе херој - није дозволила да лаж постане закон, њено миђљење заувек је сачувало истину која ће у своје време засијати пуним сјајем

У опширном супротном мишљењу, приложеном уз пресуду, судија Нијамбе је нагласила да је суд погрешио када је Младића прогласио кривим за “геноцид у Сребреници; прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ и терорисање становништва Сарајева снајперисањем и гранатирањем, 1992-95”.

Нијамбе се сложила само за закључком већине судија да је Младић сноси кривицу за узимање припадника Унпрофора за таоце, у лето 1995.

У супротном мишљењу којеје поднела,
уместо изречене доживотне казне, Нијамбе би, Младића осудила на 20 година затвора, у складу са законима бивше Југославије и његовим нарушеним здрављем.

Председавајућа Апелационог већа је нагласила да би усвојила осам од девет основа Младићеве жалбе, коју је већина судија у потпуности одбацила.

Судија Нијамбе је, после анализе доказа, закључила да “ВРС под Младићевом командом у Сребреници, у јулу 1995, није починила геноцид над муслиманским мушкарцима, нити присилно преместила жене, децу и старце”.


Генерал Младић је, одлуком већине судија, правоснажно осуђен као главни актер (непостојећег) "злочиначког удружења" чији је циљ била елиминација сребреничких Муслимана убиством мушкараца и присилним премештањем жена и деце.

Иако као неспорно прихвата да је у Сребреници, коју је 11. јула 1995. освојила ВРС, било “освете и убистава ратних заробљеника”, судија Нијамбе, као и одбрана, сматра да су починиоци били локални Срби, припадници МУП РС и “одметнути припадници безбедносне линије ВРС”.

То су “учинили у време кад Младић није био у том подручју, противно Младићевим наређењима и без његовог знања”, написала је Нијамбе у мишљењу супротном закључку већине.

Безбедносни официри ВРС имали су, по њој, посебну линију команде која је могла искључити Младића.


“Без иједног директног наређења и без директних доказа који би Младића повезали са било којим убиством, расправно веће је починило своју најтежу грешку”, сматра судија Нијамбе.


Њен став је и да, док је био у Београду у време стрељања заробљеника, од 14. до 16. јула 1995, Младић није командовао ВРС.

По судији Нијамбе, то што је Младић у Београду пристао да омогући да Црвени крст приступи заробљеницима у Сребреници, не може бити доказ “било каквог злочиначког удружења у циљу истребљења, а камоли геноцида над истим особама”.

“Мора се нагласити да су за осуду сва незаконита убиства у Сребреници ван борбе, али она нису повезана с Младићем”, написала је Нијамбе.

Првостепено веће, по судији Нијамбе, “пропустило је да утврди број жртава и њихову везу са било којим злочином, а камоли геноцидом”.

Нијамбе је прихватила и тврдњу одбране да је Младић организовао “хуманитарну евакуацију” цивила, на захтев Унпрофора, а да их није отерао на силу.

Судија Нијамбе оценила је да је Младић погрешно осуђен и као протагониста свеобухватног удруженог злочиначког подухвата чији је циљ био прогон Муслимана и Хрвата са великог дела територије БиХ ради остваривања српске доминације.

“Постоје директни докази да Младић није имао ту злочиначку намеру, а то су његова наређења да ВРС поштује Женевске конвенције и споразуме о прекиду ватре, као и записи у његовој ратној бележници”, нагласила је Нијамбе.

Навела је, као пример, Младићева наређења за сузбијање паравојски, која, како закључује, доказују да је он погрешно осуђен за њихове злочине, на основу индиректних доказа.
http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.htmlKао погрешан закључак из пресуде, Нијамбе је означила и то да је Младић командовао полицијом РС, упркос сведочењима да полиција никада није била препотчињена војсци.

Нијамбе је утврдила и да је ВРС имала “легитимне војне циљеве” којима се “не може приписати зла намера”.

“Наређења Главног штаба ВРС, уведена у доказе, а нарочито она Младићева потпуно су законита и легитимна”, а њихова сврха “не може ни на који начин бити повезана са било којим злочиначким планом или циљем”, оценила је судија Нијамбе.

Осуђујућа пресуда Младићу за терорисање становништва Сарајева, по судији Нијамбе, такође не би требало да опстане зато што подвргавање терору, у време рата у БиХ, није било препознато као злочин у међународном обичајном праву.

Судија Нијамбе истакла је да су биле утемељене и процедуралне основе жалбе Младићеве одбране.* * *

Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Судија Приска Матимба на новом сребреничком испиту - КМ Новине

Судија Приска Матимба на новом сребреничком испиту Ускоро ћемо сазнати одговор на једну од малобројних преосталих мистерија Трибунала у Хагу. Више не игра улогу како ћете га називати, МКТБЈ или Механизам, како гласи званична фирма, са врло злослутним призвуком, његовог последњег отелотворења.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Сахрањен генерал армије Драгољуб Ојданић - КМ Новине

Генерал армије Драгољуб Ојданић, бивши начелник Генералштаба Војске Југославије и министар одбране СР Југославије, сахрањен је јуче уз звуке песме "Марш на Дрину" и почасни плотун припадника Војске Србије, у родном селу Равни, надомак Ужица. На вечни починак испратили су га ћерка Милојка, унуци Драгољуб и Милан, снаха Катарина, пријатељи, колеге и саборци.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Упућен писмени захтев Хагу да се обнови истрага о ''Жутој кући'' - КМ Новине

Упућен писмени захтев Хагу да се обнови истрага о ''Жутој кући'' #Žuta_kuća #Zločin #Šiptari #Srbi #Trgovina_organima #Albanija #UĆK Писмени апел којим се захтева поново покретање истраге "Жутој кући", стигао је на адресу тужилаштва Хашког трибунала Писмо је послао Миленко Јовановић, педседник Привременог органа општине Ђаковица, који захтева од тужилаштва да новом непристрасном истрагом, на основу чињеница које утврде, подигну оптужнице против одговорних, у случају „Жута кућа" која ни више од 21 године нема свој епилог.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Догађаји

Временска линија

Православље

Фото

Видео