Вести:

Tuesday, May 7, 2024

Упокојила се др Мирјана Анђелковић Лукић

Tuesday, May 7, 2024 | Уреднички колегијум 0

Упокојила се др Др Мирјана Анђелковић Лукић

Упокојила се др Мирјана Анђелковић Лукић, била је дипломирани инжењер технологије и виши научни сарадник Војнотехничког института.

Упокојила се др Мирјана Анђелковић Лукић, била је дипломирани инжењер технологије и виши научни сарадник Војнотехничког института.


Рођена је у Нишу, гимназију и факултет завршила је у Београду, магистрирала и докторирала на Технолошком факултету, запослила се у Војнотехничком институту на експлозивима и после радила на испитивању наоружања. И магистарску и докторску тезу урадила је из подручја војних експлозива.

Истраживала је последице НАТО бомбардовања на СРЈ и на ту тему написала је три књиге. Објаснила је зашто је рудник литијума у Јадру или другде неприхватљив и зашто би последице овог рудника осећало пола Србије.

Датум и место сахране биће накнадно саопштени.

КМ новине су са њом урадиле значајан интервју који је објављен марта 2021. године под насловом "Циљеве НАТО агресије наше власти заокруживале".
 
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине