Вести:

Косово и Метохија

Наша реч

Најновије ►►►

субота, 04. април 2020.

Убијање људске популације постаје питање јавне политике и самоодржања владе

Глобалисти активно раде на истребљењу 90 одсто људске расе, говорећи себи да је елиминација “бескорисних људи” једини начин да се “спаси планета”
Истребљење огромне већине људи на планети Земљи сада отворено заговарају лево оријентисани инфлуенсери и богата елита, укључујући Бил Гејтса, Теда Тарнера, па чак и комичаре попут Била Маера, који само жели да људи “немају децу, умру, и остану мртви.”

“Тврдећи да људи штете околини, закључио је да би било боље за Земљу да људи више немају децу, да умру и да остану мртви”.

Схватите да поремећени левичари заиста верују да ће планета бити уништена ако се људима дозволи да преживе много дуже. Случај левичарске чудакиње Александрије Окасио-Кортез упозорава да планета Земља има још само 12 година пре него што дође до уништења изазваног “климатским променама” – потпуно измишљена наративна прича квазинауке, коју су измислили левичари гладни моћи, који су готово универзално неписмени у области праве науке.

Фото: ББЦ
Због тога што левичари заиста верују да су људи претња планети, они немају никакве сумње у позивању на масовни геноцид над људским бићима широм света. На крају крајева, они покушавају да “спасу планету”, како они сами кажу, што значи да у њиховим умовима циљеви оправдавају средства.

Држава Вашингтон ће легализовати компостирање људских лешева како би их “рециклирали” као ђубриво за баште и воћњаке.

Како се глобални програм уништавања шири, сада се доносе закони који ће омогућити владама да ефикасно располажу милијардама тела тако што ће их „рециклирати“ натраг у храну.

У држави Вашингтон, на пример, Бела кућа и Сенат донели су нови закон о компостирању људи. Једном када би ступио на снагу, омогућио би да се људски лешеви растопе и оду у канализациони систем. Одатле, “биођубриво” сакупља сваки град у Америци – укључујући и Сијетл – где се дехидрира и одвози до сеоских фарми у околним подручјима. Тамо се баца на поља фарме након што је непоштено означено као “слободно ђубриво” за пољопривреднике.

Упаковани људски леш као прехрана за саднице
То је све објашњено у филму “Биођубриво”, који је доступан бесплатно на Biosludged. com.
То значи да ће људски лешеви бити “рециклирани” назад у храну у Вашингтону. Ускоро ће ово бити одобрено широм Америке. То је један од неопходних корака пре него што глобалисти ослободе своје биолошко оружје, које је дизајнирано да убије најмање 90 одсто светске популације.

Када се то постигне, људски рад ће бити замењен аутоматизованим роботима, док ће наоружани „самоубилачки дронови“ тражити и истребљивати преживеле људе, који ће живети у рушевинама градова као што је Сијетл. (Који скоро изгледа као град трећег света, захваљујући неуспелим либералним економским политикама.)

Влада Сједињених Држава мора да пронађе начин да истреби масе, или ће бити финансијски уништена до 2035.

Оно што многи људи још не схватају је да су владе у свету направиле превише обећања која једноставно не могу да испуне ако се људским бићима дозволи да преживе. Истребљење 90 одсто становништва данас се сматра “неопходним кораком” како би те владе опстале финансијски, тако што ће избрисати трилионе финансијских обавеза као што су пензије, здравствено и социјално осигурање.

Као што Wall Street Journal сада извештава, Управа за социјално осигурање (ССА) има негативан ток готовине у 2020. години и биће потпуно опљачкана и без новца до 2035. године, чак дугује трилионе будућим корисницима. “До 2035. године, фондови за оба програма ће бити исцрпљени, а социјално осигурање више неће моћи да исплати своје пуне, редовне бенефиције ако Конгрес не предузме кораке да подупре програм”.
“У ширем смислу, очекује се да ће растуће трошкове социјалног и здравственог осигурања тежити федералном буџету. Оба програма заједно чине 45 одсто федералне потрошње, без плаћања камата на државни дуг и допринели су већим дефицитима, који ће премашити један трилион долара годишње, почевши од 2020. године.

“Држава благостања” је очигледно неодржива. Ако се масама дозволи да живе, они ће на крају прегазити / збацити владе које не одржавају своја обећања.

Одговор на све ово? Глобалисти ће ослободити биолошко оружје које убија 90 одсто људске популације. На крају крајева, људи који су мртви више не добијају државне бенефиције. Тако геноцид постаје питање јавне политике и самоодржања владе.

“Агенда уништења” је једна од четири последње епизоде ​​Kontramisli које ће бити снимљене. То је зато што се лансира нови видео серијал под називом “Food Forensics”, који ће испитати криминалну прехрамбену индустрију и њене токсичне састојке, користећи лабораторијску форензичку науку.

Пише: Мајк Адамс


ИЗВОР: Балканска Геополитика

/ webtribune.rsПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Протосинђел Кирило: Наша Србска гробља - КМ Новине

Хришћанска, православна гробља су најмногољуднија света места - градови и села. Гробља су света места једнога Православног народа. Црква Православна рачуна све крштене и у правој вери преминуле, умрле људе у своје чланове, исто онако као и оне који су сада живи на земљи. Сви ти људи су фамилија Божија, родбина Христова.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Марк Закерберг и његово царство - Велики Брат нашег доба - КМ Новине

„Веровали су ми - глупи кретени!" - Марк Закерберг, пре осам година - порука у Месинџеру једном од пословних партнера, када је урадио сличну ствар као и сада, објављено у Business Insider-у. Закони су направљени да би их популус поштовао и веровао у ред и поредак.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Украјина регистровала ''храм ђавола'' и ''цркву сатане'' - КМ Новине

Настајање окултних праваца у Украјини, укључујући и Цркву Сатане, лично надгледа дипломац Института обавештајне службе КГБ СССР „Андропова" - шеф украјинске Службе државне безбедности Валентин Наливајченко, врбован за службу ЦИА, чија је ћерка недавно позвала на лов на становништво Новорусије! Озакоњавањем и подршком, огољеним методама најмонструознијих "верских" група средњег века, Запад кидише на православног хришћанина.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

До гашења Твитер налога СНС ботови објавили више од 43 милиона твитова подршке Вучићу

Твитер је јуче саопштио да је угасио 8.558 налога коришћених за промовисање Српске напредне странке и њеног лидера.Интернет опсерваторија америчког универзитета Станфорд објавила је анализу деловања активиста који су били иза 8.558 обрисаних налога на Твитеру, коришћених за промовисање Српске напредне странке и њеног лидера, председника Србије Александра Вучића.Тих 8.558 налога о чијем је уклањању Твитер јуче обавестио јавност, превасходно је било усмерено на пружање подршке Вучићу и његовим савезницима, на нападање српске опозиције, и на вештачко јачање популарности објава са позитивним садржајем о председнику Србије, наводи се на сајту Стенфорда.

Делује да су налози, између осталог, били фокусирани на подржавање Вучића током кампање за предсденичке изборе 2017. и на обарање јавне подршке опозиционим протестима „Један од пет милиона“, започетим крајем 2018. године, наводи се у анализи.

Највећи део активности мреже која се састојала од око 8.558 налога забележен је у 2018. и 2019. године, иако су многи од тих профила постојали и раније.

Са свих тих налога укупно је објављено више од 43 милиона твитова.
Активисти који су били иза налога константно су твитовали или садржаје са подршком Вучићу или са нападима на његове противнике и на учеснике протеста „Један од пет милиона“, наводи се у тексту.
Твитови уклоњених налога стално су наводили кориснике Твитера на прорежимске изворе вести. Међу њиховим твитовима било је више од 8,5 милиона линкова који су, како се наводи, водили ка сајту Српске напредне странке, али и према порталима листова Информер и Ало и телевизије Пинк.

Активисти који су били иза налога ослањали су се на неколико основних тактика за јачање видљивости и постизање циљева, пише у тексту.

Једна од тих тактика подразумевала је да активисти засипају твитове опозиционих политичара критичким или подругљивим коментарима како би тај садржај био дискредитован и како би се стекао утисак да је непопуларан.

Преузимање хаштагова који се односе на опозиционо деловање такође је била једна од тактика. Kада су антивладини демонстранти популаризовали хаштагове #1од5милиона и #ПочелоЈе, координисани налози би нападали оригинале и покушавали да оптимизују хаштагове са садржајем наклоњеним Вучићу.

Активисти који су били део мреже као тактику су користили и ретвитовање објава са налога повезаних с Вучићем, у циљу повећања њихове популарности.

Садржај са налогом @avucic ретвитовали су 1,7 милиона пута, профил СНС на Твитеру више од 4,5 милиона пута, а Твитер налог Информера више од 1,8 милиона пута, додаје се у анализи.

Иако нема доказа о директној вези те мреже и Српске напредне странке, нема сумње да је мрежа била део Вучићевих напора да учврсти своју и власт своје странке, с обзиром на садржај који је дељен са тих налога и временски период у којем су били активни, наводи се у анализи на сајту Стенфорда.

„До краја прошле године, идентификовали смо групе налога ангажованих у неаутентичној координисаној активности, што је довело до уклањања 8.558 налога који су радили на промовисању владајуће странке у Србији и њеног лидера“, навео је Твитер на налогу посвећеном безбедности на тој друштвеној мрежи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Весна Пешић позвала на убиство Вучића: ''Само цев у главу'', ''Новости'' оптужиле и КМ новине - КМ Новине

Весна Пешић позвала на убиство Вучића: ''Само цев у главу'', ''Новости'' оптужиле и КМ новине #Aleksandar #Vučić #Vesna #Pešić #KM #Novine #Kosovo #Metohija #Srbija Бивша политичарка Весна Пешић прети убиством председнику Србије Александру Вучићу. Она је на свом твитер налогу оставила јасну поруку упућену другим твитерашима.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'': Вучићу потребне мрвице да би обмануо народ о победи око КиМ - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Вучићу потребне мрвице да би обмануо народ о победи око КиМ #Vučić #Otadžbina #Kosovo #Metohija #Izdaja Именовање словачког дипломате Мирослава Лајчака за координатора преговора између Београда и Приштине од стране ЕУ показује да ова асоцијација европских држава не жели да препусти Американцима пресудну улогу у решавању статуса Косова и Метохије.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Уз подршку Тачија Албанци са југа Србије са јединственом листом излазе на изборе - КМ Новине

Уз подршку Тачија Албанци са југа Србије са јединственом листом излазе на изборе #Srbija #Izbori2020 #Lista #Kandidati #Albanci #Kosovo #Metohija #Preševo #Hašim #Tači Илегални председник албанских сепаратиста са КиМ, Хашим Тачи, поздравио је, како је навео, одлуку Албанаца Прешевске долине да на редовним парламентарним изборима у Србији учествују са јединственом изборном листом.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

петак, 03. април 2020.

Интервју због кога се Милован Бркић нашао на листи за одстрел режимских медија (ВИДЕО)

Представници режимских медија и медијских удружења, који себе неоправдано називају "професионалцима", као по директиви дигли су глас против уредника Магазина Таблоид, Милована Бркића.

#Milovan #Brkić #Magazin #Tabloid #Intervju #Vučić #Diktator


Без икаквог резоновања, а вероватно и без да су послушали интервју, огласили су се против господина Бркића са јединим разумним "аргументом" а то је да верно послуже циљевима свог Вође да остане на власти,  да би они прикачени на његову "сису" могли да црпе фондове намењене управо тој врсти подршке.

Послушајте интервју који је узнемирио робовске духове српског сервилног квази-новинарства:

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучићева пресуда: Бркић као Ћурувија - КМ Новине

Вучићева пресуда: Бркић као Ћурувија #Milovan_Brkić #Novinar #Ćuruvija #Aleksandar_Vučić #Srbija #Pretnje #predsednik Постоје снимци сигурносних камера, зна се ко је писао графите, али не реагују полиција и тужилаштво. Не реагују јер не смеју, знају да је налогодавац узурпирао сву власт у држави.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Хитно обраћање јавности поводом гашења Магазина Таблоид (ВИДЕО) - КМ Новине

Милован Бркић: Хитно обраћање јавности поводом гашења Магазина Таблоид (ВИДЕО) Главни и одговорни уредник магазина Таблоид Милован Бркић, ексклузивно за ТВ Српски Колектив коментарише најновије притиске на лист Таблоид. Неподношљиви притисци долази од стране Николе Петровића и приватних извршитеља, чиме се озбиљно угрозио даљи рад јединих преосталих слободних новина у Србији.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Ти си само човек - КМ Новине

Милован Бркић: Ти си само човек Један римски император је овластио човека из гарде, који је имао задатак да му више пута на дан шапне на уво - Ти си само човек! Власт понесе човека, удаљи га од реалности и склон је да погази све људске вредности.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Русија шаље опсежну помоћ Србији у борби против Коронавируса

Заједно против коронавируса. Русија ће помоћи Србији у борби против страшне болести.

#Русија #Србија #Помоћ #Здравство #Борба #Коронавирус #Корона #Вирус #КОВИД-19

Пише: Алексие ПавловичОсам медицинских тимова и тим специјалиста за радиациону, хемијску и биолошку заштиту отпремају се у Србију за борбу са коронавирусом.

Руско Министарство одбране саопштило је да су јединице опремљене савременом опремом, као и да поседују супстанце за дезинфекцију возила, зграда и околине.

#Русија #Србија #Помоћ #Здравство #Борба #Коронавирус #Корона #Вирус #КОВИД-19За потребе транспорта специјалиста планирано је да буде извршено 11 летова војно-транспортном авијацијом. У Србију ће бити упућено 87 војних лекара и вирусолога, активних припадника трупа Нуклеарне, биолошке и хемијске заштитне Руских оружаних снага.

Русија је већ раније и у Италију послала војне вирусологе, лекаре и опрему за помоћ у борби против коронавируса. Ово је наишло на велико одобравање и срдчан пријем тамошњег становништва резигнираног што је помоћ из ЕУ у потпуности изостала.

У Русији постоји изрека: "пријатељ се препознаје у невољи." Ситуација са Коронавирусом показала је да Европска унија није била у стању да помогне једној од својих чланица. Свака држава је поново постала самостална, као да нема уније.

И Сједињене Државе, које су неке европске земље молиле за помоћ, такође су остале по страни од Европе која је у проблему. Војни блок НАТО-а такође радије држи подаље: ни теренске болнице, ни опрема - ништа није послато како би се помогло онима који су на папиру савезници и пуноправне чланице Северноатлантске алијансе. Да ли Србија вреди то да чека помоћ западних "партнера" ​​који су бомбардовали Београд пре само 20 година.

#Русија #Србија #Помоћ #Здравство #Борба #Коронавирус #Корона #Вирус #КОВИД-19
Руски авион који неће бомбардовати већ у Србију допремити стручњаке и средства


Лично, ја сам заинтересован за реакцију других земаља. Желим да верујем да ће се земље Европе и света придружити борби против коронавируса и, раме уз раме са руским стручњаицма, тражити вакцину. Али постоји и друга опција - неки политички кланови у самој Европи не желе успех Русије. У супротном, како ће објаснити обичним Европљанима како су "зли Руси" спасили Европу од Коронавируса?
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Михајло Макић: Браћо Срби, уздајмо се у се и у наше пријатеље Кинезе и Русе - КМ Новине

Михајло Макић: Браћо Срби, уздајмо се у се и у наше пријатеље Кинезе и Русе #Mihajlo_Makić #Prijatelji #Rusija #Kina #Savez #EU Највећи српски песник Петар Петровић Његош је написао „У добру је лако добро бити,на муци се познају јунаци". Данас се свет као и Србија суочава са још једним непријатељем који је невидљив, али опасан а за старије особе смртоносан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Kоначно - Руси предлажу план за спречавање Вучића да призна Kосово и Метохију! - КМ Новине

Kоначно - Руси предлажу план за спречавање Вучића да призна Kосово!
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија позива земље НАТО-а на Армијске игре - КМ Новине

Русија позива земље НАТО-а на Армијске игре #Русија #НАТО #Одбрана #Вежба #Рат #Армија Министарство одбране Русије позвало је 90 земаља, укључујући припаднике НАТО-а, да учествују на Међународним војним играма 2020, рекао је министар Сергеј Шојгу на састанку Организационог одбора једног од највећих војних спортских такмичења.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Косово и Метохија као духовни и еколошки изазов

Криза настала након уласка страних трупа на Косово и Метохију довела је до политичких потреса и подела у Србији.

#Косово #Метохија #Земља #Срби #Албанци #Храна


Српска елита није јединствена у вредновању сакралног наслеђа и природних блага Косова и Метохије, а нема ни изграђен однос спрам еколошке катастрофе изазване ратним дејствима НАТО-а 1999. Неразумни рат атлантиста ранио је биосферу на простору Балкана, посебно Косова и Метохије. Загађена је и танка скрама литосфере, земљиште, најважнији елемент агросфере и основа производње хране.


Агросфера Косова и Метохије

Покрајина Косово и Метохија чини 12,3 одсто територије Србије. Од читаве површине Косова и Метохије 53 одсто заузима пољопривредно земљиште а под шумама је 42 одсто. Пољопривредно земљиште обухвата 416.000 ha а под ораницама је 188.000 ha. Светски тренд је смањење обрадивих површина како због изградње путева, ширења градова тако и ширења пустиња и деградације земљишта. Већи део Србије природно је шумско подручје чијим крчењем су добијене површине за земљорадњу. Без знатнијих шумских површина је степска регија Панонске низије у северном делу Србије. На Косову и Метохији, као и у Србији, преовладавају листопадне шуме док је четинарских мање од осам одсто. Укупна површина шума Косова и Метохије је 464.800 ha.

Биљни покривач и врсте пољопривредних усева на територији Покрајине понајвише су одређени рељефом и климом. Простор Косова и Метохије сачињавају две велике котлине – косовска и метохијска, раздвојене ниским побрђима и заузимају 36,5 одсто површине покрајине, док је остатак брдско-планински. Климу модификује рељеф, првенствено правцем пружања планина и река као и близина Јадранског и Егејског мора. Заједничко обема котлинама је недостатак летњих падавина мада је њихов распоред повољнији на Косову него у Метохији.

НАТО се 1999 потрудио да затрује све што ваља
На Косову и Метохији издвајају се три климатска региона: умерено-континентални, субпланински и планински. Косовски подрејон (Косовска котлина, Дреница, Лаб, Гњилане) има умерено-континенталну климу с израженим утицајем Копаоника и Шаре; на климу овог подручја утичу ваздушна струјања преко нижих превоја (падавине су 580-670 mm, средња температура 10 °С). Будући да је заклоњена Проклетијама од струјања ветрова, Метохија има блажу климу од Косова што се очитује ранијим сазревањем жита. Средња температура је изнад 11 °С а количина падавина је преко 700 mm (сем Суве Реке – испод 700 mm).

Од запада према истоку Покрајине опада количина падавина. Воде са подручја Косова и Метохије дренирају се у три мора: Црно, Јадранско и Егејско а Црнољева – Дрманска глава (на споју Косова и Метохије) хидрографско је чвориште овог дела Европе. Рејон умерено-континенталне климе најповољнији је и најважнији за пољопривреду Покрајине, првенствено за ратарство, повртарство, воћарство и виноградарство. У региону субпланинске климе (700-1500 m) погодни су услови за развој сточарства.

На простору Косова и Метохије среће се мноштво типова и варијетета земљишта различитих физичких, хемијских и биолошких особина неједнаке плодности. Према особинама и плодности могу се разврстати у седам већих група. Најплоднија су алувијална земљишта настала радом река (речни наноси). Смонице и њени варијетети нешто су слабије плодности али уз добру агротехнику чине најплоднија земљишта. Уопште узев, могло би се закључити да, сходно географском положају и климатско-едафским карактеристикама, Косово и Метохија има боље услове за развој пољопривредне производње него Албанија и Северна Македонија.


Освајачи педосфере

Земљиште је природно благо, угаони камен агросфере и основни елемент биосфере, станиште биљака, животиња, човека. Али с времена на време земљиште постаје прворазредна друштвена, економска и политичка тема, повод за сукобе. Наиме, пољопривредно и шумско земљиште често су циљ освајача. Непосредно запоседање простора Косова и Метохије одвијало се првенствено куповином земљишта, имања и кућа. Албанци су примењивали различите методе да приволе Србе на продају имовине и исељавање. У том смислу, земљиште је као јавно добро постало роба посебне врсте за коју су важили другачији услови промета него у осталом делу Србије. Албанске вође посебну пажњу поклањале су куповини грађевинског и пољопривредног земљишта од Срба пошто су дошли до уверења да бројност становништва није довољна за отцепљење Косова и Метохије већ је потребно и власништво над простором.

Заузимање Косова и Метохије од стране Албанаца има обележја борбе за животни простор. Подсећа на велику војну операцију, успорену и протегнуту на дуги временски период. Историјски гледано, албански сточари спуштали су се у долине, с почетка сезонски а касније и трајно, што је имало утицај на распоред и концентрацију становништва. Дуготрајни процес померања, насељавања и исељавања становништва час се убрзава час успорава. С почетка, миграције су биле мирољубиве, касније праћене сукобима Срба и Албанаца. Последњи циклус премештања и исељавања Срба са Косова и Метохије одиграо се након 1999.

Главни исходи миграторних процеса су исељавање и смањење броја Срба на Косову и Метохији, досељавање Албанаца из различитих делова Балкана у Србију, гашење многих српских насеља и нестанак насеља са мешовитим становништвом. Отуда не чуди што је у периоду између 1961. и 1981. највеће досељавање Албанаца било у општине са мешовитим становништвом. У Босни и Херцеговини и у Хрватској миграције су биле другачије. На простору Косова и Метохије у претходних стотинак година јасно уочавамо: 1) неконтролисано усељавање становништва на простор Србије, 2) преузимање простора куповином обрадивог земљишта у приватном власништву углавном Срба, 3) изградњу албанских парадржавних институција, 4) настојања албанских првака, потом и школованих људи да приволе стране државе, да се умешају у уређење односа између Албанаца и Срба на територији Србије.

Последице комунистићке пропаганде и снажењаалбанског фактора
Посебно би вредело истаћи да је у СФРЈ била снажно изражена пропаганда да на Косову живе милиони становника. Да би ове бројке биље убедљивије а Срби за њих пријемчивији, прављене су пројекције да ће број Албанаца у наредним деценијама (тј. у данашње време) безмало бити раван броју Срба. Пропаганда развијана у СФРЈ заснована на ширењу страха („прогутаће нас Албанци“) и неутемељеним статистичким подацима дала је извесне психолошке резултате што се видело по понашању истакнутих српских интелектуалаца, попут Добрице Ћосића. Сви они су били листом демократе али су измишљене бројке о албанској живој сили узимали као аксиом и користећи се њим прорицали пораз знатно бројнијих Срба. Узимали су број Албанаца из далеке будућности и упоређивали га са бројним стањем Срба у датом моменту. Да су се, рецимо Јевреји, држали таквог става не би ни покушали да обнове државу Израел.

Данас је очевидно да је пропаганда коју је водила елита југословенске револуције била припрема за етничко чишћење Срба на Косову и Метохији, потом и погроме 1999/2004. Пошто су се 1999. појавили српски прогнаници с Косова, нико јавности није објаснио одакле су се створили ако их у различитим пројекцијама и пописима становништва уопште није било. Али у време операција Војске Југославије 1999. без околишања председник Србије С. Милошевић изнео је процене да је на Косову око 800.000 Албанаца и око 600.000 грађана неалбанске припадности (углавном Срба).

На простору Косова и Метохије среће се мноштво типова и варијетета земљишта различитих физичких, хемијских и биолошких особина неједнаке плодности. Према особинама и плодности могу се разврстати у седам већих група. Најплоднија су алувијална земљишта настала радом река (речни наноси). Смонице и њени варијетети нешто су слабије плодности али уз добру агротехнику чине најплоднија земљишта. Уопште узев, могло би се закључити да, сходно географском положају и климатско-едафским карактеристикама, Косово и Метохија има боље услове за развој пољопривредне производње него Албанија и Северна Македонија.

У политичким расправама у доба СФРЈ никад није постављано питање на који су начин Албанци прикупљали новац за откуп српских имања али се надуго распредало о томе да Срби олако продају своју имовину. Изгледа да је учешће Албанаца у разним облицима недозвољене трговине измицало пажњи југословенских власти. Данас заговорницима новог разграничења с Албанијом у Београду не боде очи што широм Косова и Метохије цвета дивља градња а у новим кућама нико не живи. Препрека преузимању већег дела земљишта Косова и Метохије била је државна (друштвена) својина до доласка трупа НАТО-а 1999. Након тога променили су се односи. На основу података власти у Приштини, од укупно 577.000 ha пољопривредног земљишта 265.000 ha је у приватном власништву а од 464.000 ha шума је 40 одсто (185.000) у приватном власништву у Покрајини. После 2000. године приватизовано је најмање 25.000 ha државног земљишта.

Али за будућност Албанаца с Косова и Метохије важна је транзиција пољопривредног становништва и његов прелазак у друге привредне гране пошто свуда у свету опада удео пољопривредног становништва у целокупној популацији. О величини косовске пољопривреде у односу на пољопривреду читаве Србије говоре и подаци о извозу и увозу. Целокупна аграрна производња Косова нема велики значај за простор југоистока Европе већ је пре свега важна за задовољење потреба локалног становништва. Вредност производа и услуга београдског и новосадског информатичког кластера вреднија је од читаве пољопривредне производње Косова.

Ваља приметити да се велика распродаја земљишта одиграла у источној Европи после распада Варшавског пакта а сада се планира у Украјини. У западној Европи оно је још увек недоступно потенцијалним инвеститорима са Блиског истока и севера Африке. Имигранти у ЕУ наоружани мобилним телефонима и готовином за пут до сада нису куповали холандско и немачко земљиште, а саудијски инвеститори досегли су до имања прогнаних Срба из Босне и Херцеговине. У ЕУ чврсто верују да ће усељеници бити трајно одвојени од тла и чврсте подлоге у земљама домаћинима, тј. да ће паштунски и други усељеници пристати да остану туђи на туђем. Да ли ће власници земљишта у западној Европи ускоро почети продају својих актива (обрадивог земљишта и шума) богатим инвеститорима с других континената?

У околностима брзих и значајних политичких и економских промена у Европи ваљало би размишљати о другачијој административној организацији Покрајине и подели на две целине (области) тако да у састав Метохије и Косова не улазе насеља и предели који им не припадају географски и историјски. Рецимо Косовска Митровица, Гњилане и Гора.


Косово и Метохија у Европи

Албанске миграције на Балкану и Европи у ХХ столећу претходиле су демографској и геополитичкој реорганизацији ЕУ коју данас будно посматрамо. Њихово дуго трајање генерацијама рођеним у Србији после 1980. познате су спорадично, кроз узгредну причу, сасвим ретко као резултат личног посматрања и систематског изучавања. У очима великог броја савременика преовлађује слика Косова и Метохије с кога су се иселили Срби или су остали у енклавама. Дакле, савременици су суочени са непријатном сликом а не вишесмерним процесом који захвата столећа.

Процеси дубинских промена друштва и политичких облика убрзано се одвијају у ЕУ. Последњих година младо муслиманско становништво пореклом из Африке и Азије усељава се на територију европских католичких и протестантских држава. Мада без путних исправа (доказа о идентитету), показује насртљивост према становништву земаља домаћина и држава кроз које пролазе. Вреди истаћи да је данашње премештање милиона становника у западну Европу из Африке и Азије знатно брже него премештање Албанаца по Балкану и Европи у ХХ столећу. Како год, Албанци су стигли у Европу а за њима и афрички и азијски мигранти, солиднији ратници од Албанацa.

Читаве породице и племена из Албаније прелазиле су планине и насељавале Косову и Метохију

Каква је будућност западне и источне Европе до краја није јасно али ће резултати етничког инжењерства европских елита бити брзо видљиви. Посебно је важно што су имигранти усмерени на државе чија је популација изгубила пасионираност, солидарност и спремност на одбрану друштва, породице и земље. Можда ће новонастали односи бити повод да америчка војска настави да обавља улогу заштитника европских народа?
Да би се разумели предстојећи догађаји у ЕУ (и Србији) није згорег подсетити се на особености насељавања Албанаца на простор балканских држава и упоредити га са планским увођењем миграната у ЕУ после 2015. Док је постојала, Отоманска империја успешно је користила албанско становништво за борбу против балканских хришћана (терорисање) и то као параполицијски елемент (башибозук). Данас се на територији Турске налазе избеглички логори у којима су потенцијални усељеници који покушавају да преко Балкана уђу у ЕУ.

Осим тога, албански комунисти су у доба СФРЈ употребљавани са словеначким и хрватским комунистима у сврху политичке борбе против Срба. Такође су уз помоћ Турске, касније и СФРЈ, асимиловали (присилно) неалбанско, пре свега словенско становништво. После илегалног усељавања, етно-културне консолидације косовски Албанци су у другој половини ХХ столећа све јаче постављали политичке захтеве пред југословенско и српско руководство. Након тог периода дошло је до оружане побуне и, коначно, до увођења страних трупа на територију Србије.

Мигрантски талас може бити и најава разрешења духовне кризе европског света и то радикалним путем. Будући да Европа није спремна на промене данашњег друштвеног модела, виша стварност ће на различите начине (мигранти, пандемије, економске кризе и сл.) кроз неколико деценија деградирати постојећу индустрију и науку и устројити нову. Пошто утехе и упоришта није било у хришћанству остаје ислам или нека друга вера, о чему ће сведочити генерације које долазе.


Одуховљење биосфере

Али постојећој духовној кризи чији су епифеномен политичка, економска и еколошка криза, може се прићи и на други начин. Разматрајући значај биосфере у којој се одвија телесни живот човеков у сећање призивамо словенску традицију у којој Земља има обележја светости и ритуалне чистоте. Решавајући сукоб са евроатлантским светом долазимо до косовског питања и једног неиспитаног хоризонта стварности: односа Албанаца према биосфери и космосу. Албанци на простору бивше СФРЈ очевидно су, не удубљујући се у суштину свог и човековог постојања на Земљи, заокупљени стварањем тзв. Велике Албаније, зашли у средиште духовне и еколошке кризе која потреса човечанство.

Албанци на Косову и Метохији током експанзије великоалбанског национализма

Пристали су да буду буздован евроатлантских сила које не познају, али их сматрају својим савезницима у рату против Србије, посредно и Русије. Албанске вође најпре су направиле детаљан прорачун средстава потребних за откуп задате површине земљине коре. Ободрени рачуном и саветима западних савезника закључили су да ће трговином створити државу. Пошли су од тога да се велико може добити за мало и да насртаји на планету и косовску симболику немају никакве последице по сам живот. Српска митологија Косова у тај прорачун ушла није јер се не изражава бројкама.

Еколошка криза данашњице једнако као и јединствена еколошка катастрофа Косова и Метохије изазвана ратом 1999. неодвојива је од теологије западне цркве. Она је посебно наглашавала господство над природом позивајући се на заповест првим људима да владају Земљом (1 Мојс. 1, 28). На Западу се столећима учвршћивало схватање да је човек рационална индивидуа чија су срећа и напредак највиша вредност. Човеков идентитет одавно није плод његове боголикости већ је утемељен на издвојености и аутономности. Отуда се према биосфери не односи као према свом дому, још мање је доживљава као храм, већ је сматра адресом и животним стаништем уоквиреним низом еколошких чинилаца, који мање или више погодују материјалним потребама људи. Еколошка криза резултат је греха човекове обузетости да ствара веће а не боље. А грех није само антрополошког или социолошког карактера (према другом човеку, људима) већ се односи на сва жива бића и неживу природу (космолошку стварност).

Православна Црква решење еколошке кризе (и еколошке катастрофе Косова) тражи у оквирима свог предања. Да би отклонио еколошку кризу човек може да учини искорак и преузме улогу заштитника и чувара творевине а не само господара, поседника. Православни хришћани никада природу нису сматрали оставом (магацином) органског и минералног блага намењених необузданој потрошњи, већ храмом у коме је човек свештеник на служби Господу. Сва природна блага, Сунце, воду, земљу, небо, море, светлост и звезде Бог је поделио свима подједнако. Господарење над природом и владање над земљом на које је човек призван не отвара врата самовољи и сведозвољености.


Пут у Хипербореју

Напокон долазимо до најважнијег питања: има ли решења сукоба Срба и Албанаца и како зацелити рањену биосферу на данашњем простору Србије? У ствари, није тешко претпоставити да ће стране трупе на Косову и Метохији довести до постепеног одумирања албанске заједнице и одласка Срба. У Србији још имају изгледе да преживе. Албански политички прваци у Приштини немају никакву оригиналну идеју шта са привредом или пољопривредом, нити имају јасне планове о томе која је оса њиховог окупљања. У албанским разматрањима нема места питању да ли се еколошким разарањем може градити? Још мање размишљању о путевима опоравка након слома либералног поретка из кога су стизале најаве косовске државности.

Који глобални пројекат им је најближи и у који планирају да уђу? Можда су истински поверовали да је сецкање територија балканских народа – Грка и Срба, рукама Ердогана, Трампа и енглеске краљице најбоље решење? Приштински прваци понашају се као да имају гаранције да ће балканско кријумчарско братство наставити да послује несметано пошто се успоставе границе нових интересних сфера. О особитом поимању стварности сведоче расправе вођа косовских Албанаца о стратешким односима Косова и САД за које не знају Италијани, Французи а ни Руси и Кинези.

Америчка база Бондстил смештена је на најплоднијем тлу

Империја има вазале (Италијани, Немци, Французи…) или непријатеље (Руси, Кинези, а од скора и Срби). Са сигурношћу можемо рећи да су Албанци највећи губитници распада биполарног света пошто су све своје наде везали за силе које иза себе остављају пустару. Од двадесетогодишњег боравка евроатлантских колонијалних трупа (САД, В. Британија, Француска, Италија, Немачка) и њиховог цивилног особља не постоји страшнија казна. Остану ли још само пет година, Албанцима преостаје да се иселе или да наставе да граде будућност на радиоактивном јаловишту. Да ли албански прваци игде на кугли земаљској имају бољег саговорника од владе у Београду која их понајбоље познаје и разуме?

У наредним годинама, главни краткорочни задатак Србије јесте заштита српских енклава и преосталих цркава и манастира на Косову и Метохији, по цену оружаних сукоба. Стога, Србија нема разлог да разговара о разграничењу с Албанцима јер с Албанијом постоји одавно међународно призната граница. Зашто би данашња Србија уступала оно што су ослободили српски каплари и војводе? Србија се не спрема да поврати Косово већ да се врати Косову и онда искорачи у поредак на духовним основама, новој науци и технологији у коме има места и за Албанце, позиваоце пиромана обучених у униформе ватрогасаца.

На Косову су Срби против Отоманског царства водили одлучну битку 1389. када на Балкану није било Албанаца. Поново су 1999. тражили смисао и нашли га док су Албанци чекали завршетак рата атлантског пакта и ВЈ. Место борбе непрестане обележено је давно српским сакралним споменицима, а од 1999. зрачењем које ће престати пошто се охлади Земља. Језиви насртај на биосферу изведен 1999. радиоактивним зрацима осветлио је наш пут којим ћемо се вратити Косову. Рат 1999. био је позив Србији да се окрене свом плану и прилика да победи у надгорњавању са евроатлантском елитом.

Почетком 2020. године неочекивани узлет православља у Црној Гори, ненадани онтолошки устанак, али и немоћ европске медицинске науке и друштва пред пандемијом САРС-а, показали су да је небеска војска јача од земаљске. Подвиг европских хришћана на динарском кршу наговештава да постоји нови духовни поредак у коме ће рањена биосфера бити љубављу обновљена а државност поново успостављена. Човек околни свет мења и усклађује са својим унутрашњим космосом те је преображај природе могућ тек после духовног. Свет може постати рај тек пошто човек начини рај у себи а не на сатртој планети, како су замислиле албанске вође.

Србија не може без Косова, а Косово нема будућност без Србије. Данас не постоји ниједно решење за Косово мимо обнове српске идеје коју ће изнедрити нова елита. Природна блага Косова и Метохије заједно са сакралним наслеђем могу бити основа за остварење духовне и космичке идеје Србије. Ради тога се Србија спрема да напусти хаос глобалног потопа и празнине и отпутује у Хипербореју. Чека је дуго крстарење ХХI столећем пре него што стигне до земље настањене Хиперборејцима. И већ знамо да ће наш космички брод на путовању космосом бити Косово. Дошли смо из будућности, време је да се тамо и вратимо.Аутор: Славољуб Лекић
Шира верзија предавања одржаног на Машинском факултету 27. фебруара 2020. године
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАТО агресија - нови геноцид над Србима! - КМ Новине

НАТО агресија - нови геноцид над Србима! #NATO #Agresija #Kosovo #Metohija #Srbija #Rat #Šiptari #Albanci #Srbi Незапамћени злочин и највећи кукавичлук у историји ратовања, 20 година од НАТО агресије на Србију. Америчка мржња према православном српском народу згрозила је сваког честитог човека на планети. Аутор: Биљана Живковић* НАТО агресију ми, Срби, никада нећемо заборавити!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Томислав Секулић: Сеобе као судбина - КМ Новине

Историја каже да су Срби међу Јужним Словенима представљали сразмерно врло велику групу која се раширила по многим пределима на северозападу, на југу, и у централном делу Балканског полуострва.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Зоран Влашковић: Екслузивно - Бондстил проширен узурпацијом још 100 хектара (ФОТО) - КМ Новине

Aмеричка војна база Бондстил у Сојеву код Урошевца на КиМ Проширена за узурпираних нових 100 хектара земље! Садашњи план америчке бате Бондстил Американци без икаквог поштовања неприкосновености, свуда у свету загарантованости права приватне својине, на српској територији, Косову и Метохији, узурпирали више стотина хектара за своју војну базу која је фактор зла на Балкану и Европи!
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

MRKONJIC GRAD – For over two decades Western racists hide the massacre of Serbs

In the chapel of St. Mark, wreaths are laid at the Memorial plaque at mass graves discovered in the Orthodox cemetery in Mrkonjić Grad, discovered two and a half decades ago.By: Grey CarterDecades have passed since the opening of mass graves where 181 victims, Serbian nationals,  were found. They were murdered during aggression of joint Croatian and Bosnian Muslim terrorist forces, organized in the Fifth Corps of the so-called. Army of BiH on 13 Western Krajina municipalities of the Republic of Srpska in September and October 1995.

Croats and Islamists (traditional allies) have expelled more than 120,000 Serbs, destroying their homes to the ground. 

Once the Republic of Srpska regained the area of Mrkonjic Grad,  the largest mass grave was discovered at the Orthodox cemetery; where 81 civilians, including ten women, 97 members of the Army of the Republic of Srpska and three members of the police have been exhumed. The oldest victim was 90 years old and the youngest only seven.

In Mrkonjic Grad area,  in several other tombs found in this municipality,  176 bodies more were discovered, and the results of the autopsy ( executed by prominent  Belgrade pathologist Zoran Stankovic)  shows that all the persons were tortured, massacred, suffered great pains before they died.

The excavation of mass grave in Mrkonjic Grad, Serbian Orthodox cemetery started on 1. April 1996: 181 massacred, mutilated corpses as a testimony of Croatian and Bosnian Muslim monstrous fanaticism.


The ceremony of laying wreaths at the memorial mass grave and memorial service in the chapel at the cemetery were attended by the Minister of Labor and Veteran organization of  Republic of Srpska  Milenko Savanovic, who pointed out that the fact that even after 20 years, no one has been neither accused nor held  responsible for these crimes, clearly exposes hat the Hague tribunal and Prosecution of BiH are just political institutions  established and committed to prosecute and judge Serbs only.

Forensic expert Slobodan Radulj says the mass grave was discovered in two hundred meters long pits in which the corpses were wrapped in nylon bags and lined up like sardines in cans.

–  The condition of the victims, missing body parts indicates that they were subject to incredible torture;   we discovered burned body parts, as well as clothes and footwear.

They found the gas burner, barbed wire around the victims,  bullets and infantry weapons – Radulj said.

Families of the victims were bitter because, despite all the evidence, they are still waiting for justice.

Zdravko Karać, the man who found remains of his brother, says that according to the remains, there were the remains of  Serbs who were tortured, mutilated and massacred before they died.

– It was terrible. It was a massacre because the bodies were mutilated. The victims were brutally tortured in various ways – said Karać.


THE METHODS OF KILLING STAY THE SAME

At a press conference for foreign and domestic reporters held in Pale, Zoran Stankovic M.D. – pathologist of the Military Medical Academy in Belgrade – who investigated 30 mass graves in Bosnia with his forensics team, revealed that 181 bodies have been exhumed at the Orthodox graveyard in Mrkonjic Grad. The head wounds found on 102 victims, appear to be the same as those observed on victims in Mostar, Kupres Valley and River Sava Valley, and according to doctor Stankovic, this indicates a characteristic treatment of the prisoners by the Croats. The same forensics expert drew a parallel with the report on Croatian and Moslem crimes against Serbs during WW I [World War One!!!] by Dr Archibald Reiss and similar reports on crimes committed during WW II. He remarked that the methods of killing remained the same, and offered the example of the Croatian Army colonel Boris Zdilar, who stated in an interview for Croatian Television that the victims in Mrkonjic Grad were members of the Serb Army (VRS) and that they were killed in action, whilst the investigation revealed that the victims were 60, 70 and even 80 years old. Mr John Gerns – an expert of the Hague Tribunal that monitored the exhumation of the mass graves in Mrkonjic Grad, confirmed Dr Stankovic’s findings and stated that the Hague Tribunal will base its investigation on them.

Even though they try to alert the public in order to force the Prosecution to finally start the process,  like usually when the Serbs were victims –  nothing happened for decades.

The Prosecution of BiH stated that they ‘work on the “Mrkonjić Grad” case’, and that the investigation is in its final stage, but they refused to talk about specific names of Croatian and Bosnian Muslim generals and soldiers, nor whether some of them is on the Wanted list.

WATCH VIDEO:

The international observers who were present at the exhumation of the victims from the mass graves in Mrkonjic Grad, confirm that these are the largest mass graves discovered so far in Bosnia, Reuters reports. Serbs knew that the area of Mrkonjic Grad was burnt-down and plundered during the offensive of the Croat forces, but no one was ready to face what has actually been discovered. The experts have found 181 bodies in the shallow graves. Croats, who have conquered this town in their offensive of October last, claim that they have buried some Serbian soldiers, but the autopsy finds, however, are raising serious doubts as to such claims, states Reuters. From the exhumated victims, 102 are having serious scull injuries, four are beheaded and 11 are the bodies of old and middle-aged women. The Hague Tribunal for War Crimes says that body will examine the documentation submitted to it by the Serbian authorities, demanding for the proceedings to be instigated on the grounds of Croat crimes committed in the area of Mrkonjic Grad.
Until now, twenty years later, nothing has been done.


Memories of beloved ones

– God forbid anyone and save from the tragedy that befell my family when the Croatian army killed my brother Dusko, cousins Petar and Milorad – said 40-year-old Petar Mitrić from Mrkonjic Grad.  The Mitrić brothers – Petar and Milorad, massacred in October 1995, were exhumed on 2 April 1996 and Dusko’s body only a day later in a mass grave at the Orthodox cemetery in Mrkonjić Grad.
In Croatian (the very first post WW II resurrected Nazi state to the smallest detail was Croatia, after their illegal secession of Yugoslavia 1991)  and Bosnian Muslim (whose leader Alija Izetbegovic, the author of  ‘Islamska deklaracija’  – Islamist Mein Kampf, and who was jailed for his extremism during Tito era) so in their terror in Western Bosnia the following units participated:

– so-called 4th and 7th Guards Brigade, 1st Croatian Guard regiment, and several detachments and companies of  the so-called HV and HVO commanded by Army ‘generals’:


 – It was terrible. The bodies were mutilated.
The victims were brutally tortured
in various ways.
Ante Gotovina,
Rahim Ademi,
Ljubo Cesic Royce,
Damir Krstičević,
Ivan Korade,
Miljenko Filipović,
and HVO ‘generals’:
Stanko Sopta,
Zlatan Mijo Jelic and
Zeljko Glasnović.


Krstičević later became a general and politician; he also served as Minister of Defense and Deputy Prime Minister of Croatia.

In Western Krajina municipalities – Mrkonjic Grad, Kupres, Glamoc, Grahovo, Drvar, Petrovac, Sanski Most, Kljuc, Jajce, Sipovo, Donji Vakuf and Krupa na Uni, in the autumn of 1995, the Croatian army committed terrible crimes.

According to official data, they killed 2000 civilians and captured soldiers; Croatian and Bosnian Muslims have exterminated more than 120,000 Serbs, destroying all their property and estate.
 
Despite extensive documentation that was submitted to the Hague Tribunal and the national judiciary – no one has ever held responsible.


In the area of 13 Western Krajina municipalities, there were 1,214 bodies found,  while 420 persons are still noted as the’missing’.

The crimes were committed systematically and methodically, and the aim was to destroy and erase every trace of Serbs and their existence. The commander of the Fifth Corps of the Army of BiH Atif Dudaković was in charge of these operations in which  Serbs were killed and over 300 their settlements – towns and villages, were looted and burned down.

Corpses lined up for identification April 4, lie on the ground after being exhumed from a mass grave containing 181 Bosnian Serb civilians killed in Croat offensive in the central Bosnian town of Mrkonjic Grad


But why didn’t the investigation start, what happened with the Mrkonjic grad case?

The answer could be here:


The true genocidal nature of NATO’s all-out attack on the Serbian people at the end of the 20th century can easily be seen in the example of the bloody orgy perpetrated on the captured Serbs in the small Bosnian Serb town of Mrkonjic Grad.

The slaughter happened in the very last two days of 72 (seventy-two) days long NATO performed ethnic cleansing, of  Serbs. from the Western p

Continued plunder

CNN report dated: December 2, 1995
Web posted at 11:45 p.m. EST (0445 GMT) QUOTE:


GORNJI VAKUF, Bosnia (CNN) – Bosnian Croat militia forces ransacked and torched houses in areas scheduled to return to the Serbs despite earlier assurances by their leaders that the destruction would stop, the United Nations said Saturday.An entire village was burnt to the ground near the town of Mrkonjic Grad. The town was pillaged earlier this week by Croat forces enraged that the Serbs had won back the region under the Dayton, Ohio, peace accord.
U.N. spokesperson Chris Vernon said 20 buildings were burning in the region of Sipovo at the time when the Bosnian Croat militia had deployed additional troops in the sector.
U.N. personnel said they saw other fires across the area. Some occurred while Bosnian Croat soldiers watched, belying claims of official disapproval, U.N. personnel said.
After the local Bosnian Coat militia denied they were trying to raze the area and promised to rein in “rogue” elements [sic], the burning appeared to abate.
The United Nations had assessed Wednesday that the Bosnian Croats were more interested in systematically looting the area than in burning property.
“The fact we’re seeing (militia) soldiers stand by watching the fires burning is not consistent with attempts to halt the blazes,” said Alun Roberts, a U.N. spokesperson. “As time goes by the pledges of increased security seem more and more feeble.”
The United Nations also complained that British reconnaissance units were being kept out of Mrkonjic Grad and other restrictions were being placed on their movement.
“They (the [Croat] militia) are very nervous [sic!] of the U.N. moving around,” Roberts said.

Note that anti-Serb CNN gave all kinds of excuses to Croats while not mentioning that the Serbs handed over the areas they held – without a problem. Again, see the case of Odzak for example. The Serbs were forced by the Dayton “agreement” to give away some strategic key areas like most of “Northern Corridor” a corridor to Gorazde, all the possessions in Sarajevo, etc.
The raw military force NATO unleashed, and horror it produced, was of a kind not experienced on the European continent since the time of Hitler.


The wide sweep of Serb-cleansing started with NATO aeroplane attack on Serbian command centres in Krajina on August 2, 1995. The air assault was to provide cover for the American proxies on the ground – the new Croat Nazis. America not only trained and equipped Croat forces – they planned this genocide in detail. Croats did not even have to come up with the name of the operation. It will be known in history as operation “Storm” a name borrowed from American original – “Operation Desert Storm.”

”Not a Croat who didn’t drink a litre of Serbian blood” – Ante Pavelic  WWII head of the Independent State of Croatia; Croatian idol.

”Not a Croat who didn’t drink a litre of Serbian blood” – Ante Pavelic  WWII head of the Independent State of Croatia; Croatian idol.

The result of this two and half months long NATO’s relentless bombing, combined with their local proxies’ ground assault, was that huge swats of historically Serbian lands were cleansed of the Serbs. More than half a million Serbs from Western areas lost their houses and the lands they inherited from father to son – over centuries.
These people lost everything they ever owned.

By October 12, 1995, when the hostilities against the Serbian people (at least temporarily) ended, the Serbs suffered by far largest ethnic cleansing in their entire, long and sore history. The carnage will continue with expulsion of Sarajevo and then Kosovo Serbs.

Centuries long merciless rule of the Turkish Empire, all-out attack on the Serbian people by the Austro-Hungarian Empire during World War One, mass-slaughter of the Serbian people by their Croat, Muslim and Albanian neighbors during the times of Hitler and Mussolini – all of this was surpassed by America and its Western European club of ex-colonial, genocidal nations.

There is no need to elaborate on this statement. Whoever knows even the most basic history of this world knows quite well who the oppressor nations of this planet are. Germans, Turks, Americans, Brits, Dutch and French but even little Belgium have a long list of atrocities they committed over countless peoples of this planet. They murdered and pillaged far and wide – across the globe. And they glorified and justified it all. Despite everything, they were always right. Despite everything they always saw themselves as people of higher culture and higher moral values.

They grabbed whole continents and far way islands – and every piece of dirt sticking out of the water. At the same time, they were the same ones who blamed Bosnia and Krajina Serbs for “land-grab” and now even of the “war crime”.

WATCH VIDEO:

The proof to the genocidal nature of the Western onslaught on the Serbian people lies in the fact that the Serbs were denied their inborn right to simply – exist!

When the Serbs simply dared defend their very existence in Krajina and Bosnia they were called aggressors, land-grabbers even conquerors. All the Serbian leaders – anyone of importance – whether in the realm of politics or military were declared a “war criminal.” They were dragged to the Hague dungeons or simply murdered on the street in front of their family.

It is undeniable that what happened in Mrkonjic Grad was a true war crime. It is also undeniable that the Western powers carry full responsibility for it. It is they who provided aeroplanes, tanks and howitzers which enabled Croat knives to finish the job.

Let me repeat here that NATO openly took a side in Bosnia’s civil war and became aviation for Croat Nazis and pro-Al Qaeda Bosnian Muslim forces. It is frequently overlooked though that NATO also employed “Rapid Reaction Force.” This force consisted of tanks and artillery which provided ground support for the proxies.

They were merciless too. Mr Tika Jankovic, a Serb who lives for a couple of decades in California reported the following:


“In May 1998 I visited Mrkonjic Grad in Republika Srpska. A regiment of English SFOR troops was based in the area. Earlier, in October, 1995, the British had bombarded Mrkonjic Grad for 24 hours, dropping 10,000 shells on a city of some 30,000 people, mainly Serbs… These were the same howitzers they used in supporting their Croat-Nazi ally when they cleansed Knin the capital of Serbian Krajina. On the Serbian population they even tested 400 mm cannons built for the ships. A month before the attack NATO’s pilotless airplanes were filming the area studying every square foot. This was clearly a NATO operation targeting a Serbian town in preparation to cleanse it of its Serb population.I talked to witnesses from Mrkonjic Grad. English SFOR troops was shelling the town for full three days: October 8, 9 and 10. It was close to impossible to escape the shelling and Croat troops encirclement. Some people – women and children included – were able to escape the encirclement at the last moment, but the Croat troops broke through. The escaping Serb civilians were hunted down, brought to the Serb cemetery in Mrkonjic Grad and then tortured there – for days. Slow death was to be their destiny.
What kind of ammunition did the English troops use is also clear now. I spoke to several residents who worked at the British NATO base. They told me that the British commander had issued warnings to the troops not to drink the water or touch the soil or purchase food produced by local farmers for fear of DU and other contamination from their bombing and spraying.
NATO troops left the town in Croat hands for a few months after the war ended. They used the time to carefully study the destructive effects of their shelling.”

In Mrkonjic grad, Croat Nazis (Ustashas) are back:
Whole families – burned to death

SRNA REVIEW OF EVENING NEWS,
Wednesday, April 10, 1996
Yesterday, in the village of Suvjan, close to Mrkonjic Grad, eight civilian victims were identified, mostly old people. Entire Serb families of Grmas, Rozic and Jorganovic were found – burned to death – in the house of [69 years old] Pantelija Grmas.
The victims of this Croat Ustashas’ atrocity perpetrated during their offensive last October, were identified as:
– Pantelija (Stanka) Grmas – woman born in 1926,
– Sava (Jove) Grmas – man born in 1928,
– Branko (Simeuna) Rozic – man born in 1926,
– Nevenka (Stanka) Rozic – woman born in 1932,
– Radojka (Branka) Rozic – woman born in 1961,
– Radojka (Sima) Jorganovic – woman born in 1926,
– Jela (Jova) Jorganovic – woman born in 1934,
– Branko Kudra – man born in 1938

Notice the age of the victims. How would the Western press react if it was Serbs who were found to murder old, helpless people? Would that not be the front page article for the New York Times?

What could be the point of purposely murdering a 90 years old person? Just because the person was born as a Serb? What is the message of such atrocities? And yes – Croat Nazis clearly wanted the leave the message as they left bodies of their victims unburied for everyone to see. The murderers were in the area months after the crime – but did not care to try to hide it.

What is absolutely shocking is this blunt repetition of the horrible history. It is the worst nightmare becoming true. The very same people who somehow survived appalling atrocities of the original Ustashas– during WWII and the time of Hitler, did not manage to survive this time and the second onslaught of revamped Ustashas during the reign of one Bill Clinton!
How appalled would the world be if Germans resumed burning the Jews? Why is the world not appalled when the victims are the Serbs?

Remember the sentence Encyclopedia Britannica repeated for almost two decades?
(Quote):


” … In Bosnia… The Croatian fascists began a massacre of Serbs which, in the whole annals of World War II, was surpassed for savagery only by the mass extermination of Polish Jews.”
(end quote)

There you have the Serbian suffering in Bosnia in the 1940s. Here you have the Serbian suffering in Bosnia in the 1990s.
sources, references:

http://jadovno.com/m-grad-dvije-decenije-od-otvaranja-masove-grobnice/#.V16bBruLTIU

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:328493-Teski-zlocini-Hrvata-u-Bosni
http://www.srpska-mreza.com/Bosnia/atrocities/Mrkonjic-2.html


If you like what we do, support us on the Patreon site https://www.kmnovine.com/p/english.html

READ MORE:

Now, Bosnian Muslims Clean Ethnically Graveyards in Sarajevo by removing over 13.000 graves! - КМ Новине

Now, Bosnian Muslims Clean Ethnically Graveyards in Sarajevo! #Bosnia #Muslims #Serb #Graves #Removed #Genocide #Death #Crimes How to hide to the world that Serbs have always been living in Bosnia?
READ MORE:

STOP Vatican's psychopaths - STOP WW III - It Is Not About Corona Virus! - КМ Новине

STOP Vatican's psychopaths - STOP WW III - It Is Not About Corona Virus! #Stop #WWlll #USA #NATO #Russia What's going on behind the media story about the Coronavirus (COVID-19)? While most people in Europe, Asia and USA are occupied with ''surviving corona virus pandemic'' THE USA ARMY IS CONCENTRATING ITS MILITARY FORCES ON RUSSIAN BORDER right now - withdrawn solders from Syria, Afghanistan, Iraq...
READ MORE:

Understanding Slavonic Peoples Who Still Resist Western Forces with Genocidal Plans - КМ Новине

Why did Western countries bomb Serbia with uranium and help Muslims in Bosnia and Serbian province of Kosovo? Because, if Serbs remained free and strong, they would never allow to Western forces to go once again against Russians who lost 30 millions young men in WW II - Russians and Serbs are Slavonic people who fought together in all wars against Western invaders with in the territory of ex Yugoslavia these were Serbs predominantly ''Endlösung'' plans!
KM newspaper need your support - this is why KLICK

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
From: Mightynose.com    :: © 2014 - 2020 ::    Thank you for your interest

Догађаји

Временска линија

Православље

Фото

Видео