Friday, September 25, 2015

''Десни сектор'' преотео православни храм на дан рођења Пресвете Богородице (ВИДЕО)

На празник Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра, расколници из тзцв. "украјинске православне цркве" наставили су своје провокације у близини цркве Светог Ђорђа Победоносца у Екатериновки, у граду Тернопил.

#km-novine #vera #ukrajina #pravoslavlje #crkva #kosovo #vesti


Сукоб је избио ујутру између православних верника и присталица расколничке украјинске струје непризнате "Кијевске патријашије" који су служили Литургију испред забарикадираног храма.

У то време су православни верници трпели псовке и увреде којих је било без обзира на место на коме су се нашли, као и на чињеницу да је ту било деце и жена а неколико верника је претучено од стране расколника.

Касније у току дана, око 15.00 часова, непознате особе су провалиле у храм кроз споредни улаз да би одмах потом разбили централна врата и сјединили се са присталицама "Кијевске патријаршије".


Припадници "Десног сектора" заузимају православни храм

Православни верници су такође покушали да уђу у храм али им то нису дозволили мушкарци у маскирним униформама са ознакама неофашистичког десног сектора. Све ово посматрали су припадници Унутршњих послова бивше Украјине.




Извор: КМ Новине :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

No comments:

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.