Вести:

Monday, February 5, 2024

СНВ упутио Теодосију хитан апел за организовање националног сабора поводом алармантног стања на Косову и Метохији!

Monday, February 5, 2024 | Уреднички колегијум 0

СНВ упутио Теодосију хитан апел за организовање националног сабора поводом алармантног стања на Косову и Метохији!

Поводом тешког стања у коме се нашао српски народ на КиМ, СНВ упутило хитан апел Теодосију (Шибалићу) тражећи да помогне да се у порти манастиру Грачаница организује сабор за спас српског народа!

Поводом тешког стања у коме се нашао српски народ на КиМ, СНВ упутило хитан апел Теодосију (Шибалићу) тражећи да помогне да се у порти манастиру Грачаница организује сабор за спас српског народа!
Јуче је Председништво Српског националног већа Косова и Метохије поново упутило молбу Епископу Рашко-призренском господину Теодосију да закаже Црквено народни сабор, са следећом садржином:

Ваше преосвештенство,
Дошао је час када је  потребна помоћ Србима на Косову и Метохији, да би спасили животе својих породица, своју душу и своју част. Нашем народу на Косову и Метохији је у овом одлучном тренутку потребна саборност, договор о важним одлукама шта нам ваља чинити, подршка да опстане и остане. На делу је оно о чему смо Вас у више наврата упозоравали, да је народ преварен и остављен, издан, анестезиран и опијен лажима својих вођа, застрашен од бескрупулозног режима Арбина Куртија кога, на нашу велику жалост, у својој сулудој намери подржава међународна заједница. Владико, ваше стадо је у бунилу преварено, разбијено, обезглављено, остављено, препуштено агонији и нестајању. Видите ли владико да, осим ретких гласова, Србија  ћути, док српски народ на Косову и Метохији доживљава егзодус. Ћути и власт ћути и опозиција, ћути интелектуална елита. Као да се дешава неком у далекој туђини.

Зато Вам предлажемо да, заједно са владиком Иларионом, игуманима манастира на Косову и Метохији већ у недељу, у току дана, након јутарње литургије у конаку манастира Грачаница окупите све релевантне политичке субјекте, грађанске активисте, виђене људе..., како би се договорили о хитном заказивању црквено-народног сабора. Тиме би смо охрабрили наш народ и показали му да није сам и да није обезглављен.

Српско национално веће Косова и Метохије је спремно да преузме део одговорности и обавеза ради организовања црквено-народног сабора! Како радили, тако нам Бог помогао!

У Грачаници, 3. фебруар 2024. године
Председништво СНВ КиМ

До тренутка објављивања овог саопштења, није стигао одговор из Епархије. Српско национално веће очекује да ће да ће владика у најскорије време прихватити предлог председништва Српског националног већа и заједно са свим релевантним политичким и другим факторима међу Србима на Косову и Метохији потражити одговор на на озбиљну кризу у којој се наш народ нашао.

У Грачаници,  4. 02. 2024. године
Информативна служба СНВ

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање  

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.