Вести:

субота, 9. септембар 2023.

Санда Рашковић Ивић: Зашто Србија није затражила хитну седницу УН о положају Срба на КиМ, a Вучић то најавио?

субота, 9. септембар 2023. | Уреднички колегијум 0

Санда Рашковић Ивић: Зашто Србија није затражила хитну седницу УН о положају Срба на КиМ, a Вучић то најавио? "Ако Вучић није тражио хитну седницу СБ УН зато што Албанија председава тим телом, онда подсећам да је управо глас Србије био тај коли је Албанију пласирао у СБ УН"

"Ако Вучић није тражио хитну седницу СБ УН зато што Албанија председава тим телом, онда подсећам да је управо глас Србије био тај коли је Албанију пласирао у СБ УН"
Санда Рашковић ИвићПосланица Народне странке Санда Рашковић Ивић питала је данас председника Србије Александра Вучића зашто Србија још није тражила хитну седницу Савета безбедности (СБ) поводом „малтретирања Срба на Косову и Метохији“, иако је Вучић то најавио пре неколико недеља.

„Ако Вучић није тражио хитну седницу СБ УН зато што Албанија председава тим телом, онда подсећам да је управо глас Србије био тај коли је Албанију пласирао у СБ УН, а да Србија није ни истакла своју кандидатуру за чланство у Савету безбедности“, рекла је Санда Рашковић Ивић на седници Скупштине Србије.

Санда Рашковић Ивић је подсетила да је Вучић више од 10 година на власти и да би „требало да зна и схвата значај изговорене речи“ и да реч обавезује, поготово када је изговори шеф државе.

Санда Рашковић Ивић питала је председницу Владе Србије Ану Брнабић и министарку просвете Славицу Ђукић Дејановић зашто у сваку школу нису уведени психолог, педагог и логопед, иако је власт тај предлог прихватила као добар, и када ће то бити учињено.

„У име посланичке групе Народне странке то сам предложила пре неколико месеци на седници скупштине одржаној поводом два масовна убиства. Данас је 5. септембар и још постоје школе без психолога, а о дефектолозима нема ни речи“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић питала је Вучића и министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића да ли власник телевизије Пинк Жељко Митровић „може да ради шта хоће од када се уортачио са амбасадором САД у Србији Кристофером Хилом“.

„Митровић је почео да емитује нови ријалити ’Елита’, иако је Вучићу изриком обећао да ће укинути ријалити када му је Вучић то тражио. Да ли су Вучић и Јовановић свесни да се Митровић поиграва и руга ауторитету председника државе? То је збуњивање људи који верују да је председникова реч светиња“, закључила је Санда Рашковић Ивић.

(Народна странка) 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање  

Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.