Вести:

четвртак, 20. јул 2023.

Захарова: Трагичан положај Срба на Косову и Метохији

четвртак, 20. јул 2023. | Уреднички колегијум 0

Захарова: Трагичан положај Срба на Косову и Метохији Положај Срба који живе на територији Косова и Метохије је трагичан, и он се само погоршава, оценила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, одговарајући на питање новинара радио Сага.

Положај Срба који живе на територији Косова и Метохије је трагичан, и он се само погоршава, оценила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, одговарајући на питање новинара радио Сага.

"Исконски положај српског становништва у аутономној покрајини Косова и Метохије је тежак и ја бих чак рекла и трагичан, јер он наставља да се погоршава. Као што знате, косовски врх фанатично покушава да претвори тај део Србије у етнички чисту, албанску територију. Они и не размишљају о томе да мирно коегзистирају са Србима, без обзира на то што стално покушавају да увере у супротно. Како би остварила своје циљеве Приштина користи велики арсенал репресивних мера".

Како је навела, приштинске институције прибегавају како дискриминаторном законодавству, тако и оружаним нападима који личе на нацистичке, а чије су жртве цивили и деца на југу Србије.

Курти, односно, "такозвани премијер, ми то, разумете, увек стављамо у заграду, просто је уништио Бриселски споразум са Београдом и дискредитовао дијалог који се спроводио под покровитељством Европске уније".

"Нема сумње да је Запад одувек био и да ће бити усмерен против Срба. Вашингтон и ЕУ дају лажну наду Београду да они Србији желе добро" а у ствари никакво добро ни САД ни ЕУ не желе Србији".

Када би то заиста било тако, "они би давно испунили ако ништа друго онда макар своја економска обећања. Београду би дали кредите које су му обећали још неколико година пре, дали би му могућност да се интегрише у простор Европске уније у економском смислу, али ништа од обећаног није испуњено и неће ни бити".

"Ово је сценарио који Запад понавља са свима. Вашингтон и Брисел иду за својим циљевима на рачун Београда", преноси РТ. 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се у потпуности ослања на подршку својих читалаца

Помозите наш рад 

Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.