Вести:

петак, 2. јун 2023.

Вучић и Зеленски имају много тога заједничког...

петак, 2. јун 2023. | Уреднички колегијум 0

Вучић и Зеленски имају много тога заједничког а то није брига о државном интегритету Председник Србије, Александар Вучић, изјавио је јуче у Кишињеву да се на Самиту Европске политичке заједнице први пут сусрео са украјинским председником Володимиром Зеленским.

Председник Србије, Александар Вучић, изјавио је јуче у Кишињеву да се на Самиту Европске политичке заједнице први пут сусрео са украјинским председником Володимиром Зеленским.


Како је још рекао они су разговарали о територијалном интегритету Украјине и Србије.

„То је био веома кратак састанак. Рекли смо један другом да подржавамо територијални поредак наших земаља и не бих могао да кажем ништа више од тога”.

Он је покушао да се оправда због овог геста, самим тим открио је да је свестан да ту нешто није у реду.

„Да ми кажете да не смем да пружим руку човеку који не признаје независност Косова, зато што вам се више свиђа нека друга земља, у томе да учествујем нећу”, поручио је Вучић.

Вучић је истакао да Украјина није признала независност Косова и да поштује територијални интегритет Србије, „баш као што и Србија поштује територијални интегритет Украјине”.


Наравно, реч је о још једном спину и то је очигледно самим тим што се Вучић правда пред јавношћу износећи свакојаке тезе нарочито ону о поштовању територијалног интегритета Србије од стране Украјине док он сам не само да не поштује државни интегритет земље чији је Председник већ користи све државне ресурсе да том интегритету наштети.

Осим тога, не ради се ни мало о поштовању државног интегритета већ о чињеници да се Зеленски налази на челу државе која је најбруталније годинама прогонила сопствено становништво вршећи бруталне злочине над њима. једини разлог јесте било увлачење Русије у рат зарад интереса НАТО пакта. Осим тога, војници украјинске војске отворено подржавају неонацизам и у том духу се и опходе према људима, бројни масакри су почињени над украјинским становништвом руског порекла.

Суштину сусрета Вучића са Зеленским објаснио је млади историчар из Крушевца, Вељко Ивковић. Он је на Твитеру у најкраћем навео основне црте тог односа:


Руковање са човеком који:
-забранио све опозиционе телевизије и политичке странке
-забранио употребу руског језика
-пали цркве РПЦ
-купи децу и старце по улици и шаље на фронт
-баштини нацисту Степана Бандеру
-убија људе по списковима
-продао земљу западу

Очигледно да Вучић има много више тога заједничког са Зеленским а то свакако није брига о државном интегритету и националним интересима свог народа.


* * *
 

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине