Вести:

четвртак, 1. јун 2023.

И званично: КФОР не жели мир већ захтева апсолутну послушност од Срба док штити сепаратисте (ВИДЕО)

четвртак, 1. јун 2023. | Уреднички колегијум 0

И званично: КФОР не жели мир већ захтева апсолутну послушност од Срба док штити сепаратисте (ВИДЕО)

Ескалацијом сукоба амерички представник КФОР-а жели да покори Србе и наметне сепаратистички, екстремно анти-српски систем и на северу Косова и Метохије.

Ескалацијом сукоба амерички представник КФОР-а жели да покори Србе и наметне сепаратистички, екстремно анти-српски систем и на северу Косова и Метохије.

Након што су специјалне јединице такозване "косовске полиције", наоружане дугим цевима, провоцирале грађане на мирном скупу у Звечану, представници "Српске листе" (не и српског народа већ искључиво те странке а који нису повукли своја посланичка места у сепаратистичкој "Скупштини још увек) затражили су од КФОР-а да обезбеди саобраћајне прилазе овом насељу како не би дошло до ескалације сукоба коју, очигледно, сепаратистичка страна жели.

Напомињемо да је КФОР, који се на Косову и Метохији налази по мандату УН, како то предвиђа Резолуција 1244, у обавези да се понаша у складу са том резолуцијом и да не заузима стране. На терену се дешава сасвим супротно.


Осим што су косовски сепаратисти илегално прогласили "независност", након низа такође илегалних потеза који су проистекли из тога, сада покушавају да наметну и нелегитимне вршиоце локалне власти које су Срби бојкотовали. Важно је рећи и то да је те изборе расписала такозвана "Скупштина" која проистиче из нелегалне и међународном, као и домаћем, праву супротне одлуке о проглашењу "независности".

Сходно томе, ни "Српска листа" која је основана и регистрована у систему албанских сепаратиста, - нема легитимитет да представља Србе који нису присталице идеологије шиптарских сепаратиста. Српски народ је ово конкрето показао претходних дана протестујући против тога да их представља "Српска листа". Њихове преговараче које нико од Срба није позвао ни тражио да дођу, окупљени су гласно критиковали, псовали, гађали разним ситним предметима и оправдано називали "издајницима".


Опет на своју руку, тачније на захтев "некога" са ким се чују телефоном (подсећамо и да је портпарол "Српске листе" Игор Симић једном приликом рекао да је "Српска листа глас и лице Александра Вучића на Косову и Метохији") представници "Српске листе" преговарали у са извесним представником КФОР-а, иначе Американцем, тек да се зна ко стоји иза свега.

Они су му објаснили да су специјалне јединице тзв. "косовске полиције", наоружане дугим цевима, пролазећи кроз Звечан провоцирале народ те да су мирни учесници протеста насели на њихову провокацију и бацили камен у правцу возила, из кога је дошла провокација управо са намером да се изазове ескалација насиља.

Америчких представник америчких окупационих снага КФОР-а, глатко је одбио да спречи ескалацију насиља - за шта је превасходно дужан, правдајући се негативном реакцијом народа на њихово присуство! А присутни су, да напоменемо, како би омогући спровођење илегалних одлука албанских сепаратиста! На крају, после упорног одбијања, рекао је да би му "било драго" да то учини али је могуће да је то речено услед присуства медија који су све снимали. Такорећи, он није имао други избор него да то каже.

Он је такође инсистирао и на томе да буде обећано да његови војници, односно војници НАТО-а како их је нешто пре тога назвао (затим је исправио себе и рекао војници КФОР-а), буду сигурни да им се људи не обраћају увредљивим језиком, да не бацају на њих камење нити да их гађају било чиме као и да им омогуће потпуну слободу кретања.

За време нереда у понедељак, осим што су управо војници КФОР-а били ти који су напали демонстранте док су мирно седели на асфалту, показали брутално насиље и такође омогућили тзв. "косовској полицији" да врши насиље и зверски пребија Србе, још су и највулгарнијим речником вређали и псовали не само учеснике протеста већ и обичне пролазнике на које су чак и репетирали ватрено оружје уз гласне претње. Овоме је сведок у више наврата био и новинар портала КМ новине.

У исто време док су се преговори водили, на раскрсници око 150 метара ниже, стајала је група КФОР војника које нико није узнемиравао, претио им, псовао их нити им говорио било шта. Дакле, његови су захтеви били потпуно бесмислени, неоправдани и злонамерни иза којих се скривала искључиво жеља за потпуно покорношћу! тако да једини утисак који је оставио јесте био да амерички представник КФОР-а недвосмислено жели ескалацију сукоба.

Парадоксално је али једино сукоб може да помогне окупаторима да спроведу своју илегалну агенду. Наиме, уколико би до ескалације дошло КФОР, би реаговао и напао Србе без обзира на то што нису започели провокације и што нису ни желели сукоб. Ко би се уопште сукобио са несразмерно јачим непријатељем?... У реду, Срби. Али искључиво зато јер су им угрожени слобоа, опстанак, живот, породица, куће, посао...

Дакле, тек у крајњем случају. Зато и долази до притисака и провокације јер, с обзиром на несразмеран однос снага КФОР би највероватније успео силом и бројним жртвама на српској страни да наметне решење које је суштински илегално и да је због тога управо насиље једина могућност коју НАТО, односно КФОР има.


Подсетимо, то исто НАТО је учинио и 1999. године када се свом силом обрушио на Србију зверски је бомбардујући два и по месеца стајући на страну албанских сепаратиста које је чак у неколико политика влада у Вашингтону званично прогласила и ставила на списак терористичких организација да би, након што су схватили да им баш та терористичка организација могла бити од користи да остваре своје геополитичке циљеве на овом простору, терористи постали жртве а жртве "агресори"... Убијено је преко 2000 људи од чега око сто педесет деце. Многе цивилне жртве су гађане директно, јасно уочене као цивили а не војни циљеви. Међутим, како НАТО није имао успеха у борбама са тадашњом Војском Југославије, он је свој револт показивао убијајући, бомбардујући па чак и пуцајући из авионских митраљеза по цивилима.

Након тога Вашингтон је спонзорисао "обојену револуцију" у Србији која је 5. октобра 2000. године у Београду на власт довела њихове послушнике који су учинили све да се о злчинима НАТО пакта не говори! А Америци и на Западу више се ни о бомбардовању не говори па иако је почињено без мандата и сагласности Савета безбедности Уједињених нација, иако је агресија била противна статуту и правилима НАТО пакта али и Уставу сваке од земље чланица, они су једноставно одлучили да најтежи међународни злочин после Другог светског рата, доживе као позитиван пример "увођења демократије".

Ипак, то се није тако давно догодило па се они и те како памте. Нарочито их памте Срби на Косову и Метохији јер су се најтежи злочини догодили управо након окупације Косова и Метохије од стране НАТО пакта, односно КФОР-а као војне подгрупе.

Масовни масакр жетелаца у Старом Грацку, експлозија испод аутобуса Ниш-ексреса у Ливадицама код Подујева, затим убиство деце на реци Бистрици, погром 17. марта 2004. године као и бројни, бојни други масовни злочини у којима је НАТО био директни саучесник и покровитељ.

Биланс је крајње поражавајући а то је најбоље описао билборд у Косовској Митровици којим су се Срби обратили новембра 2011. године:

Ово смо добили од Вас
250.000 прогнаних
6.500 убијених
150 срушених цркава и манастира
600 киднапованих Срба
30.000 запаљених српских кућа
50.000 без радних места
...а ви од нас тражите слободу кретања!?


КФОР све ово зна али и даље показује да је спреман да, колика год је цена, да је Срби плате како би амерички неоколонијални интереси били успостављени у земљи коју су разорили готово до уништења.

Још и више, у томе очекују и захтевају сарадњу управо оних које уништавају, Срба. 


* * *
 

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине